|
Konu Kimliği: Konu Sahibi meskun,Açılış Tarihi: 18 Ocak 2014 (15:50), Konuya Son Cevap : 30 Aralık 2015 (17:49). Konuya 16 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Ocak 2014, 15:50 | Mesaj No:1 |
lütfen okuyun! hafızlıgı bırakmayı düşünüyorum yardım ! lütfen okuyun! hafızlıgı bırakmayı düşünüyorum yardım ! arkadaslar detayli bir şekilde anlatacağım ben bundan 20 yil önce hafizlik kursuna gittim zor güç 4 dönüs tamamladiktan sonra kactim kurstan sebebi acik konusacam bazen yatagimi ıslatıyordum bu yüzden öbür hafızlik yapan 3 arkadasim dalga geciyorlardi piskolojim iyice bozulmustu o arkadaslarada kızıyorum sonucta 9 yasinda cocuğuz sonra imamhatibe basladim icimdeki hafizlik aşkı artarak devam etti ama bi turlu cesaret edip baslayamadim bundan 5 ay önce işten çiktim zaten düzenli bi iş deyildi 3gün caliş 3gün yat. ve hafizliga basladim dinleyecek birini bulamadim caminin hocasina gittim biraz gönülsüz olunca bende cep telefonuyla kayit edip kendim dinliyorum ilk baslarda çok güzeldi günde1 sayfa ezberliyordum ilk dönüşü tamamlayinca başa döndüğumde has sayfayi unutmustum. bende 15 cuz uzeriden dönüş yaptım. şuan 15 cüzün 7 sayfasini ezberledim 8. dönüşe gecemedim çünki yetistiremiyorum haslama yapiyim dedim bi türlü sağlamlaşmiyor hep birbirine kariştırıyorum sanki tekrar ettikce zayifliyor sayfalar baştanmi zayif yaptim sayfalari diyorum acaba. yoksa günlük bir sayfa ağırmı geldi yarım sayfa ezberleyip dahamı saglam yapmaliydim.şimdi ben bu sayfaları nasıl kurtaracam. yeni basliyormus gibi baştanmı başlasam cevredekiler soruyor daha bitmedimi diye iyice bunaldim kendime 2 yıl müsade almıştım eşimlede 2 yil olarak konusmustuk bitirip tekrar iyi kötü bi iş bulup calismam lazim. yoksa işe girip yarim sayfami yapsam bugun kuranin basina oturmadim bilmiyorum lütfen yardim edin | |
Konu Sahibi meskun 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
lütfen okuyun! hafızlıgı bırakmayı düşünüyorum... | Hafızlık | meskun | 16 | 8192 | 18 Ocak 2014 15:50 |
hafızlık sınavı | Hafızlık | pisagoor | 1 | 2811 | 09 Kasım 2013 15:49 |
hafız arkadaşlar lütfen yardım edin | Hafızlık | meskun | 4 | 2715 | 01 Kasım 2013 17:50 |
has sayfalar | Hafızlık | meskun | 0 | 1719 | 01 Kasım 2013 15:49 |
18 Ocak 2014, 17:37 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: lütfen okuyun! hafızlıgı bırakmayı düşünüyorum yardım ! Alıntı:
Hocalarımız ve hafız kardeşlerimiz size yardımcı olacaktır Rabbim çalışmanızı asla zayi etmez emeklerinizin karşılığnı alırsınız inanın ve vaz geçmeyin Ben ve eminim biçok kardeşimiz sizin gibi hafızlığa niyet etmiş kardeşlerimize gıbta ile bakıyoruz Rabbim bizleri de hafızlıkla şereflendirsin inşallah Sizin için dua edicem inş. Allah a emanet olun
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
18 Ocak 2014, 17:48 | Mesaj No:3 |
Cevap: lütfen okuyun! hafızlıgı bırakmayı düşünüyorum yardım !
saol kardesim bir iki gün bekliycem insallah bi care bulurum
| |
18 Ocak 2014, 17:50 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 668 Üyelik T.:
19 Aralık 2007 | Cevap: lütfen okuyun! hafızlıgı bırakmayı düşünüyorum yardım !
stresten panikten uzak durun.has dediğiniz has olmamıştır.biraz daha gayret etmeniz ve sabırlı olmanız lazım.şevkinizi kırmayın.1 sayfa ağır geliyorsa yarım yapın.hamları sabah seherinde ayarlayın. 1 ay direnin.herşey yoluna girecek 1 yaprak alabileceksiniz.gittikçe açılacaksınız. ben günde yarım sayfa ile başladım.1 ay sonra 2 hatta 3 yaprak alabildim.hafızlığı 11 ay sonra bitirdim belgede aldım. Kolay gelsin. |
18 Ocak 2014, 18:09 | Mesaj No:5 |
saolun kardesim peki 15 cuzden dönmeyi dogru buluyormusunuz suan 15 cuzun son 7 sayfasini sözde ezberlemisim 7 sayfayi aksama kadar tam hasyayamiyorum devamli takiliyorum ne yapmam lazim
| |
18 Ocak 2014, 18:16 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: lütfen okuyun! hafızlıgı bırakmayı düşünüyorum yardım !
arkadaşların dediği gibi stresden uzaklaşın yavaş olsun tam olsun şu zamana kadar bitirmek zorundayım telkiniyle kendinizi kasmayın.. hafız arkadaşlar yardımcı olacaktır ama nacizane tavsiyem ezber yapacağınız sayfayı dinleyerek çalışın... vazgeçmek yok gerekirse çalışmalarınızı burada paylaşın size moral olur.. rabbim muvaffak etsin inşallah...
|
22 Ocak 2014, 15:23 | Mesaj No:8 |
arkadaslar bismillah dedim ve basladim günlük 3 sayfa haslayip bittikten sonra yarim sayfa devam edecem insallah
| |
22 Ocak 2014, 19:36 | Mesaj No:10 |
İnşallah pes etmeyin. Bırakın şeytan ağlasın. Mermeri delen suyun gücü değil, damlaların devamlılığıymış. 1000 kere unutsanız, 1001. kez devam... Allah yardımcın olsun. Unutmayın gül güzel bir çiçektir. Koklamak istiyorsunuz. Elbette ellerinize dikeni batacak kanatacak. Diken için gülü bırakmayın...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |