|
Konu Kimliği: Konu Sahibi CaferTayar,Açılış Tarihi: 04 Aralık 2007 (12:40), Konuya Son Cevap : 28 Mayıs 2012 (00:29). Konuya 42 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Aralık 2007, 12:40 | Mesaj No:1 |
edep yahuuuu ***26.Haftanın Konusu EDEP*** Bu din, edeb dînidir. Tevâdu’ dînidir. İslâm dîni, edeb ve güzel ahlâk dînidir. Edeb, kişinin nefsini tanımasıdır. Edeb ve sevgi, kalbleri birleşdirir.! Edep, kulun, Allahü teâlâya karşı vazîfelerini, vakitlerini nasıl değerlendireceğini, kendini O'ndan uzaklaştıran şeylerden nasıl korunacağını bilmesidir." Kulun Allahü teâlâya karşı takınacağı en güzel edep hali, O'nun emirlerine tereddütsüz boyun eğip itâat göstermesidir. Âlimler yanında dilini, İnsanların ileri gelenleri yanında gözünü, Hocanın huzûrunda kalbini muhâfaza et. Edep ve vakâr üzere ol... Derdi muhterem üstadım | |
Konu Sahibi CaferTayar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hacet kapısın tıklarken | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2013 | 13 Eylül 2008 11:34 |
geçmiş zaman aynası | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2128 | 13 Eylül 2008 11:29 |
Cuma Günü Selevat Getirmenin Önemi: | Dua Bölümü | Seyyid | 1 | 2480 | 12 Eylül 2008 12:39 |
rahmet katrelerinde bir cuma soluğunda dua | Dua Bölümü | CaferTayar | 0 | 2351 | 12 Eylül 2008 12:31 |
Hayat ve kulluğumuz açısından Ramazan | Cuma-Bayram-Kandiller | CaferTayar | 0 | 2019 | 06 Eylül 2008 13:07 |
04 Aralık 2007, 13:24 | Mesaj No:2 |
Cvp: edep yahuuuu
edeb (edep değil )" yapamadığınız işleri neden söylersiniz" ayetinin sırrıdr edeb (edep değil) "muhakkakki sen yüce bir ahlak üzeresin" ayetinin sırrıdır edeb (edep değil) "şüphesiz Allah ın rasulunde sizler için güzel örnekler vardır" eyetinin sırrıdır edeb (edep değil) bilmiyorum demektir edeb (edep değil) "Ey insanlar dosdoğru olun ve bana yönelin çünkü ben kullarımın hayırlısını (iyisini) ve doğru olanını severim'' ayetinin icabıdır ... -- edeb evvela Allah cc den başlar .. sonra Allah ın rasulu sonra Allah ın melekleri sonra Allah ın dostları sonra anne baba.. sonra akraba i talukat sonra komşu sonra mü'min kardeş...vb devam eder... --- edeb bir tac imiş nuru hüda dan al o nu tak başına kurtul her türlü hayasızlıktan !!! (en büyük beladır) --- derim ben (muhterem olmasamda) | |
04 Aralık 2007, 15:14 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | edep yahuuuu Önce edebi yazmalı kalem. Önce edebi anlatmalı kelime. Önce edebi idrak etmeli insan. Edep güzel; edep Yüce... İnsan güzele müştak, insan Yüceye sevdalı. Kainatın en büyük hakikati iman, imanın en büyük hakikati EDEP. "EDEP YA HÛ"
__________________ Bismillah diyerek... |
04 Aralık 2007, 15:19 | Mesaj No:4 |
edeb hz Allah cc ın ahlakı ile ahlaklanmaktır. edeb hz fahri kainat sav in ahlakı ile ahlaklanmaktır... --- edeb budur "yâ hû"... -- edebde kelam yoktur, edebde kalemde yoktur. edebde "hâl" vardır..."o"cc.nun hâli.... | |
04 Aralık 2007, 15:27 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | edep yahuuuu _Edeb; Evliyaullahın delili ve Allah'a kavuşma vesîlesidir. _Edeb; Hakka giden yolun azığıdır. _Edeb her seyin başıdır. _Ruhun terakkisi ancak edeble elde edilir. _Edeble varan, lütufla döner. _İnsanla hayvan arasındaki fark, edebdir. _Edeb, aklın dışdan görünüşüdür. _Edeblerin anası, az konuşmaktır. _Edebi terk eden, ârif değildir. _Tasavvufun tamamı edebdir. _Hakiki güzellik, ilim ve edeb güzelliğidir. _Edeb; şeytanı öldüren bir silâhtır. _Hakikatden maksad ancak edebdir. _Hersey çogaldıkça ucuzlar, fakat edebi çoğaldıkça kişinin değeri artar. _Ademoğlunun edebden nasibi yok ise, insan değildir. _Sofîlerin terbiye etmedigi kimse, edebin hakikatini anlıyamaz. _Edeb; Sünnet-i Resûlullaha uygun hareket etmektir. _Edeb; Hâlik Teâlâ'nın sevdiği kullarina bahsettigi ilâhi bir tılsımdır. _Cenâb-i Hakkın rızası, ancak edebli bir ubûdiyyetle elde edilir.
__________________ Bismillah diyerek... |
04 Aralık 2007, 16:10 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: edep yahuuuu KALPTE NE VARSA, YANSIYAN ODUR HER HALDE BİR DERS VAR Lokman’a: - Edebi kimden öğrendin? dediler. - Edepsizlerden, diye cevap verdi. Çünkü bana bunların neleri hoş görünmediyse onları yapmaktan kaçındım. _____________________ EHLİ İRFAN MECLİSİNDE ARADIM,KILDIM TALEB İLİM GERİDE KALDI İLLA EDEP İLLA <EDEP ----------------------------------- Olmayınca insanda HÂYÂ ile EDEP o yine merkep yine merkep... |
04 Aralık 2007, 18:41 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: edep yahuuuu Ehl-i irfan arasında aradım kıldım taleb Her hüner makbul imiş illâ edeb illâ edeb Gerçektende illa edep illa edep Allah razı olsun. |
04 Aralık 2007, 23:28 | Mesaj No:10 |
Kur'an-ı Kerim'i okuyup hakkıyla amellirimizi Kur'anla süslersek Hz. Aişe annemizin "O'nun hayatı Kur'an idi" sözünün Muhatabı olan Edeplilerin Sultanı Yüce Rasülün (Sallallahualeyhivesellem) yolundan ayrılmamış olur ve Cennette onunla beraber oluruz. İNŞALLAH. EDEP YA HU. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |