|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi: 25 Nisan 2010 (20:46), Konuya Son Cevap : 02 Mayıs 2010 (01:05). Konuya 45 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Nisan 2010, 00:22 | Mesaj No:11 | ||
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Alıntı:
Ben ideolojik, marksist vs takılmayı düşünmüyordum zati, şahsım adına soracagım, nasıl ateist olunur, insan kendisini nasıl ateist hisseder, Sen nasıl ateist olduguna karar verdin, durup dururken mi oldu, var mıydı çarpan çarpmayan sebepler , aha onları merak ediyorum ben Cevaplarsan sevinirim | |||
27 Nisan 2010, 00:26 | Mesaj No:12 | |
| ||
27 Nisan 2010, 00:33 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam
Eyvallah kardeş İnsan olamadıktan sonra Dini-Dar olunabilir Dindar olunamaz . Bütün İlahi dinlerin ana teması alemlerin yaradılışı İNSAN içindir bu değer verilen bir varlık ne yazık ki FITRAT'INA yaradılışdaki özüne ihanet etmektedir.... Şeyh bedrettin'i haksız yere tekfir eden ve dışlayanlar sizce ne kadar haklıdırlar ? Seyyid Rıza Allah rahmet eylesin ne yapmıştı da külleri savrulacak kadar büyük bir zulme uğradı ? Bilgi nedir sice neye yarar ne bekliyoruz yada ne elde ediyoruz ? |
27 Nisan 2010, 00:47 | Mesaj No:14 |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam
arkadaşlar kusuruma bakmayın ama yarın işe erken kalktığım için bugünlük kalan sorulara cevap veremiyorum ama yarın hepsini yanıtlayacağım biraz uzun cevap ları olacak o yüzden.. sadece cevap olsun diye acele birşeylerde yazmak istemiyorum..
| |
27 Nisan 2010, 22:06 | Mesaj No:16 | |
| ||
27 Nisan 2010, 23:16 | Mesaj No:17 | |||
| ||||
27 Nisan 2010, 23:34 | Mesaj No:18 | |
| ||
27 Nisan 2010, 23:51 | Mesaj No:19 | |
Sayın Bakan Yıllardan beri Türkiye Hükümeti Kürt halkını asimile etmeye çalışmakta, gazete ve yayınlarını yasaklamakta, anadillerini konuşanlara eziyet ederek, Kürdistan’ın bereketli topraklarından gidenlerden büyük bir bölümünün telef olduğu Anadolu’nun çorak topraklarına zorunlu göçler düzenleyerek bu halka zulmetmektedir. Son olarak Türkiye hükümeti kendisiyle yapılan bir antlaşma sonucu bu baskılardan arındırılmış Dersim bölgesine de girmeye kalkışmıştır. Bu olay karşısında Kürtler göçün uzak yollarında can vermek yerine kendilerini korumak için 1930’da Ararat Tepesi’nde, Zilan ve Beyazıt Ovası’nda olduğu gibi silahlara sarıldılar. Üç aydan beri ülkemde tüyler ürpertici bir savaş sürüyor. Savaş olanaklarının eşitsizliğine, yangın bombalarının, boğucu gazların kullanılmasına rağmen ben ve yurttaşlarım Türkiye ordusunu başarısızlığa uğrattık. Direnişimiz karşısında Türkiye ordusu kasabaları bombalıyor, yakıp yıkıyor (...) Zindanlar yumuşak başlı Kürt halkıyla dolup taşıyor, aydınlar kurşuna diziliyor, asılıyor ya da Türkiye’nin tecrit edilmiş bölgelerine sürülüyor. (...) Üç milyon Kürt, sesimden ekselanslarına sesleniyor ve hükümetinizin manevi etkisinden Kürt halkını yararlandırmanızı sizden istirham ediyor. Sayın Bakan en derin saygılarımın kabulünü rica ederim. Dersim Generali Seyit Rıza 30 temmuz 1937 NOT: bu mektup vet.Nuri Dersimi tarafından fransızca yazılıp ingiltere dışişleri bakanlığı'na fransızca yazılmıştır. | ||
28 Nisan 2010, 00:29 | Mesaj No:20 | |
köprünün karşı tarafında kurulu olan asker çadırındaki askerler tarafından iki arkadaşıyla beraber 5 Eylül 1937’de tutuklanır.... Seyid Rıza ve 71 yurtsever Elazığ'da yargılandı. Mahkeme heyeti 11 kişi hakkında idam kararı verdi ama çok yaşlı oldukları gerekçesiyle 4'ünün cezası 30 yıla indirildi. Seyid rıza, Seyid Rıza'nın oğlu Resik Hüseyin, Şeyhan aşireti reisi Seyid Hüsen, Yusufan aşireti reisi Kamer'in oğlu Fındık, Demenan aşireti reisi Cebrail'in oğlu Hasan, Kureyşan aşiretinden Ulkiye oğlu Hasan, Mirza Ali'nin oğlu Ali hakkında verilen idam kararları 15 Kasım'da apar topar infaz edildi. Seyid Rıza ile isyanın önderi konumundaki 11 kişi 18 Kasım 1937’de Elazığ’ın Buğday Meydanı’nda asıldılar. Seyid Rıza’nın cesedi sonradan bir ziyaret yeri olmasını önlemek için yakılarak, külleride bilinmeyen bir yere gömüldü. atatürke ve hükümete hitaben (Ben sizin yalan ve hilelerinizle bas edemedim, bu bana dert oldu. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun." (Seyit Riza) | ||
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |