|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 02 Kasım 2008 (23:10), Konuya Son Cevap : 03 Aralık 2008 (10:21). Konuya 65 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Kasım 2008, 23:52 | Mesaj No:51 |
Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik Hocam uzun süredir kafamı kurcalayan bir konu var. bazı hadisler aklıma yatmıyor ve buharide müslimde geçse bile, tüm kalbimle hz.muhammed böyle bir söz söylememiştir diyorum, ancak bu beraberinde çözmem gereken bir sorunu daha getiriyor, hadislerde güvenirlilik. örneğin ilhan arsel in kitaplarında özellikle hadis diye geçen garip garip sözler üzerinden islama saldırılır. doğrusunu söylemek gerekirse, peygamberinde söyleyebileceği sözlere benzemiyorlar. özellikle kadınları aşağılayan sözler ve siyasi içerik kokan sözlerden hadis diye geçenler var. ben bu hadislerin bir kısmını red etsem büyük bir hata yapmış olurmuyum.
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
06 Kasım 2008, 19:32 | Mesaj No:52 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik
değerli dostum, uydurma hadisler islam tarihinde hep kanayan yara olmuştur..kendini,düşüncesini,siyasetini,ırkını,çı karını haklı çıkarmak,söz sahibi olmak için HZ.RESULULLAH SAV 'E inanılmaz iftiralar atılmıştır.HZ.RESULULLAH sav ağzından uydurma furyası başlamıştır..muhaddisler bunu en asgariye en aza hatta sıfırlamak için çok uğraşmışlar mesai harcamışlardır.. hadis ilmini incelediğimizde,bir hadisin kabulu için çok derin,titiz,tavizsiz şartlara bağlanmıştır,ve hadisleri çeşitlere ayırmışlardır.. hadisin ravisi,zinciri mercek altına alınmıştır,diğer tarafta metni ve Kuranla uyumluluğunu inceleme altına almışlardır.. teknik anlamda anlatılacak çok şey var ....... asıl soruna gelince; Kuran ruhunu incelediğimizde; 1-ırkçılığı,faşizmi,ırkları,renkleri,dilleri yücelten savunan hiç bir hadis sahih değildir.. 2-kendi izzetini başkasının zilletinde arayan,bu çaba içine giren hadisler sahih değildir.. 3-Resulullahı bir kul ve peygamber sıfatından öte sıfat eklemek abartmak gibi hadisler sahih değildir.. 4-ümmetinin yarısını geri zekalı ilan edebilecek hadis ler sahih değildir(kadınlar gerizekalıdır,aklı kısadır,saçı uzundur,onlları dinlemeyın gibi..) 5-Kuran ve sahih sünnet ruhuna ve akla mantığa aykırı çelişebilecek her hadisi askıya almak,en doğrusudur.. saygılar... |
06 Kasım 2008, 19:46 | Mesaj No:53 |
Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik Hocam öncelikle böyle güzel bir ilim yuvası oluşturdugunuz için Allah razı olsun.... Sorular cevaplar çok güzeldi büyük bir zevkle okudum..... Benim sorum.... Evlenecek olan beylere ne tavsiye edersiniz? Evlenecek olan hanımlara ne tavsiye edersiniz? Evlilik konusu çok konuşulan bir konu bu formda ama sizin öneri ve tavsiyelerinizi duymak istedim. Evli hanımların bilgisayar kullanmasına nasıl bakıyorsunuz? Eşinizi de formda görmek isteriz desem ne dersiniz?Çocuklarınız küçük bebeginiz var ama fırsat buldugunda ..... hanımı aramızda görebilirmiyiz? Babadan ogula geçen meslek hayatınız olmuş ogullarınızında bu meslegi yapmasını istermisiniz?Malum birisi ögretmen adayı ona özellikle teşekkür ediyoruz buraya verdigi emeklerinden dolayı.... Saygılar..............
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | |
06 Kasım 2008, 20:45 | Mesaj No:54 |
14Haziran 2007 | Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik Evlenecek olan beylere ne tavsiye edersiniz? 1-eş adayının geçmişine dikkat etmelerini.. 2-güzellik olmasın demiyorum ama,1.maddeye dikkat edilirse sevilen eş zaten güzeldir.. 3-evlenmeden önceki mürai samimiyetsiz hoş görünümlere aldanmaya dikkat etmeleri.. 4-malı,güzelliği,asaleti önemli olsada olmasa da,dindarlıktan asla taviz vermemeleri.. 5-flört ile değilde,güvendiği aracılarla adayını iyi araştırmaları..iffet,ahlak,denklik,dindarlık vs.. 6-sakın olaki evlendiğimde eğitirim,düzeltirim hayaline kapılmamaları,başarı oranı çok çok az.. Evlenecek olan hanımlara ne tavsiye edersiniz? 1-adayınızın namuslu şerefli kültürlü ve dindar olmasına ve kötü alışkanlık,huy,ahlakınından emin olmasına dikkat etmeleri.. 2-ekmeğini kazanacak helal bir işi mesleği olması.. Evli hanımların bilgisayar kullanmasına nasıl bakıyorsunuz? her işte olduğu gibi doğru kullandıktan sonra proplem yok ...tavsiye ederim.. Eşinizi de formda görmek isteriz desem ne dersiniz?Çocuklarınız küçük bebeginiz var ama fırsat buldugunda ..... hanımı aramızda görebilirmiyiz? eşim bilgisayar kullanmıyor...kendisi isterse saygı duyarım.. Babadan ogula geçen meslek hayatınız olmuş ogullarınızında bu meslegi yapmasını istermisiniz?Malum birisi ögretmen adayı ona özellikle teşekkür ediyoruz buraya verdigi emeklerinden dolayı.... baba mesleğini seçtiğime pişman değilim..çocuklarım mesleğimi seçmesini takdir ederim.seçmese bile doğru yerde doğru yolda doğru kültürde olmasını isterim..çocuklarımın yoğun bir islami atmosferde büyümesini ilahiyat mezunu olması emelimdir.. Allah cümlemizden razı olsun.. saygılar... |
07 Kasım 2008, 00:31 | Mesaj No:55 |
Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik esselamu aleykum hocam öncelikle sizin için Rabbimden ; RABBİM SİZLERE DAİMİ BİR İMAN, HUŞU duyan BİR KALP, FAYDA VEREN BİR İLİM, DOĞRU BİR YAKİN, DOSDOĞRU BİR DİN, BÜTÜN BELALARDAN AFİYET, O AFİYETİN TAMAMLANMASINI VE O AFİYETE KARŞI YAPILMASI GEREKEN ŞÜKRÜ YERİNE GETİRMEYİ vE İNSANLARA MUHTAÇ OLMAMAYI NASİP ETSİN Riza makamina tirmanan Ve seytan ve nefsin celmelerine takilmayan Allah ve Rasulunun cok sevdigi Maddi ve manevi riziklariyla iki cihanda mesut olan bir kul olmanizı nasib eylesin inşallah soruma gelince ; sizce muttaki bir bey zevcesine nasıl muamele etmelidir ??? Misallendirirseniz müteşekkiriz ) muttaki bir zevce beyine nasıl muamele etmelidir ??? Misallendirirseniz müteşekkiriz ) (((( )))) | |
07 Kasım 2008, 14:18 | Mesaj No:56 |
14Haziran 2007 | Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik
Aleykum selam, duanız cümlemiz için amin olsun.. sizce muttaki bir bey zevcesine nasıl muamele etmelidir ??? Misallendirirseniz müteşekkiriz ) muttakice muamele etmelidir.misalllendirirsek Hz resulullah sav ve haticesi.. muttaki bir zevce beyine nasıl muamele etmelidir ??? Misallendirirseniz müteşekkiriz ) muttakice muamele etmelidir.misallendirirsek hz.hatice ve Muhammedi ... |
07 Kasım 2008, 14:45 | Mesaj No:57 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik
abi benim merak ettiğim ettiğim sorular *evde eşine yardım eder misin ? ne gibi yardımlar mesela . sırf gençlere örnek olsun diye *hiç "keşke" dediğin oldu mu ? *evinizde televizyon bulunuyor mu ? *eve gazete alıyor musnuz? alınıyorsanız hangisi olduğunu öğrenbilir miyiz ? *birde bana dua edin deseydim nasıl bir dua ederdiniz .. tanıdığınız kadarıyla teşekkürler şimdiden.. Allah gönlünüze göre versin, mutluluğunuz, huzurunuz iki dünyada baki olsun inşaAllah. selam ve dua ile.. |
07 Kasım 2008, 15:03 | Mesaj No:58 | |
Durumu: Medine No : 2893 Üyelik T.:
03 Ağustos 2008 | Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik Alıntı:
Hocam en güzel örnekle açıklamışsınız Allah razı olsun bu güzel ve samimi cevaplarınız için Allah razı olsun Hangi Tefsiri okursunuz ve hangisine güvenirsiniz ? Allah yar ve yardımcınız olsun dua ile... | |
07 Kasım 2008, 18:07 | Mesaj No:59 |
14Haziran 2007 | Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik *evde eşine yardım eder misin ? ne gibi yardımlar mesela . sırf gençlere örnek olsun diye bebeğe bakarım,evi dağıtmamaya dikkat ederim,dağıttıklarımı eski haline çeviririm,dağınıklık yaparsam ve yakalanırsam,çocuklara iftira atarım mutfakta yardım edemem çünkü kovulurum yardıma ihtiyacı varsa tereddüt etmem.. *hiç "keşke" dediğin oldu mu ? Mutlaka olmuştur..."temeli idama götürürler..son isteğin varmı nedir diye sorarlar..var demiş.PU PANA DERS OLSUN"demiş.. *evinizde televizyon bulunuyor mu ? evet var.. *eve gazete alıyor musnuz? alınıyorsanız hangisi olduğunu öğrenbilir miyiz ? Vakit ve şafak.. *birde bana dua edin deseydim nasıl bir dua ederdiniz .. tanıdığınız kadarıyla Allahım sen işini bilirsin,bildiğin gibi yap derdim saygılar |
07 Kasım 2008, 18:10 | Mesaj No:60 |
14Haziran 2007 | Cvp: Haftanın Konuğu Abdulmelik Hangi Tefsiri okursunuz ve hangisine güvenirsiniz ? elime geçen her kitaba meraklıyımdır,üşenmem okurum.rastladığım bildiğim tüm tefsirleri okurum. fizilalıl kuran baş tefsirimdir Allah cümlemizden razı olsun.. saygılar.. |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |