|
Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi: 07Haziran 2011 (15:39), Konuya Son Cevap : 07Haziran 2011 (15:39). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07Haziran 2011, 15:39 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 | Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'i bilmek Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'i bilmek RASULULLAH SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM'İ BİLMEK Allah-u teala dinini Muhammed aleyhisselam ile tamamladı. Bu din Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'den sonra hiçbir şeye muhtaç değildir.Allah-u teala Dinini Muhammed Aleyhisselam İle Tamamladı Allah-u teala şöyle buyuruyor: "Bugün sizin dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'dan razı oldum."(Maide: 3) Allah-u teala bu ayeti kerimede akidenin tamamlandığını ve Allah'ın şeriatini ve kanununu kemale erdirdiğini ilan ediyor. İşte din budur!.... Hiçbir müslümanın İslam'da eksikliklerin bulunduğunu veya birtakım ilavelerin yapılması gerektiğini düşünmesi asla mümkün değildir. Onda herhangi bir ilaveyi gerektirecek eksiklik yoktur. Allah-u teala İslam dinini kıyamete kadar bütün insanlığa din olarak seçtiği için geliştirilip değiştirilmeye de ihtiyacı yoktur. Kim Allah'ın şeriatini ve kanunlarını bir tarafa bırakıp tatbik etmez, başka kanunlara uygun olarak hareket ederse, Allah'ın mü'minler için beğendiğini beğenmemiş ve dolayısıyla Allah'ı inkar etmiş olur ve dinden çıkar. Bir yahudi Ömer radiyallahu anh'e gelerek dedi ki: "Siz Kur'an'dan öyle bir ayet okuyorsunuz ki bu ayet yahudilere inmiş olsaydı o günü bayram ilan ederdik." Ömer radiyallahu anh: "Bu hangi ayettir?" diye sordu. Yahudi dedi ki: "Bugün sizin dininizi kemale erdirdim. Üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Ve size din olarak İslam'dan razı oldum" ayetidir. Ömer radiyallahu anh dedi ki: "Vallahi ben bu ayetin Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'e nerede ve ne zaman indiğini biliyorum. Cuma günü Arafat'ta indi. Allah'a hamdolsun ki bu iki gün de bizim için bayramdır."(Buhari-Müslim-Tirmizi-Nesei) |
Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Aile Edep demekti | Şiirler ve Şairler | YaŞuHa | 2 | 2311 | 04 Mayıs 2014 21:47 |
Kardeşimize dua lütfen | Dua Bölümü | MusabBinumeyr | 4 | 2579 | 04 Aralık 2013 19:38 |
Kilonuz mu Var? Sorun Değil Artık/Medineweb | Diyet | gün ışığı | 4 | 3042 | 27 Kasım 2013 21:45 |
Üzüm çekirdeği mucizesi | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | YaŞuHa | 2 | 2515 | 27 Kasım 2013 21:34 |
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 7 | 3383 | 26 Kasım 2013 20:23 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |