|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi: 26 Ağustos 2014 (19:58), Konuya Son Cevap : 26 Eylül 2014 (12:35). Konuya 36 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Ağustos 2014, 19:58 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Hz Muhammed'e Sevdalılar Gelsin... Hz Muhammed'e Sevdalılar Gelsin... sevgili kardeşlerim Hz Muhammedi sevenler grubu açtım hepinizi bekliyorum gelenlere çay ve kurabiye ikramız kulaklarımızın pasınıdasilmek için ali70 hocam kuran okuyacakmış nurşen kardeşim poğaça yapacak gülnihal ıspanaklı börek ahzan kardeşim cay yapar bende ıslak kek hem ruhumuz doyacak hem karnımız bekliyoruz
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? | Hafta'nın Konusu | gün ışığı | 8 | 1581 | 26 Ağustos 2019 00:20 |
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 3 | 1623 | 23 Ocak 2019 20:40 |
Sayı ve Temyiz soruları | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 0 | 3086 | 23 Ocak 2019 20:09 |
Arapça 3 dersleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 0 | 1208 | 03 Ocak 2019 13:34 |
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 2 | 1639 | 03 Ocak 2019 12:56 |
26 Ağustos 2014, 20:06 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Hz Muhammedi sevenler grubu Alıntı:
| |
26 Ağustos 2014, 20:10 | Mesaj No:3 |
09 Kasım 2013 | Cevap: Hz Muhammedi sevenler grubu
burdayız canım düşündümde Hz Muhammedi sevenler grubunda namaz kılmadan olmaz abdulmelik hocamız namaz kıldırır bize değil mi kuran sünnet aşığı fecr hocamız da kısa bir vaaz verir mi peşinde medine veb hocamız ağzımız tatlansın lokum dağıtır mis gibi Hz Muhammedi sevenler grubuna hoşgeldiniz kardeşlerim
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
26 Ağustos 2014, 20:46 | Mesaj No:4 |
09 Kasım 2013 | Cevap: Hz Muhammedi sevenler grubu Sevgili! ümmü Mektum gibi Seni görmeden sana sesleniyoruz Alıp verdiğin nefesi duyar gibi Sanki açınca gözlerimizi Seni görecekmişiz gibi Sana sesleniyoruz. Senin huzurunda ses yükselmez. Edeple konuşulur; edeple susulur. Hele biz ki bu kapının dilencileri, El açıp beklemekten başka Bize bir şey düşmezdi ama şu araya giren yıllar olmasa Medinene uzak yollar olmasa İsmin anılınca yürek yanmasa Kapında beklemekten başka Bize bir şey düşmezdi. Bekliyoruz Sultânım! Rüyada olsa bile Belki teşrif edersin diye Hem de hiç kimseyi beklemediğimiz gibi. Seni bekliyoruz.
27 Ağustos 2014, 19:28 | Mesaj No:5 |
Allahumme salli ala seyyidina muhammed Canim feda olsun senin yoluna Adi guzel kendi guzel Muhammed Gel sefaat eyle ummetine Adi guzel kendi guzel MUHAMMED YA RESULALLAH YA NEBIAALLAH SALLALLAHU ALA MUHAMMESALLALLHU ALEYHI VESSLLIM Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya Rasulallah Resul-ü Ekrem (sav) büyük hayırların, yümünlerin, bereketlerin temelinde bir nüve gibidir.O size, doğru yolu gösteren,dosdoğru çığırı açan, sırat-ı müstakîme delalet eden yanılmaz, yanıltmaz bir rehber, bir müktedâ-yı küll'dür. Bu nurlu yolda, insanları zulmetten nura çıkarmaya vesile olan O Zât'a, bu nurlu yolda yürüyen herkesin sevabından bir hisse verilecektir. " essebebu kel fail " sırrınca ümmetinin işlediği hasenâtın bir misli O'nun defterine kaydedilecektir. Makam-ı Mahmud'un Sâhibi olan Resulü Ekrem'in(s.a.v) vefatiyle defteri kapanmayacak, yığın yığın hasenât, sâlih amel devamlı O'nun defterine kaydolacak; makamı büyüdükçe büyüyecek, salahiyet sınırları genişledikçe genişleyecek -ve İnşallah- hergün, ümmetinden daha geniş kitlelere şefaat etme hakkını kazanacaktır.,Binaenaleyh, bu meseleye değişik iki zaviyede ele almak icabeder: Birincisi, bizler Resul-ü Ekrem'e (S.A.V) salâtü selâm okumakla, ahd-ü peymanımızı yeniliyor ümmet olma isteği ile kendisine müracaat ediyoruz. Yani "Seni andık, seni düşündük; Hakkın senin kadrini yüceltmesi için dua ve dilekte bulunduk" diyor ve dehalet ediyoruz. İşin bu yönüyle bizim dualarımız, "Makam-ı Mahmud'un" Sâhibinin (S.A.V) makamını yükseltmesi niyetiyle yapıldığından, O'nun (S.A.V) şefaat dairesi genişlemiş oluyor. Böylece daha çok kimseler o şefaat dairesinden istifade edebiliyorlar. İkincisi, bir kişinin Peygamberimizin (S.A.V) hakkında, O'nun kadir ve kıymetinin yükselmesi istikametinde yapacağı dua, kendisinin, O'nun himâyesi altına girmesine vesile olması içindir. Böylece, o kişi hakkında şefaat dairesi vüs'at kazanmış oluyor. Binaenaleyh, salâtü selâma Efendimizden (S.A.V) daha çok ona biz muhtaç bulunuyoruz. Müracaatımızla mevcudiyetini, büyüklüğünü kabullenmiş ve küçüklüğümüzü, hiçliğimizi ilan etmiş oluyoruz. Devletini büyük tanıyıp yardım için ona müracaat eden kimse gibi, biz de, aczimiz ve fakrımızla beraber, şiddetli ve çok büyük bir günün endişesiyle şimdiden sarsılmışlık içinde, melce ve menca olarak Resul-ü Ekrem'e (S.A.V) dehâlet ediyor, arz-ı ihtiyaç ve arz-ı halde de bulunuyoruz. Cenab-ı Hak Şefâat-ı Uzmâ Sahibi Muhammed (S.A.V)'ın şefaatına bizi mazhar eylesinBu işin beşaretini de arzedeyim.Deniliyor ki,her Peygamberin kendi ümmetine verdiği birşey vardır. Efendimiz (s.a.v) buyurmuştur ki: "Ben, ümmetime vereceğimi, Ahirete sakladım. O da şefaatımdır." Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya Rasulallah Elfü elfi selatin ve elfü elfi selamün aleyke ya Habiballah Elfü elfi selatinve elfü elfi selamün aleyke ya Emine Vahyillah alıntı
27 Ağustos 2014, 19:52 | Mesaj No:6 |
Cevap: Hz Muhammedi sevenler grubu ben varım da elimden bişey gelir mi bilmem şuanlık dua edeyim Rabb im Hz Muhammed (sav)layık ümmet olmamızı nasip etsin.. efendimizin(sas) dilinden bi dua.. ''Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan ibâdetten ve kabul edilmeyen duâdan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım!'' amin.. | |
27 Ağustos 2014, 20:02 | Mesaj No:7 | |
09 Kasım 2013 | Cevap: Hz Muhammedi sevenler grubu Alıntı:
fesden hz muhammedi sevenler buraya gelsin grubunada bekliyorum sanırım ismini yazınca çıkar 1040 üyemiz oldu maşaALLAH
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
27 Ağustos 2014, 20:10 | Mesaj No:8 |
Nihat, iyi bir müslümandı. Bir gün bana: ...__Yavuz sağ elini aç bakayım. Arapça rakamlarla kaç yazıyor, oku ! Açtım baktım Arap rakamlarıyla 81 yazıyordu. Sol avucunu aç; onda ne yazıyor?” dedi. Açtım, onda da 18 yazıyordu. 81 ' Le 18' i topla dedi. Topladım 99. Bu rakam sana neyi hatırlatıyor? diye sordu. Tabiki ALLAH’ın 99 sıfatı ! diye cevapladım. Peki 81’den 18’i çıkarınca kaç kalıyor? Elbette 63. Peki bu sana neyi çağrıştırıyor? diye sordu. Düşündüm! Aklıma hemen Resulullah Efendimizin ''ömür yaşı'' geldi. Peygamberimiz 63 yaşında ömür yaşını doldurmuştur. Bana dönerek: "Bak Yavuz! milyarlarca insanın avucuna bu ilâhî mührü vurmuştur. Bu asla tesadüf olamaz. Tesadüf olsaydı birkaç insanın avucunda olurdu."dedi.
29 Ağustos 2014, 17:43 | Mesaj No:9 |
Sevgiliye Ask ile gonulden bagliyiz Viran bahcemiz adini adini aninca gul bahcesi oluyor efendim
29 Ağustos 2014, 17:52 | Mesaj No:10 | |
Cevap: Hz Muhammedi sevenler grubu Alıntı:
Hem ben Kur'anı başkasından dinlemeyi severim... Peygamberimizi sevenler gurubuna dahilim... O'nu(sav) seven her gönül benim kardeşimdir... Dualarımdadır...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |