|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi: 03 Ocak 2015 (23:43), Konuya Son Cevap : 04 Ocak 2015 (14:59). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Ocak 2015, 23:43 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | "Seni âlemlere rahmet olarak gönderdik" "Seni âlemlere rahmet olarak gönderdik" "Seni âlemlere rahmet olarak gönderdik" Ayet-i Kerîme Meali Sen olmasaydın, sen olmasaydın, kâinatta hiçbir şey yaratmazdım. Hadîs-i kudsî İslâm âlimleri buyuruyor ki: Resûlullahın kabri içinde, mübârek vücûduna temas eden topraklar, kâinattaki herşeyden, hatta Kâbe'den, Arş'tan ve Cennetlerden daha kıymetlidir.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? | Hafta'nın Konusu | gün ışığı | 8 | 1569 | 26 Ağustos 2019 00:20 |
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 3 | 1616 | 23 Ocak 2019 20:40 |
Sayı ve Temyiz soruları | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 0 | 3067 | 23 Ocak 2019 20:09 |
Arapça 3 dersleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 0 | 1201 | 03 Ocak 2019 13:34 |
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 2 | 1631 | 03 Ocak 2019 12:56 |
04 Ocak 2015, 10:24 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: "Seni âlemlere rahmet olarak gönderdik" Alıntı:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
04 Ocak 2015, 13:54 | Mesaj No:3 |
09 Kasım 2013 | Re: "Seni âlemlere rahmet olarak gönderdik"
Peygamberimiz yaratilmislarin en ustunu ve rabbimin habibi Bu hadisi kutsiyi yalan mi derseniz Allah bilir fakat Dogru oldugunu anliyoruz Ilk yaratilan ruh olmasi ve ademin alninda nuru parlamasi ve o nurun peygamberlere gecmisi Bu konusma sav efendimizin degerini dusurme olmasindan korkuyorum
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
04 Ocak 2015, 14:06 | Mesaj No:4 | |
19 Ocak 2009 | Cevap: Re: "Seni âlemlere rahmet olarak gönderdik" Alıntı:
Rasulullah'ın ilk yaratılan ruh olmasının Kur'an ve Sünnetten delili yoktur. Uydurmadır Adem a.s'ın alnında Rasulullah'ın nurunun paralaması diye bir şey yoktur, uydurmadır. Kur'an ve Sünnette yeri yoktur Yukarıda hadisi kudsi olarak söylenen söz uydurma hadistir. Hadis ilmiyle az çok ilgilenenler bunu bilirler. İsterseniz hangi alimlerin uydurma dediğini kaynaklarıyla sunarız. Forumda bununla ilgili delilleri sunduğumuzu hatırlıyorum
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
04 Ocak 2015, 14:06 | Mesaj No:5 | |
19 Ocak 2009 | Cevap: Re: "Seni âlemlere rahmet olarak gönderdik" Alıntı:
Rasulullah'ın ilk yaratılan ruh olmasının Kur'an ve Sünnetten delili yoktur. Uydurmadır Adem a.s'ın alnında Rasulullah'ın nurunun paralaması diye bir şey yoktur, uydurmadır. Kur'an ve Sünnette yeri yoktur Yukarıda hadisi kudsi olarak söylenen söz uydurma hadistir. Hadis ilmiyle az çok ilgilenenler bunu bilirler. İsterseniz hangi alimlerin uydurma dediğini kaynaklarıyla sunarız. Forumda bununla ilgili delilleri sunduğumuzu hatırlıyorum
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
04 Ocak 2015, 14:53 | Mesaj No:6 |
Video yu izledim uydurma hadis olabilir diyor abi Efendimiz sav Allah cc tarafindan yuceltilmesi ovulmesi bunu tartismak bile uzucu Yuce Allah cc butun peygamberleri ovmus habibini ise cennetin kapisina yazmis diger peygamberlerde biat etmisler yani herkes onun ummeti sefaat yetkisi sadece ona verilmis Resulun izindeyiz O bizim efendimiz Abi ben bir ruya gormustum yazayim O aralar ben cok hasta oldum hastaligim ruhani idi evde yanliz kalamiyor ses duyuyor oturamiyor ayakta duruyordum o zamanlar esim eve gec geliyordu cocuk kucuktu bende cok korkuyordum Bir gun yeter artik dedim namaz kildim ellerimi actim allahim efendimiz hurmetine kurtar dedim O senin icin degerli ise duami kabul edersin degilse duami kabul etme dedim O gece ruyamda efendimiz sav gordum elimden tuttu ve bir erkek bni kovaliyordu gel dedi bana bana beni yakalacakken biz kaybolduk birden tutamadi bizi spnra sut gibi nehirden yuzduk oda bizi takip etti fakat belli yerden donra bogulmaya basladi sonra yuzu nurlu yanakleri pembe bir kiz dunyada oyle bir kiz gormedim onu kurtardi oda efendimiz sav onunde diz coktu kelime sahadet cekti musluman oldu af diledi ben kotuluk ettim bagislayin dedi ertesi gecede bir baska adam musluman oldum dedi bir isim soyledi o musluman olmus bnde muslumanim dedi ve ben iyilestim Allah kimseye yasatmasin
04 Ocak 2015, 14:59 | Mesaj No:7 |
Adem as tevbesinin kabulu Yinus as baligin karnindan kurtulmasi adem as tevbesi ile hep onun isminin hurmetine O bir ayna herkes fitratina gore davraniyo Demekki onun adi yapilan dualarred edilmiyor Demekki o alemlere rahmet Rabbim cennette komsu etsin bizi
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |