|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mavirüya41,Açılış Tarihi: 15 Kasım 2012 (11:53), Konuya Son Cevap : 23 Mart 2013 (13:49). Konuya 61 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Kasım 2012, 11:53 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 21564 Üyelik T.:
13 Kasım 2012 | Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum Selamun Aleyküm arkadaşlar..Bu yıll ikinci üniversite fırsatından yararlandım ve şu an ilahiyat birinci sınıf öğrencisiyim.. Bu benim 3. üniversitem ve iktisat mezunuyum.. imam hatip çıkışlı olmadığı için arapçadan hiç bir şey anlamıyorum..bir kaç gündür kursa gidiyorum orada da Kuran-ı Kerimi hiç bilmeyen arkadaşlar olduğu için harflerden başladılar..BEN biliyorum fakat anlamıyorum..Bana ne gibi yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz? sınava çok az kaldı..:/düşünceli000 |
Konu Sahibi mavirüya41 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla... | İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar | Ene Garip | 61 | 22145 | 15 Kasım 2012 11:53 |
15 Kasım 2012, 11:59 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum
mehmet akif yetişir şimdi benimde hiç temelim yok ama bu sitenin özelliklede mehmet akif in çok yardımı oldu., sizde üstesinden gelisiniz inşallah.
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
15 Kasım 2012, 12:19 | Mesaj No:3 |
13 Kasım 2012 | Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum
siz ikinci sınıfta mısınız? nasıl çalıştınız arapçaya?
|
15 Kasım 2012, 12:44 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum
yok bende 1. sınıftayım düz lise mezunuyum.aslında anlamak için çalışmıyorum çünkü arapça biliyim anlayım istiyorsanız geniş bir zaman lazım bizim de okadar vaktimiz yok dilbilgi kurallarını bilmek lazım sınavlarda 15 soru dilbilgisi üzerine 4 -5 tane anlam sorusu var ama anlamını bilmeden de sorular çözülebiliyor türkçe olan şıklarda en düzgün dilbilgisi kuralına ve uyan şık doğru oluyor,arapça cümlede ki müennes müzekker uymuna bakın buda anlam bulmada faydalı oluyor .dilbilgisinde muzari-mazi- emir fiillerine çok çalışın ezber yapın muennes, müzekker isimlere çalışın,isim fiil cümlelerine çalışın. kitaplarınızı aldınızmı yardımcı kitaplar çok faydalı oluyor aofnın verdiği kitap kalın ve çok ince ayrıntılı ben murat yayınlarının kitabında çalışıyorum.bende başta çork korkmuştum yapamam ben diye ama bir konuyu bitirip diğerine çalıştığınızda önceki konuyu daha iyi anlıyorsunuz ilk konularda kafam çok karışıyordu bu niye böyle oldu bu nerden geldi be ne demek diye sorup duruyordum diğer bir sonraki konuda öncekinide pekiştiriyorsunuz ben bu kadar fikir verebilcem siz anlamadığınıuz yerde 2. sınıf istişareye yazın onlar yardımcı olurlar ben öyle yapıyorum kolay gelsin.
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
15 Kasım 2012, 12:50 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum
aleyküm selam aramıza hoşgeldin mavirüya ben önlisans ilahiyat 2. sınıfım burdaki çoğu arkadaşıma kendi yöntemimi paylaştım sana da paylaşayım önce şunu söyleyeyim temel olması da büyük bir avantaj değil seneler sonra tekrar öğrenci olunca temelinin olduğu derse bile sıfırdan başlıyorsun ilk zamanlar hiç anlamaman çok normal yabancı dili öğrenmek çok emek ister ben 1. sınıfa başlamadna önceki sene şu kitabı aldım sen de gör diye resmini yayınlıyorum [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] hala bu kitaptan yardım alıyorum arapça 3 kitabına bu kitaptan da örnekler koymuşlar bir dili öğrenmek için başta şahıslar(sen-ben-o-onlar gibi)ı öğrenmek gerekir daha sonra muttasıl (bitişik) zamirleri ve munfasıl(ayrı) zamirleri öğrenmen gerekir daha sonra mazi(geçmiş) , muzari(şimdiki,geniş) zamanı ve emir kipinin çekimlerini öğrenmelisin bu dediklerim bir günde olmaz bir iki kez okumakla da olmaz diğer derslerini de ihmal etmeden ama arapçaya daha çok ağırlık vererek bi temel oluşturabilirsin ben mazi muzari ve emire çalışırken başta normal çekimini sürekli kağıda yazdım aklımdan söylemeye çalıştım sonra karışık karışık yazdım ki daha iyi kavrayayım diye müzekker(erkek) ve müennes(dişi) kelimeleri tekilini ikilisini çoğulunun kurallarını da öğrendin mi çok güzel temelini atarsın arapça 1 kitabında ünitelerin gramer bilgisini dikkatlice okursan ezberlenmesi gereken kalıpları ezberlersen diğer dönemlerde çok sıkıntı çekmezsin dersin başına ben anlayamam başaramam bilemem diye oturma allahımın izniyle anlayacağım diye otur arapça bizden korksun |
15 Kasım 2012, 12:54 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum
iktisatı 4 sene mi okudun bu 3. üniversitense 2. okuduğn bölüm hangisi
|
16 Kasım 2012, 10:56 | Mesaj No:7 |
13 Kasım 2012 | Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum
ZİLZAL kardeşim çok güzel açıklamışsın Allah razı olsun senden..Hiç vakit kaybetmeden muratın kitabını almak istiyorum aöf nin verdiği kitap beni karamsarlığa düşürüyor çünkü.Bu arada bende düz lise mezunuyum. çalıştığım ve evli olduğum için ders çalışmaya vakit kalmıyor arapçayı bırakacağım diye düşünmüştüm çünkü geride daha 6 ders var..ve maalesef şu ana kadar arapça dışında hiç bir derse bakamadım. MEHMET AKİF2 kardeşim tavsiye üzerine o kitabın mavi renkte olanını aldım..fakat aöf kitabı imamhatip mezunlarına yönelik olduğu için yardımcı kitap çokta yardımcı olmadı bana..tavsiyelerinizi not aldım..uygulamaya başlayacağım ilk fırsatta..tekrar teşekkürler. ilk olarak dumlupınar yönetici asistanlığı okudum..sonra dgs ile dumlupınar iktisat fakültesine geçtim. |
22 Kasım 2012, 15:35 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 20729 Üyelik T.:
09 Ekim 2012 | Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] yardımı mutlaka olackdır izleyin ve şuan sınava az kaldığı için dersimzle ilğili bölümlerden açıp izleyin daha sonra boş zamanınzda geciş bir şekilde arapçayı öğrenzsiniz ebuzerka hoca açık bir üslup ile anlatıyor inşlah işinize yarar |
22 Kasım 2012, 16:57 | Mesaj No:9 |
[QUOTE=sirace;200836][FONT=Verdana][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] yardımı mutlaka olackdır izleyin ve şuan sınava az kaldığı için dersimzle ilğili bölümlerden açıp izleyin daha sonra boş zamanınzda geciş bir şekilde arapçayı öğrenzsiniz ebuzerka hoca açık bir üslup ile anlatıyor inşlah işinize yarar KARDEŞİM AMA VİDEO AÇAMIYORUM MAALESEF İŞYERİNDE ENGELLENİYO . EVDE DE İNTERNETİM YOK ARAPÇAYI KAFADAN BIRAKTIM BEN.DİĞERLERİNDEN GEÇMEYİ ÜMİT EDİYORUM |
22 Kasım 2012, 17:00 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 14298 Üyelik T.:
08 Ekim 2011 | Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum
arapça için murat yayınlarını kullan
__________________ Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |