Alıntı:
bence nottan çok sonuçta aldığın verime bak c*c*c*c*c*c*c* |
Rumeysa aydın, Songül abla dediğin doğru dedi Yani cevabıma ekleme yapmadı |
ÇOK TŞK EDERİM |
Göknur editörüm,aof diploma notu 2.00 olan, dgs puanina kac puan etki eder .size sorayim istedim. |
Birde; 1.donem= 3.355 2.donem= 2.850 3.donem=2.880 Donelik not ortalaması bu şekilde olan birinin diploma puani ne olur dersiniz..puan robotlarina hic bakmadım.yorumunuzi bekliyoruz:) |
Alıntı:
ÖBP ( Önlisans Başarı Puanı ) genel olarak MYO daki not ortalamanıza göre hesaplanıyor. Hesaplama yapılırken şu veriler kullanılıyor. Mezuniyet ortalamanız eğer 4 lük sistemde ise 4 üzerinden olan notunuzu 25 ile daha sonrada 0.8 ile çarpmanız gerekiyor. Bunu örneklendirecek olursak mezuniyet not ortalamanız 4 üzerinden 3.2 olsun 3.2 x 25 x 0.8= 64 gelecektir. 2.00 puanı hesaplıyalım 2,00*5*0,8= 40 puan eklenecek |
Alıntı:
bu konuda tam yardımcı olamadım kusura bakmayın |
Selamun aleyküm İstanbul ilitamı mı Ankara ilitamı mı tercih etmeliyim kararsızım yardımcı olacak var mı? |
Aleykum selam..hosgeldiniz...Kararsız kaldiğinız yerlerede yerlesim olarak size uzaklıgı, yakinligı bunları hesaba katabilirsiniz. Tercihte her ikisinide yazabilirsiniz. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Kararsız kaldigıniz noktalar nereler biraz açabilirmisiniz..Elimizden geldigince yardimci olmaya calisiriz. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
En temel kriterim eğitim. Hangisi daha kaliteli eğitim veriyor bunu merak ediyorum. Ders Materyalleri açısından hangisi daha zengindir? Önceki yılların aksine Geçen sene ankara ilahiyat küçük bir farkla öne geçti diye hatirlıyorum bu sene puan olarak liderliği hangisi götürür? |
Alıntı:
Ankara ve İstanbul egitimi kalitesi mufredati belli yerler..Arkadaslarda bilgi vereceklerdir eminim.Geçtiğimiz dönem ilitam.puanları hatirı sayılır derecede arttı.Her sene bir zorluk çıkarıliyor..Siz dgs den iyi bir puan almaya bakın..sonrasında resmi daha net görürsünüz.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Amin.Ecmain.. Dgs ile ilgili bu linkide incelemenizi tavsiye ederim.Gecen yılin puanları kimler kac puanla kac netle hangi diploma notuyla yerlestiler fikir edinmiş olursunuz..Başarilar [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Dicle ilitamdan mezun olursaniz diplomanizda ilahiyat lisans mezunu yaziomus yani uzaktan egitim ibaresi yokmus acaba dogrumu bu konu hakkinda bilgisi olan var mi |
Alıntı:
sivasda da öyle bir ibare yok ilitam ibaresi öğretmen veya hoca olmaya engel değil |
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Yök ün karariyla bu sene herhangi bir ilitam programini kazanan ogrencilerin diplomalarinda uzaktan eğitim mezunu ibaresi bulunacak. Gecen yil kayit yapanlar, mezun durumda olanlar bunun dısında.. Hal böyleyken Dicle ayricalikli davranirmı bilemiyorum.Kesin birsey soyleyemiyorum. Çünki bütün ilitamlar bu yıla kadar ilahiyat mezunu diplomasi alırken inönü ilitam malesef ilitam mezunu yazmaya yeltenmişti..Sikaywtler, mailler,dilekceler ses getirmisti de böyle bir uygulamadan vazgeçmislerdi. Yökün her ilitamı kapsayan acıklaması varken Diclenin bunun dısında kalacak olması düşündürücü. Araştiralım.bizde. Boyle bir bilgi varsa paylaşıriz sizlerle de. Nacizane yorumum böyle.. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
İlitam hakkinda merak ettikleriniz en güncel bilgilerle ilk sayfa da yer almakta arkadaslar..Akliniza takilan sorular içinde yine diger sayfalari inceleyin... |
Selamunaleyküm ilk sayfada çok güzel bilgiler var ilitamlarla ilgili emeği geçen arkadaşlardan Allah razı olsun. Bir kac soru sormak istiyorum aklıma takılan netleşmesi için: 1 Istanbul ilitamda Kur an mealiyle birlikte veriliyormuş bu diger ilitamlar icin de geçerli bir durum mu yoksa diğer ilitamlarda sadece ezber mi var? 2 Sakarya ilitam kısminda yazan "%80 etkili olan yuzyüze yapılan dönem sonu sınavı" ndan kasıt nedir? Yani tüm derslerin sınavı sözlü olarakmı yapıliyor yoksa okula gitmenin gereklilihini mi ifade ediyor bu 3 19 mayis ilitam da sınavlar test demiş diğer ilitamlarda klasik veya sözlü mu? 4 Ödrvi olan ilitamlar da ödev nasil hazırlaniyor? Dosya seklinde yazılı mı ödev sunumu da yapılıyorvmu? Biliyorum cok soru sordum ama net bilgilere sahip olmak istiyorum. Bunun için yardımcı olursanız sevinirim |
Alıntı:
1.Diğer ilitamlarda ezber var...Ama mufredatlarina alan var mı bilemiyorum..Yine de eksik bilgi olmasin.. 2.Final sınavi kastedilmiş hocam.% 80 etken sene sonu not ortalamaniza yani... Sözlü yapılmiyor Kuran hariç sinavlar...Sınavdan bir hafta once yuzyuze dersler oluyor..Derslere giriyorsunuz örgunlerle beraber..Ama sart değil..Yalniz bu sene itibariyle ozellikle sakarya ve bazı ilitamlara canlı derslere katilım şartı getirildi..Notlara etki edeceği bilgisi aktarildı..Yani devamsız ogrenci derse giren ògrenci gibi... 3.Sivas ilitamda klasik sinav usulü var:) Test usuluyle beraber.. 4. Sakarya başta olmak uzere dònemlik her dersten ödev hazırliyorlar dosya halinde.... Kurani kerimide okuyup kayıt yapıp hocaya ulaştiriyorlar..Sakarya ilitamdan arkadaslar daha fazla bilgide ulastirirlar insallah.. Akliniza takilanları sprun tabiki...Elimizden geldigince yardimci oluruz... |
Alıntı:
Siz hangi ilitami bitirdiniz acaba? |
Alıntı:
Samsun 19 Mayis ilitam mezunu olduk elhamdulillah... Mehmet akif editorümu var o Sivas Cumhuriyet mezunu.Su anda kutsal topraklarda... O da çok yardimcidir bu konularda da.. Ilitamlimiz çok..Mutlaka ugrayip bilgi veroyor arkadaslarimiz.. |
Aşağidski linkte butün ilitamlarin çalişma bölümü var..Mutlaka inceleyin..Merak edilenleri, bölümun oģrencisi olan arkadaslar cevapladilar..Ekstradan detaylar paylastilar...İnceleyin mutlaka [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
MaşAllah... Darısı bizlere inşAllah :) onceligim19 mayıs aslında ama bu konu basligi altinda bi uye arkadasimiz kışı da dusunun demiş cok haklı istanbuldan orası kış için sıkıntı olacaktır. Sakarya mi olmalı en iyisi benim icin hangisi karar vermek çok zor. |
Alıntı:
Ama aksilikler son dakika kararlarida olmuyormu oluyor elbette..sınav takviminin açiklanmasini bekleyip ucak biletlerini erkenden ayarlamak isteyenler.son anda degisen sinav tarihiyle iptal edilemeywn biletler..bunlarda artık psikolojik egitime giriyor:) |
Samsunun en guzel tarafı ögrenciye hizmet eden bir sehir.ulaşım kolay..tramvayi...üni icinde sefer yapan ringler...otogardan fakulteye dolmus hatları..kalacak yer acisindanda hem.mwrkezi hemde çok guzel yerler var.. yurtlar evler alternatif çok... |
Anladım saolun bilgiler için hocam. Peki bir soru daha sorabilir miyim size? Puanım 262.46 ama dgs başarı sıralamam 15362 bu sıralamada etkili oluyor deniliyor tercihlerde yani bu sıralama benim tercihimi etkiler mi acaba, yerleşememe gibi? |
Alıntı:
|
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Şu şekilde hocam... |
Hocam istediginiz yerlerin taban puanalrı 262 ile kapatmış.Sıralamanizıda goz onunde bulundurursak size uygun baska ilitamlarda düsunun derim...Hatta yazın mutlaka.Ataturk..kocaeli... yoksa yerlesememe ihtimalinizde olabilir...Bunları gozönunde bulundurun... |
Demeyin uz/gn Erzurum mumkün değil de izmitin puanları veya kontenjanıni bulamadım ben kaçtır acaba? Muhtemelen diploma puani mi düşürdu cunku genel olarak 262 ideal bi puan gibi Çok da ümitlenmiştim |
dgs soruları herkese kolay gelince çok fazla net çıkaran sayısı yükselince ortalamalar doğal olarak yükselmiştir ortalama yükselmesi puanların düşmesi demek oluyor allahım nickne ve diğer arkadaşların gönlündekini hayırlsı ile versin inşallah |
Alıntı:
İzmit ilitamin 150 kişilik kontenjani varmis ve puan sınırlaması yokmuş bu seneki duruma göre seneye puan belirlenecekmiş. Yakın oldugu için 1.ye izmiti yazdim ama yeni de bi ilitam bi sıkıntı çıkmaz inşAllah |
Alıntı:
|
hayırlı sonuç olsun inşallah |
Bu sayfa çok yararlı oldu Allah razı olsun kardeşim. Önlisans okuyorum bu yıl mezun olurum sanırım :) 1. İlitam okumak için ne yapmalıyım. 2.Dgs ye önlisansı bitirince mi müraccat etmeliyim yoksa bitirmeden de müracaat edebilir miyim. 3. İlitam için hangi üniversiteleri tavsiye edersiniz. 4. Önlisans mezunlarının kkö için şansı ne kadardır. 5. Çalışan ve aynı zamanda okuyan bir bayanım. İlitam okumak için derslerde çok mu başarılı olmak lazım. düşük notlarla da mezun olabiliyor muyuz . Şimdiden teşekkür ederim kardeşim :) |
Alıntı:
1- ilitam okuyabilmek için aöf ilahiyatı bitirmiş olup dgs sınavına girmen lazım 2- başvuru tarihleri muhtemelen mayıs gibi olursa zaten o zaman aöf ilahiyat son sınıfda oluyorsun mezun olabilecek durumda olduğun için sınava başvurabilirsin 3- sakarya'ya çok zor diyorlar ben sivası okudum orası da çok zordu bence sana neresi yakınsa orayı tercih et ki finale bütünlemeye rahatça gidebilesin 4- lisan mezunlarının bile şansı çok az uz/gn 5- çalışma şartların nasıl eve ve kendine vaktin kalıyor mu bunları sen bilebilirsin aöf gibi dönem ortalaman 2.00 ortalamasından düşük olmaması lazım ilitam okuman daha zor olduğu için notların çok yüksek olmayabilir ama dönem ortalaman 2.00 altına düşmedikçe bir de alttan hiçbir dersin kalmasa okuldan mezun olabilirsin |
Sınavsız geçiş onaylandı. Bu konuda ilk sayfadaki bilgiler doğrultusunda tercih şansımız olur değil mi. Güncel sanırım oradaki bilgiler sanırım! |
bilgileri güncel ama son aylarda değişiklik oldu mu bilemiyorum |
SAAT: 06:27 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.