|
Konu Kimliği: Konu Sahibi aslıı,Açılış Tarihi: 20 Aralık 2011 (01:26), Konuya Son Cevap : 19 Ağustos 2021 (08:18). Konuya 872 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Mart 2013, 22:53 | Mesaj No:391 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü
sanırım ikiside yok )) çıkmış sorularda hiç dikkatimi çekmedi varsa bile bol bol soru çözün arkadaşlar |
06 Mart 2013, 22:59 | Mesaj No:392 |
Durumu: Medine No : 20073 Üyelik T.:
04 Eylül 2012 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü
Ben gecen sene yeterlige girdim iki soruyla kaybettim ben şimdi yeterkğe konu çalışmaktan ziyade daha çok soru çözuyorum inş busefer kazanırım. Yeterlik giriş yerleri ne zaman belli oluyo.
|
06 Mart 2013, 23:15 | Mesaj No:393 | |
Durumu: Medine No : 24663 Üyelik T.:
07 Ocak 2013 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü Alıntı:
bu yıl çıkmazsa...
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. | |
07 Mart 2013, 12:22 | Mesaj No:394 |
Durumu: Medine No : 21919 Üyelik T.:
23 Kasım 2012 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü
selamun aleykum soru çözerek çalışıyorum ve bazı soruların cevapları farklı farklı 20 miskal altının bugünkü karşılığı mezhepler hangi dönemde ortaya çıkmıştır kuranı harekeleme ve noktalama hangi dönemde olmuştur |
07 Mart 2013, 14:34 | Mesaj No:395 |
Durumu: Medine No : 24663 Üyelik T.:
07 Ocak 2013 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü
[QUOTE=ayşe yüsra;238219]selamun aleykum soru çözerek çalışıyorum ve bazı soruların cevapları farklı farklı 20 miskal altının bugünkü karşılığı 80.18gr (diyanet ilmihali) mezhepler hangi dönemde ortaya çıkmıştır Peygamberimizin vefatından sonra İslâm alemi genişledi. İran, Irak, Suriye gibi yerler fethedildi. Hz. Ömer (ra) Zeyd b. Sabit, Abdullah bin Ömer (ra) Medine’de kalırken, pek çok sahabi efendimiz de yeni fethedilen yerlere dağıldı. Mesela Abdullah bin Mesud (ra) Irak’a; Ebu Mûsa el-Eşari (ra), İmran bin Huseyn (ra) ve Enes Bin Malik (ra) Basra’ya; Ebu’d-Derda (ra), Muaz bin Cebel (ra), Muaz bin Cebel (ra) Muaviye (ra) Ubade bin Samit (ra) Şam’a gitti. Her Sahabi bulunduğu yerde fetva ve ilim öğretme işleri ile meşgul oldular. Sahabiler, kendilerine sorulan suallerde evvela, Kur’an’a müracaat ediyorlardı. Sualin cevabını Kur’an’da bulamadıklarında hadislere bakıyorlardı. Hadislerde de bulamazlarsa, Kur’an ve hadise dayanarak kendileri içtihad yapıyorlardı. Çünkü bu sahabiler aynı zamanda Resulullah (sav)’in yanında uzun süre kalmalarından dolayı, Kur’an ve Sünnet’ten hüküm çıkarabilme anlayışına sahiptiler. Yani müçtehit idiler. Bir yandan Müslümanların dini meselelerine çözüm bulan, fetva veren bu Sahabiler, diğer taraftan dini ilimler sahasında pek çok talebe yetiştirdiler. Böylece Peygamberimizin bırakmış olduğu ilim ve hikmet mirası, Sahabiler yoluyla kendilerinden sonraki nesil olan Tâbiin’e intikal etti. Tabiinin yetiştirdiği bu talebelere “Tebe-i Tabiîn” denir ki, meşhur olanları şunlardır: İmam-ı Azam Ebu Hanife, İmam Malik, İmam Evzaî, Leys Bin Sa’d, İmam Şafiî, Ahmed bin Hanbel, Süfyan-ı Servi, Süfyan bin Uyeyne (rahmetullahi aleyhim). Bu zatlardan bazıları, mesela İmam-ı Azam, her ne kadar birkaç sahabiyi görmüşse de ilmi hüviyet itibariyle Tebe-i Tabiinden sayılır. Tabiin alimleri Sahabilerin fetvalarını topladıkları gibi Tebe-i Tabiin alimleri de Tabiinin fetvalarını topladılar. Ayrıca kendileri de fetva verdiler. Yeni karşılaşılan meselelerde fikri çalışmalarda bulundular ve belli esaslar ortaya koydular. Tebe-i Tabiin devri, başta tefsir ve hadis olmak üzere bir çok ilmin tahsil edildiği münbit ve bereketli bir zamandı. Müçtehid derecesinde pek çok imam vardı. İşte fıkhi-ameli mezheplerin teşekkülü Tebe-i Tabiin zamanına rastlar. Gerek sahabilerin, gerekse Tabii’nin temel meselelerinin dışında kalan teferruatla ilgili meselelerde, Kur’an ve Sünnet ışığında yaptıkları içtihatlar neticesinde, aynı konuda farklı fetvalar ortaya çıktı. Müslümanlar, kendi bölgelerinde yaşayan imamın fetvalarını biliyor, onu tercih ediyor ve onunla amel ediyordu. İşte bu tercih ve taraftarlık, zamanla yerini “gidilen yol” manasına gelen “Mezhepleri” ortaya çıkardı. kuranı harekeleme ve noktalama hangi dönemde olmuştur [ /QUOTE] ırak valisi Ziyad b. Sümeyyenin isteğiyle Ebul Esved ed Düeli tarafından h.69\688 de kırmızı mürekkeble harekeleri nokta şeklinde işaretlenmiştir.Irak valisi Haccac b. Yusufun isteğiyle Yahya b. Ya'mer ve Nasır b. Asım h.89/707 kelimelere farklı renklerde nokta koymuşlardır.Halil b.Ahmet 751yılında hareke ve noktalamaya son şeklini vermiştir.Kurana önce hareke yerine noktalar konmuş, sonra bu noktalar harekelere dönüştürülmüş, noktalı harflere noktalar konmuştur.(benim kitabımda bu şekilde)
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. |
07 Mart 2013, 15:05 | Mesaj No:396 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü Yeterlilk Sınava Giriş Bilgilerini Öğrenmek isteyenler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
07 Mart 2013, 18:16 | Mesaj No:397 |
Durumu: Medine No : 16614 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü
s.a ben bu konu dagılımı olayını anlamadm benim kitabmda hac konusu ve dinler tarihinden sorumlu olmadigmiz yazıyo birde aile hukuku bunlardan sorumlumuyuz bilgi verirmisiniz
|
07 Mart 2013, 19:41 | Mesaj No:398 | |
Durumu: Medine No : 15208 Üyelik T.:
10 Aralık 2011 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü Alıntı:
2011 2012 1 tecvit 19 20 2 tefsir usulü 2 3 itikadi fırkalar 6 2 6 akaid/iman esasları 9 13 7 temizlik 6 5 9 namaz 18 10 10 zekât 6 5 11 oruç 5 4 12 hac 6 5 13 kurban 1 18 din ve mahiyeti 1 19 ilk dönem islam tarihi 19 8 21 islam ahlakı 1 4 22 tasavvuf 1 24 kavramlar 1 3 toplam 100 80 | |
07 Mart 2013, 19:49 | Mesaj No:400 |
Durumu: Medine No : 21267 Üyelik T.:
02 Kasım 2012 | Cevap: yeterlilik sınavı istişare bölümü VI- Sınav Konuları Sınava giren adayların yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımız internet sitesi “Eğitim Hizmetleri” sayfasındaki “Personel Yeterlikleri” kısmında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında din hizmetlerini yürütenlerin temel ve özel yeterlik kriterleri esas alınırVII- Yeterlik Sınavı Kaynakları E- İletişim ve Duyurular Milli Eğitim Bakanlığı için : “Alo 147” Diyanet İşleri Başkanlığı için : (0312) 295 70 00 Yeterlik Sınavı ile ilgili duyuru ve ilanlar Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her iki kurumun kendi internet siteleri (“[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]” ve “[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]”) üzerinden yapılacaktır. İlgililere duyurulur.
__________________ |
Konuyu Toplam 23 Kişi okuyor. (0 Üye ve 23 Misafir) | |