|
Konu Kimliği: Konu Sahibi HakikaT,Açılış Tarihi: 04 Mayıs 2011 (12:15), Konuya Son Cevap : 04 Mayıs 2011 (12:15). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Mayıs 2011, 12:15 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 10886 Üyelik T.:
04 Ekim 2009 | İblisin Ağladığı An.. İblisin Ağladığı An.. Bismillahirrahmanirrahim, Bizim ayetlerimizi ancak o kimseler inanirlar ki,bu ayetlere kendilerine ögüt verildiginde, büyüklük taslamadan secdeye kapanirlar ve Rablerini hamd ile tesbih ederler. (secde süresi: 15) Bu ayet secde ayetidir. Bu konuda Ebu Hüreyre (R.A)'in rivayet ettigi bir hadis-i serifin meali söyledir: ''Insan oglu secde ayetini okuyup secde ettigi zaman, seytan aglayarak cekilir ve: ''Eyvahlar olsun!Ademoglu secde ile emrolundu, secde etti ve Cenneti kazandi: ben ise secde ile emredilince direndim ve sonum ates oldu der. ALLAH bizleri ölünceye kadar secdeden ayirmasin. amin amin amin .................................................. .. Resûl-i Ekrem (S.A.V.) buyurur. "İblis yeryüzüne indiği zaman ALLAH-u Teâlâ'ya: - Yâ Rab, beni kovdun ve yeryüzüne gönderdin. O halde bana bir mesken ver, dedi. ALLAH-u Teâlâ: - Meskenin hamamdır buyurdu. - Bana oturacağım bir toplantı yeri ver. - Toplantı yerin sokak başları ile çarşı ve pazarlardır. - Bana yemek ver. - Yemeğin, Besmelesiz yenen yemeklerdir. - Bana içecek ver. - Keyif veren her içki senin içeceğindir. - Bana bir dellâl ver. - Bütün çalgılar senin dellâlindir. - Bana okunacak bir şey ver. - Şiirler senin okuyacağın şeylerdir. - Benim de hadisim, sözlerim olsun. - Senin sözlerinde yalanlardır. - Bana av âletleri ve tuzaklar ver. - Senin tuzakların kadınlardır, Hz. Aişe (R.A.) diyor ki: Resûl-i Ekrem (S.A.V.) "Şeytan birinize gider hulûl eder ve vesvese yolu ile: - Seni kim yarattı, diye sorar. Adam: Şeytan ise ona: - ALLAH (c.c.) yarattı, diye cevap verir. - Ya ALLAH (c,c.) ı kim yarattı? der. Sizde biriniz böyle bir suâl ile karşılaşınca, ALLAH ve Resulüne imân ettim, desin, Zira bu, o vesveseyi giderir" buyurdu. Ebû Hüreyre (Buhari, Müslim)
__________________ Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Çizgilerini Tasir Suretim... İste Bu Yüzdendir İçten İçe Döküntülerim... |
Konu Sahibi HakikaT 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Rahmet Yaşları Nasip Et. | Şiirler ve Şairler | HakikaT | 0 | 1873 | 07 Mayıs 2011 22:54 |
Hangi ayrılık hangi kavuşma... | Makale ve Köşe Yazıları | talibetün | 3 | 2387 | 07 Mayıs 2011 02:43 |
Musab Bin Umeyir video izle | Videolar/Slaytlar | 1453- | 2 | 2082 | 06 Mayıs 2011 23:54 |
İblisin Ağladığı An.. | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | HakikaT | 0 | 1849 | 04 Mayıs 2011 12:15 |
Lanet | Hadis-i Şerif | kamer34 | 9 | 2579 | 29 Nisan 2011 01:16 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |