|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nergiz ,Açılış Tarihi: 08 Aralık 2009 (20:17), Konuya Son Cevap : 27 Şubat 2012 (11:02). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Aralık 2009, 20:17 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7328 Üyelik T.:
23 Şubat 2009 | Düşünen İnsanlar İçin İbretler Problem Kimde? Adamın biri artık karısının eskisi kadar iyi duymadığından korkuyormuş ve karısının işitme cihazına ihtiyaç duyduğunu düşünüyormuş. Ona nasıl yaklaşması gerektiğinden emin değilmiş. Bu durumu konuşmak için aile doktorunu aramış; doktor adamın karısının ne kadar duyduğunu anlayabilmesi için basit bir yöntem önermiş. -"Yapacağın şey şu, karından 40 adım ileride dur normal bir konuşma tonuyla bir şeyler söyle; eğer duymazsa 30 adım ilerisinde aynı şeyi tekrarla sonra 20 adım; cevap alana kadar aynı şeyi tekrarla" O akşam karısı mutfakta akşam yemeğini hazırlarken adam işlemi uygulamaya koymuş. 40 adım uzaklıktan karısına normal bir konuşma tonuyla seslenmiş "Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Cevap yok. Mutfağa biraz yaklaşmış. Mesafeyi 30 adıma indirmiş ve soruyu tekrarlamış -"Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Gene cevap yok. Mutfağa biraz daha yaklaşmış mesafe 20 adım ve tekrar sormuş. -"Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Hala cevap yok. Adam mutfağın kapısına gelmiş artık mesafe iyice azalmış ve soruyu tekrarlamış -"Hayatım bu akşam yemekte ne var?" Gene cevap alamamış.Bu sefer karısına iyice yaklaşmış ve aynı soruyu tekrar sormuş. -"Hayatım bu akşam yemekte ne var?" kadın: -"Hayatım beşinci kez söylüyorum.-Tavuk var... Hikayenin ana fikri: Belki de genelde düşündüğümüz gibi problem daima karşımızdaki kişilerde olmayabilir.Problemlerin sebebini birazda kendimizde aramalıyızdüşünceli000 Alıntı... |
Konu Sahibi nergiz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Sivrisinek'teki Mucize | Bilgi Dağarcığı | Tuba_ | 5 | 2590 | 25 Nisan 2013 13:41 |
Mutlaka İzlemeniz Gereken Bir Video ! | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 1 | 1613 | 25 Şubat 2013 11:37 |
Hayvan Resimleri | Resim/Karikatür | enderhafızım | 84 | 28935 | 12Haziran 2012 00:07 |
Carpe diem | Komik Paylaşımlar | nergiz | 0 | 1400 | 18 Şubat 2012 20:15 |
Kendini Gerçekleştiren Kehanet! | Serbest Kürsü | Efser | 1 | 2021 | 31 Mart 2010 18:14 |
31 Aralık 2011, 14:17 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Problem Kimde? Problem Kimde? Adamın biri artık karısının eskisi kadar iyi duymadığından korkuyormuş ve karısının işitme cihazına ihtiyaç duyduğunu düşünüyormuş. Bu durumu konuşmak için aile doktoruna danışmış; doktor adamın karısının ne kadar duyduğunu anlayabilmesi için basit bir yöntem önermiş. 'Yapacağın şey şu, karından 40 adım ileride dur, normal bir konuşma tonuyla bir şeyler söyle; eğer duymazsa 30 adım ilerisinde aynı şeyi tekrarla, sonra 20 adım; cevap alana kadar aynı şeyi tekrarla' O akşam karısı mutfakta akşam yemeğini hazırlarken adam işlemi uygulamaya koymuş. 40 adım uzaklıktan karısına normal bir konuşma tonuyla seslenmiş 'Hayatım bu akşam yemekte ne var?' Cevap yok. Mutfağa biraz yaklaşmış. Mesafeyi 30 adıma indirmiş ve soruyu tekrarlamış 'Hayatım bu akşam yemekte ne var?' Gene cevap yok. Mutfağa biraz daha yaklaşmış, mesafe 20 adım ve tekrar sormuş. 'Hayatım bu akşam yemekte ne var?' Hala cevap yok. Adam mutfağın kapısına gelmiş artık mesafe iyice azalmış ve soruyu tekrarlamış 'Hayatım bu akşam yemekte ne var?' Gene cevap alamamış.Bu sefer karısına iyice yaklaşmış ve aynı soruyu tekrar sormuş. --'Hayatım bu akşam yemekte ne var?' --'Hayatım beşinci kez söylüyorum, Tavuk' Hikayenin ana fikri: Belki de genelde düşündüğümüz gibi problem daima karşımızdaki kişilerde olmayabilir. ALINTI
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
31 Aralık 2011, 16:36 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Problem Kimde? Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
27 Şubat 2012, 11:02 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Problem Kimde?
--'Hayatım beşinci kez söylüyorum, Tavuk' Hikayenin ana fikri: Belki de genelde düşündüğümüz gibi problem daima karşımızdaki kişilerde olmayabilir. Allah c.c. razı olsun hocam farklı bir çerçeveden güzel bir örnekti...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |