09 Ocak 2012, 23:06
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13855 Üyelik T.:
22 Mayıs 2011 Arkadaşları:3 Cinsiyet: Memleket:Güneşin Doğduğu YerdeN.. Yaş:38 Mesaj :
745 Konular:
254 Beğenildi:52 Beğendi:0 Takdirleri:160 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Sen benim kardeşim değil misin? Sen benim kardeşim değil misin? 
Mus’ab bin Umeyr, Bedir savaşında kâfir olan öz kardeşinin bir Müslüman tarafından esir alınıp bağlandığını görünce o Müslümana der ki: “Onu iyi bağla, onun ipine iyi sahip ol, çünkü onun anası çok zengindir, karşılığında çok fidye alabilirsin.” Kardeşi ona çıkışarak der ki: “Ey Mus’ab, sen benim kardeşim değil misin? Nasıl böyle konuşabilirsin benim hakkımda?” Mus’ab: “Hayır, sen Allah ve Resûlü’ne karşı savaştığın sürece benim kardeşim değilsin, benim kardeşim şu anda seni bağlayan mü’mindir” der. Allaha ve ahiret gününe iman eden bir kavmin,babaları,yahut ogulları,yahut kardeşleri,yahut akrabaları bile olsalar Allaha ve Resulune karşı gelen kimselere sevgi beslediklerini görmezsin.işte bunlar,Allah'ın kalblerine imanı yazdıgı ve kendinden bir ruh ile kuvetlendirdiği kimselerdir.Onları içinde ebediyyen kalacakları (agaçları) altından ırmaklar akan cennetler e sokacaktır.işte bunlar da Allah tarafında olanlardır. Allah onlardan razı olmuştur;onlarda Allahtan. .. Haberinizin olsun ki, asıl kurtuluşa erenlerde şüpesiz Allah taraftarl arıdır.
MÜCADELE-22 |
| |