|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MusabBinumeyr,Açılış Tarihi: 28Haziran 2012 (21:33), Konuya Son Cevap : 29Haziran 2012 (00:33). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28Haziran 2012, 21:33 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13855 Üyelik T.:
22 Mayıs 2011 | Allah Seni Bağışlamaz! Diyen Adam Allah Seni Bağışlamaz! Diyen Adam Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) işittim şöyle buyuruyordu: “İsrail oğullarında kendi aralarında kardeşlik bağı kurmuş iki kişi vardı. Bunlardan birisi günah işler, diğeri ibadetlerde müctehid idi (çalışırdı). İbadetlerde uğraşan kişi, diğerini günah üzere gördü ve ona: −Bu işten vazgeç! derdi. Yine bir gün onu bir günah üzere gördü ve ona: −Bu işten vazgeç! dedi. Günah işleyen kişi de: −Sen beni Rabbimle baş başa bırak! Sen benim üzerime bir bekçi mi gönderildin? dedi. İbadetlerde uğraşan kişi de: −Allah’a yemin ederim ki Allah seni bağışlamaz! ya da Allah seni cennete girdirmez! dedi. Derken ikisi de öldü ve her ikisi de âlemlerin Rabbinin huzurunda bir araya geldiler. Allah-u Teâlâ, ibadetlerde uğraşan kişiye: −Sen Beni biliyor muydun? Yoksa benim elimde bulunanlara güç yetiren birisi miydin? diye sordu. Allah-u Teâlâ, günah işleyen kişiye: −Rahmetimle git! Cennete gir, dedi. Allah-u Teâlâ, ibadetlerde uğraşan kişi için de: −Bunu cehenneme götürün! dedi.” Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki o kişi bir kelime konuştu, dünyasını ve ahiretini azaba sürükledi.” Ebu Davud 4901 Cündeb (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Bir adam; Vallahi Allah falanı bağışlamaz dedi. Kuşkusuz ki Allah-u Teâlâ şöyle buyurdu: −Benim adıma falanı bağışlamayacağıma yemin eden de kimmiş?! Kuşkusuz ki Ben onu bağışladım ve senin amelini de iptal ettim!” Müslim 2621/137 |
Konu Sahibi MusabBinumeyr 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bİr fİrakın ardından | Makale ve Köşe Yazıları | YaŞuHa | 1 | 2629 | 09 Aralık 2013 22:01 |
Hikaye okumakta fayda var | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | GÖKCEN_AZRA | 2 | 2480 | 25 Kasım 2013 14:27 |
Köle Olabilmek | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | mehmet akif2 | 2 | 2555 | 17 Kasım 2013 13:01 |
Nereye atıyorsun adımlarını /medineweb | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | su damlası | 3 | 2651 | 17 Kasım 2013 12:50 |
Suriyeli Kardeşimizin Feryadı | Videolar/Slaytlar | YaŞuHa | 1 | 1958 | 10 Kasım 2013 13:57 |
29Haziran 2012, 00:33 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Allah Seni Bağışlamaz! Diyen Adam ALLAH (cc) Razı olsun..Emeğinize sağlık... Hoşgeldiniz bu arada
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |