|
Konu Kimliği: Konu Sahibi inzar,Açılış Tarihi: 23 Ağustos 2007 (11:21), Konuya Son Cevap : 04 Ekim 2023 (20:38). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Ağustos 2007, 11:21 | Mesaj No:1 |
seni unutup düştüm seni bana düşürenin derdine. seni unutup düştüm seni bana düşürenin derdine. :105:SENİ BENİ UNUTUP, DÜŞTÜM BENİ SANA DÜŞÜRENİN DERDİNE... varıdat ı sırra kapı aralayan bir başlık işte.... İnsan denen ins-ü can Varlığını ararken; Surette kendi gibileri Aynasında görmeye başlar ya hani! Bir gün, “gönül ayna”sından bahsederler. Ancak çok gizli ve muhal olan, O “gönül aynası” Makamına girmeye Bir türlü muvaffak olamaz. Ve o zamanda zahir aynalarla yetinip, Sadece görüntü olarak suretleri fark eder. .....bu makama girme çabasıyla suretleri fark etsede insan hep bir gönül aynasının aslını arar..aslına vakıf olma çabasıyla işe koyulur..şimdi cila ve parlatma zamanı..aynasına neyi yansıtırsa insan,neye bakarsa gözleri ,bilirki gönlün gördüğüyle kıymetlidir bu şeylerin hepsi.. Sonra bir gün, Fark” diye bir kelime duyar, İki varlık arasındaki Benzeşme ve ayrılıkların Sebep ve nedenleridir bu. Farkı anlamak için bir gün, Aç iken farlarını yakar Her şeyi ayrı, Ayrı görebildiğini fark eder. ....... bunca fark edişin ardından hangi farkın sahibi olduğunun arayışıyla bir gariplik ve umutla bakınır etrafa..evet der beni bunca renkten bunca şekilden ve derinkilten ayıran bu farkım ile bir bütünü teşkil ediyorum..her şey bu farklılığın gizliliğiyle, onu kendi arayışına sürükler. ...... Sonra açlığı fark eder, Sonra sukutu, sonra yanlızlığı, Sonra korku ve umut, Sonra iştiyak ve arzu, Hepsi şeffaf ve saydam olarak Görünmeye ve bilinmeye başlarlar. bu noktadan insan olmanın şerefiyle buluşmaya başlar..artık ayrımını yapabilmiştir bunca sukutun ve seyrin altında gizli kalan hazinelerinin gerçeği ne denli çağrıştırdığının.. .... En çok aynaları merak eder. Nasıldır bu aynalar? Nasıl görünürler veya gösterirler? Yansıma nedir? O camın ne sırrı var ki, Suretler yansır onda?” aynalar... Aynalar... Diye keşfe dalar. ............ ayna..sırlı cam..ve ayna ona bakan nice suretin aslını, kendi derinliğinde saklayan gizemli bir yansımanın kaynağıdır...seyrindesindir gözbebeğinin..en çokta aynaları merak eder..ah bir baka bilsek!!!.. ......... Derinlerde bir yerlerde El-Mu’minu mir’atul Mu’min Diye bir ses duyar. Sonra bu sesin dil izahında Mü’min Mü’min’in aynasıdır” Diye hitabını anlar. .......... Ve düşünür kendi kendine bunca sırrın ve yansımanın aslı hakikati nedir diye?..ve ne güzeldir bir müminin gönlünde kendi seyrini görebilmek..bakıpta görenlerden olmak duası ile.. es selam ..güzel bir şiir okuduk..satırlardan bize yansıyanları..paylaşmak istedik... | |
Konu Sahibi inzar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
iyilik haddi aşarsa kötülük doğurur. | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 2 | 2444 | 26 Şubat 2009 22:12 |
iç alemdeki her mana kabullenmiş değildir. | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 1 | 1930 | 26 Şubat 2009 22:00 |
şiirdir. | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 3 | 1844 | 14 Şubat 2009 01:47 |
öteler... | Resim/Karikatür | AşıkıZehra | 3 | 1832 | 19 Ocak 2009 15:40 |
halifeye diz çöktüren köle | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Kara Kartal | 2 | 1785 | 07 Aralık 2007 10:18 |
23 Ağustos 2007, 11:28 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | RE: seni unutup düştüm seni bana düşürenin derdine.
Sevgideğer inzar.. Dün yayınladığım bu satırlardan nasiplenen nadir insanlartdan birisin.. Yaptıgın yorum kalplere nakşedip oradan yansıyor ayna misali.. Ve Tefekkür..Tefekkürün bol, yüreğin cennet olsun inşaallah..Hakk ile yaşayan, hakk ile ölen ve sonsuz hayatta yeniden dirilenlerin yol'unda bir cann'da biz olalım.. ''bu makama girme çabasıyla suretleri fark etsede insan hep bir gönül aynasının aslını arar..aslına vakıf olma çabasıyla işe koyulur..şimdi cila ve parlatma zamanı..aynasına neyi yansıtırsa insan,neye bakarsa gözleri ,bilirki gönlün gördüğüyle kıymetlidir bu şeylerin hepsi..!!'' demişsin; Ne müthiş bir anlayış!..Yüreğinden kelimelere döküşün dahi Allah azze ve Celle'nin nimeti.. Dilerim bu nimetin şükrünü eda edebilenlerden olmak ümidiyle hep beraber.. Rabbim basiretinizi arttırsın, bu dünyada ve iki cihanda saadet nasip eylesin .. Mahşallah Varidatı Sır Yaniii |
23 Ağustos 2007, 11:37 | Mesaj No:3 |
Cvp: seni unutup düştüm seni bana düşürenin derdine.
Allah razı olsun..kelimeyi gönül aleminden çıkarıp kalemi ile buluşturan, ona renk ve ahenk vererek , bir derinlik ile yüreğimize sunandan da Rabbim razı olsun.. biz aciziz..acizce bir yaklışım ile böylesi bir dua ile buluşmak mutlu kıldı bizi.. amin amin amin..ecmain demek düşer bize.. | |
24 Ağustos 2007, 08:58 | Mesaj No:4 |
RE: seni unutup düştüm seni bana düşürenin derdine.
—BİR GÖNÜL- Bir gönül ki sünnet üzre Coşar feveran eder Şaşırmaz o sarp yollarda Daim müstakimce gider Ol kula Allah c.c hu Atiye ve ihsan ile Fazilet gerdanlığı takar İki âlemde azat eder Hikmeti verir tefekkürle İffetinle yüceltir ki Şehvetinde güceltir Öfkesinde sabrı çıkar Gönlünü teskin eder Adil olur dengelidir Kulluğunda yüceltir Tevhidin sırrı açılır Tefekkür kanadıyla Marifet yeli eser ol dem Muhabbet kanadıyla Dostluk deryasına dalar İhlâsa kanmak için Kadeh sunar meyle Ol aşkın sanatıyla… Varidatı sır yani sevgi değer doslar efendim hayırlı sabahlar rabbim buı gününüzü hayırlarla yad eylesin hem dahi cuma olduğundan taclandırsdın ve bereketlendirsin amin ve şabanı şerifin mahur deminde berata ışık saçan ahvaliyle bir kez daha yüceltsin işbu güzel demin an hazzında gıyabımda bir şiirimin mütaalasındaki müsbet duygulara kalbi sevgi ve muhabbetlerimle teşekkür ediyorum gerke sevgi değer yağmura gerekse sevgi değer inzara kalbi muhabbetlerimi arzederim. bir hazlı formun bu ahvaline müdahil kılınmamız bile hoş bir tevafuk zaman zaman sanırım müdahil oluruz formun tüm müdahillerini sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyor ve istikbalde haza mümin ve mümine sıfatlı muhabbet fedaileri olmaklığımın senasında gayret rikkat ve aşk hazzında olunmanızı murad eyliyoruz efendim.amiin cafer tayyar kendir gönül dostu sakarya | |
24 Ağustos 2007, 10:25 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | RE: seni unutup düştüm seni bana düşürenin derdine.
Üstadımmm hoş geldinnn Seni aramızda görmek müthiş güzel, hamdolsunnnn Duanıza en kalbi dualarla bimukabele olsun diyerek aminn diyorum / uz Gelişiniz hayırlara vesile olsun inşallah |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |