|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seher Yeli,Açılış Tarihi: 28 Şubat 2008 (23:24), Konuya Son Cevap : 29 Şubat 2008 (00:33). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Şubat 2008, 23:24 | Mesaj No:1 |
Dehşet verici bir kıssa.... Dehşet verici bir kıssa.... Adamın Biri Hacca Gitmiş.Hacda Kabe Nin Örtüsüne Sarılmış Ağlayan Biradam Görmüş.Ve Adam Her Tavafta Aynı Duayı Yapıyormuş.''Ya Rabbi Benibu Dünyadan Ahirete Müslüman Olarak Gönder,Ehli İman Olarakgönder.''Adam Soruyor Neden Her Tavafta Aynı Duayı Yapıyorsun,Hertavafta Ayrı Dua Yapılır Diyor.Diğeri Gözleri Kan Çanağı Haline Gelmişbir Vaziyette Dönmüş Şu Gözlerimin Şahit Olduğu Şeyleri Görseydin Senbu Duayı Ömürboyu Dilimden Düşürmezdin Diyor.Anlatmaya Başlıyor.Benimabim Mekke Caminde 50 Yıllık İmamlık Yaptı,İnsanlara Vazu Nasihattabulundu,Namaz Kıldırdı,Kuranı Kerime Hizmet Etti.Hastalndı,Ölümdöşeğine Düştü,Bizden Kuranı Kerim İstedi.Bizde Getirdik,Eline Aldı Veben Buna İnanmıyorum Dedi.Ben Hiristiyanım Dedi Ve Ruhunu Teslimetti.Onun Yerine Küçük Abim Geçti Oda 40 Yıl Nhizmet Etti.Oda İnsanlaraöbür Abim Gibi Hizmet Etti,Oda Bizden Vefat Edeceği Zaman Kuranı Kerimistedi,Bizde Getirdik Oda Eline Aldı Ben Buna İnanmıyorum Dedi Vefatetti.Abimler Harama Bakmaktan Gözlerini Muhafaza Etmezlerdi.Camiyegelen Kadınlara Bakarlarmış.Peki Kardeşlerim Biz Günde Kaç Defa Haramabakıyoruz,Şöyle Bir Düşünelim.İnsanın İmansız Gitmesine Nedenoluyor.Allah Muhafaza.Ona Göre Kendimize Dikkat Etmemiz Gerekir _____ küçük harf hususuna dikatedelim lütfen... başlıkların ve konunun tamamının büyük harfle yazılması kesinlikle yasaktır.. YÖNETİM..
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | |
Konu Sahibi Seher Yeli 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
20 kuruş (Bir İmamın İmtihanı) | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | maşuk | 3 | 2724 | 18 Nisan 2009 13:08 |
pc leşmiş insanlar | Serbest Kürsü | Seher Yeli | 0 | 1965 | 17 Nisan 2009 16:34 |
İmanın tadına varmak için… | Adap-Edep-Ahlak | Seher Yeli | 0 | 2085 | 15 Nisan 2009 19:45 |
Tüm kötülüklerden Allah’a sığınmanın sırları! | Adap-Edep-Ahlak | İLAHİ AŞK | 1 | 2071 | 15 Nisan 2009 19:43 |
Allah’la aramızı nasıl düzeltiriz? | Adap-Edep-Ahlak | Kara Kartal | 5 | 2282 | 15 Nisan 2009 19:37 |
29 Şubat 2008, 00:29 | Mesaj No:2 |
Cvp: Dehşet verici bir kıssa.... Abla güzel ve etkileyici bir hikaye.Haramla helalın iç içe olduğu ahır zamanda göz zinası imandan bile etmesi düşündürücü çünkü bizler için harama bakmak günah bile sayılmıyor çoğu kez.
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
29 Şubat 2008, 00:33 | Mesaj No:3 |
Cvp: Dehşet verici bir kıssa....
kardeşim kusura bakma ama ben buradaki olayı çözemedim.biraz eleştiri getirmek istiyorum: -nasıl oluyorda kabenin kırk,elli yıl imamlığını yapan biri o saate kadar duruyor duruyor,ölüm döşeğinde ben kurana inanmıyorum, hıristiyanım diyor?yani münafık mı insan?o zamana kadar da belli etmemiş ama...aklım almadı doğrusu. -ikinci olarak ne alakaysa gözleriyle harama bakmaktan sakınmazlardı diyor kıssada.elbet bu,göz zinasıdır,günahı vardır.ama bu konuda dile getirilme gayesini pek anlamadım. -şurasıda var.harama bakan günahkar olur,imansız gitmez.iman ayrı bir şeydir,büyük günah ayrı bir şeydir.büyük günah işleyenin imanı vardır ve mü mindir.bu dünyada büyük günahından dolayı tövbe edeni Allah ahirette ya bağışlar,ya da cezasını verir.orası ayrıdır ama o kişiye imansız diyerek tekfir edemeyiz. acizane hatalı bulduğum konuları dile getirmeye çalışıyorum.her söylenene kafamızı sallayamayız.kendimize dikkat etmemiz gerektiği hususuna da katılıyorum kardeşim... dua ile...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |