|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 07 Nisan 2008 (20:12), Konuya Son Cevap : 16 Mayıs 2008 (12:25). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Nisan 2008, 20:12 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Bir Günahkarın Cenazesi... Bir Günahkarın Cenazesi... Bir Günahkarın Cenazesi!!!... Malik ibn Dinar Hazretleri [ö.131/748] anlatıyor: Basra’da küçük bir grubun bir cenazeyi taşıdığını gördüm. Cenazeyi uğurlayan başka kimse de yoktu. Neden cenazeye katılım olmadığını sordum. Dediler ki: - Bu adam büyük günahkâr, asi ve ömrünü boşa harcamış biriydi. Ben de cenazenin namazını kıldım ve kabrine indirdim. Sonra bir gölgeliğe çekildim. Uyuyakalmışım. Rüyamda iki meleğin gökten indiğini gördüm. Az önceki cenazenin kabrini açtılar. Biri onun yanına indi ve arkadaşına şöyle dedi: - Onu cehennem halkından yaz. Bunda isyansız ve günahsız bir organ yok! Dışarıdaki arkadaşı ona dedi ki: - Ey kardeşim, onun hakkında acele karar verme! Gözlerini bir yokla. - Gözlerini yokladım. İki gözünü de haram bakışlarla dopdolu gördüm. Arkadaşı onun kulağını, dilini, ellerini ve ayaklarını yoklamasını söyledi. Şu cevabı aldı: - Kulağını yokladım. Kötü ve çirkin şeyleri dinlemesiyle dolu gördüm. Dilini yokladım. Yasaklara dalması ve haramları dile getirmesiyle dolu olduğunu anladım. Ellerini kontrol ettim. İki elinin de haram olan lezzet ve nefsanî isteklerle dolu olduğunu farkettim. Ayaklarını da yokladım. Ayaklarını çirkinliklerde ve kötü işlerde yürümesiyle dopdolu buldum! Diğeri dedi ki: - Ey kardeşim, sen yine acele etme. Bir de ben onun yanına ineyim. İkinci melek cenazenin yanına indi. Biraz bekleyip arkadaşına dedi ki: - Ey kardeşim, ben bunun kalbini yokladım ve imanla dolu olduğunu öğrendim. Onu rahmete kavuşmuş bahtiyar kimse olarak yaz! Artık Allah’ın lütfu, onun günah ve hatalarını bütünüyle kuşatmaktadır. Yafiî Hazretleri diyor ki: Ancak bu saadet, o kişi için Allah’ın yardımıyla hasıl olmuş demektir. Fakat bu saadet her günahkâr için ortaya çıkmaz. Böylesine de güvenip aldanma! Bütün günahkârlar, güçlerinin yettiği hususlarda tehlikeyle karşı karşıyadırlar. İtaatkâr kullar da kendileri için nasıl bir sonuç olacağını bilemezler. Yüce Allah’tan dünya ve ahirette güzel son ve bağışlanma, af ve afiyet dileriz |
Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2338 | 11 Nisan 2009 00:08 |
Kur'an'daki İdeal Eş | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2288 | 11 Nisan 2009 00:06 |
Mü'mine İffetli Ve Onurludur | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2230 | 10 Nisan 2009 23:57 |
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2230 | 10 Nisan 2009 23:54 |
Mü'mine Cesaretlidir | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2011 | 10 Nisan 2009 23:52 |
16 Mayıs 2008, 11:22 | Mesaj No:2 |
Cvp: Bir Günahkarın Cenazesi...
Verda naz ben bu hikayeyi anlayamadım. bir insanın tüm hayatı günah içinde geçti ise nasıl kalbi imanla dolu oluyor garip bir durum., Bence kalbin imanla dolu olması beraberinde mutlaka salih ameli getirir. Bir insan hem iman dolu hem allah emirlerini çiğneyen biri olabilirmi??
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
16 Mayıs 2008, 12:01 | Mesaj No:4 |
Cvp: Bir Günahkarın Cenazesi...
Bu hikaye allahın rahmetinin sonsuzluğundan söz eder tabii, ama ben allahın adaletinin onun merhametini kapsadığını düşünürüm. Yaratıcının kullar ile olan ilişkisi yaratıcının kudretinden ziyade onun adaleti üzerinden yürür.İşte bu sebeple hikayeye anlam yükleyemedim. Ancak siz güzel hikaye dediniz, çünkü yaratıcı ile kul arası ilişki yaratıcının adaletinden ziyade kudretine dayanır diyorsunuz. Aramızdaki bakış farkı konuyu anlamlandırmada farklılık oluşturdu.
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
16 Mayıs 2008, 12:25 | Mesaj No:5 |
Cvp: Bir Günahkarın Cenazesi... kul vardır kötü görünüşlü kalbi temizdir kul vardır iyi görünüşlü kalbi kirlidir ve bir kul vardır içide dışıda birdir rabbim bizlere iyi kullarından olmayı nasip eylesin inşallah.......... paylaşım için tşk kardeşim......selam ve dua ile kal inşallah............ | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |