|
Konu Kimliği: Konu Sahibi SeherVakti,Açılış Tarihi: 29 Mayıs 2008 (15:37), Konuya Son Cevap : 30 Mayıs 2008 (19:17). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
29 Mayıs 2008, 15:37 | Mesaj No:1 |
Şeytan namaza kaldırdı Şeytan namaza kaldırdı Sultân'ül–ârifîn Bâyezîd–i Bestâmî Hazretleri'ni, bir gece uyku bastırdı, sabah namazına uyanamadı. Sabahleyin namazını kaza edip, o kadar ağladı ve inledi ki, sonunda kendisine ilham olundu ve şöyle dendi: "Ey Bâyezîd! Bu günahını affeyledim. Bu pişmanlık ve ağlamana da, ayrıca yetmiş bin namaz sevabı ihsan eyledim." Aradan bir müddet geçtikten sonra yine bir gece onu, uyku bastırdı. Şeytan gelip Bâyezîd–i Bestâmî Hazretleri'nin mübarek ayağından tutarak uyandırdı ve: "Kalk namazın geçmek üzeredir." dedi. Bâyezîd–i Bestâmî Hazretleri, şeytana: "Ey mel'ûn! Sen hiç böyle şey yapmazdın. Herkesin namazının geçmesini, kazaya kalmasını isterdin. Şimdi nasıl oldu da beni uyandırdın?" buyurunca, şeytan şu cevabı verdi: "Birkaç ay önce sabah namazını kaçırdığında, pişmanlığın ve üzüntün sebebi ile çok ağlayıp inlediğin için affolunmuş idin ve ayrıca yetmiş bin namaz sevabı almıştın. Bu gün, onu düşünerek sadece vaktin namazının sevabına kavuşasın da, yetmiş bin namaz sevabına kavuşamayasın diye seni uyandırdım." dedi. | |
Konu Sahibi SeherVakti 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Deve ile Fare'nin Öyküsü - Hz.Mevlana | Tasavvuf-Tarikat | ebrar | 2 | 2428 | 06Haziran 2008 16:58 |
Şeytan namaza kaldırdı | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Efsa_Rana | 5 | 3482 | 29 Mayıs 2008 15:37 |
Şimdiki Çocuklar Bir Harika | Fıkralar-Hikayeler | _bülbül_ | 2 | 1928 | 25 Mayıs 2008 15:19 |
Hocanın karısı.... | Fıkralar-Hikayeler | KuM TaNeSi | 9 | 2722 | 25 Mayıs 2008 15:06 |
29 Mayıs 2008, 22:48 | Mesaj No:2 |
Cvp: Şeytan namaza kaldırdı
Şu şeytan haketten işini biliyor yaaa. sen düşün taşın Bâyezîd–i Bestâmî çok fazla üzülmesin diye onu namaza kaldır. ahhh şeytan aslında yaverlerin senin gibi hesapçı değiller ama pasiflik bizde.
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
30 Mayıs 2008, 10:39 | Mesaj No:3 |
sevgili kardeşlerim o günden bu güne neler değiştiki, şeytan gine şeytan ve insan gine insan . ancak gafletiyle isyanıyla ve ahmaklığıyla, size bir ufak kıssada ben anlatayım Adamın biri tek başına yolculuk yaparken, şeytan insan kılığında yanına gelip, arkadaş oldu. Adam öğle namazını, ikindi namazını, akşam namazını ve yatsı namazını kılmadı. Şeytan hayretler içinde kalıyordu. Her seferinde belki vaktin sonunda kılar, belki unuttu kaza eder diye bekledi. Ama olmadı. Uyuma vakti geldi, adam yatıp uyudu. Sabah oldu, adam sabah namazını da kılmayınca, şeytan adamdan ayrılmak istediğini belirtti. Adam, (Ne güzel yol arkadaşlığı yapıyoruz, seni üzdüm mü? Bir şey yaptıysam söyle) dedi. Şeytan cevap vermedi. Adam ısrar etti, (Yoksa söylemeden bırakmam) dedi. Şeytan, (Sen benim kim olduğumu biliyor musun?) dedi. A dam, (Sen söyledin ya, filan kimsesin) dedi. Şeytan, (Hayır ben şeytanım. Tam iki yüz bin sene ibadet ettim. Bu kadar zaman içinde bir kere Allah'a asi oldum ve ondan dolayı da kovuldum. Sen ise bir günde tam beş kere isyan ettin. Belki şimdi sana azab-ı ilahi gelir. Senin yanında olmam hasebiyle ben de azaba uğramaktan korkuyorum) diyerek adamdan uzaklaştı. bu belki bizlere bir uyarı mahiyetinde yorumlanabilir ancak nasıl bir ortamda olunduğunumuzunda tablosudur sanırım. | |
30 Mayıs 2008, 11:51 | Mesaj No:5 |
bir kıssa da benden olsun... Allah dostlarından biri bir gün yoda giderken şeytanla karşılaşır, kıssa bu ya, ona şöyle der: - ey şeytan, ben senin gibi olmak istiyorum.ne yaparsam senin gibi olabilirim? bu söz şeytanın çok hoşuna gider ve ballandıra ballandıra keyifle anlatmaya başlar.benim gibi olmak için şu iki şeyi yapacaksın der: 1- namaza ehemmiyet vermeyecek, kılmayacaksın. 2- doğru yalan her şeye yemin edeceksin. bunları duyan Allah dostu şöyle der: -ey şeytan, ey iblis , vallahi bundan sonra namazlarıma daha dikkat edip, kesinlikle bir vakit namazımı bile geçirmeyeceğim.ve bundan sonra hiç yemin etmeyeceğim ...şeytan oyuna geldiğini anlar ama iş işten geçmiştir.böylelikle mübarek bir zat şeytanın bir hilesini öğrenmiş olur....
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
30 Mayıs 2008, 19:17 | Mesaj No:6 |
Cvp: Şeytan namaza kaldırdı ben bu hikayeyi başka bir sahabede duymuştum hz.Ömer di galiba bi kere sabah namazına kalkamadığı için o kadar ağlamış o kadar yalvarmışki Allah o gece bütün sabah namazına kalkamayanları affetmiş şeytan da artık her gece kaldırmış diğerlerininde affolmasın diye... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |