|
Konu Kimliği: Konu Sahibi SeherVakti,Açılış Tarihi: 06Haziran 2008 (16:58), Konuya Son Cevap : 06Haziran 2008 (23:39). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06Haziran 2008, 16:58 | Mesaj No:1 |
Deve ile Fare'nin Öyküsü - Hz.Mevlana Deve ile Fare'nin Öyküsü - Hz.Mevlana BİR FARE bir devenin yularını eline aldı, kurula kurula yollara düştü. Deve, mülayim bir hayvan olduğundan, faresin kurumuna aldırış etmeden, sessizce onun arkasından yola koyuldu. Bunun üzerine fare kibirlendi: “Ben ne ne yiğit biriymişim ki, koskoca deveyi sürükleyip götürüyorum” diye düşünmeye başladı. Deve farenin bu düşüncesini sezinledi. “Hele bir sırası gelsin, ben o zaman senin dersini veririm” diye düşündü, sabırla yürümeye devam etti. Gide gide büyük bir ırmağın kenarına vardılar. Fare ırmağı görünce durdu. Âdeta kanı dondu. Deve bunu görünce: “Ey dağlarda, ovalarda önümde yürüyüp yol gösteren, neden durdun?” dedi. “Sen benim kılavuzumsun. Yürü ki, arkandan geleyim.” Fare geri geri çekildi: “Bu su pek büyük, pek derin bir su. Boğulmaktan korkuyorum.” Su devenin ancak dizine geliyordu. “Aaa, şu diz boyu sudan mı korkuyorsun?” diye güldü deve. Fare: “Dizden dize fark var, senin için karınca olan bizim için ejderha sayılır. Senin için diz boyu olan su benim boyumu yüz kere aşar” dedi. Bunun üzerine, deve: “Öyleyse,” dedi. “Bir daha küstahlık etmeye kalkışma da, canın yanmasın. Kendin gibi farelerle boy ölçüş; develere yanaşma!” Fare hatasını çoktan anlamıştı. “Tevbe ettim, Allah rızası için beni bu sudan geçir” diye, deveye yalvarmaya başladı. Mevlana | |
Konu Sahibi SeherVakti 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Deve ile Fare'nin Öyküsü - Hz.Mevlana | Tasavvuf-Tarikat | ebrar | 2 | 2440 | 06Haziran 2008 16:58 |
Şeytan namaza kaldırdı | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Efsa_Rana | 5 | 3490 | 29 Mayıs 2008 15:37 |
Şimdiki Çocuklar Bir Harika | Fıkralar-Hikayeler | _bülbül_ | 2 | 1933 | 25 Mayıs 2008 15:19 |
Hocanın karısı.... | Fıkralar-Hikayeler | KuM TaNeSi | 9 | 2731 | 25 Mayıs 2008 15:06 |
06Haziran 2008, 23:28 | Mesaj No:2 |
Cvp: Deve ile Fare'nin Öyküsü - Hz.Mevlana
Bu fare durumunu devlet kurumlarında koltuklara oturanlarda görüyoruz. hemde çok net ve aşikar
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |