|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seher Yeli,Açılış Tarihi: 10 Temmuz 2008 (00:29), Konuya Son Cevap : 10 Temmuz 2008 (10:50). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Temmuz 2008, 00:29 | Mesaj No:1 |
Bir Genç Kızın Imanı... (mutlaka okuyun bence) Bir Genç Kızın Imanı... (mutlaka okuyun bence) Bir Genç Kızın Imanı... (mutlaka okuyun bence) Amerika'da universite son sinif ogrencisiyim. Sinif arkadasim Mozambik'li musluman bir genc vardi. Simsiyah cehresinde, bembeyaz goz aklari ve piril piril disleri o kadar tipik parliyordu ki insan elinde olmadan suratina bakiyor bir muddet. Adi Ziyad'di.Fakultede okuyan, Amerikali, soylu bir ailenin kiziyla konusurken nasil oluyorsa, Islamiyetten bahsediyor. Ailesi koyu Hiristiyan Ziyad'in da yardimiyla Islamiyeti arastiriyor Elhamdulillah! Genc kiz, Ziyad ve benim huzurumda musluman oldu.Musluman olan bu hanim kiz, hemen olmasa da, dinin emirlerini yavas yavas ogrendikce, namaz kilmaya ve kilik kiyafetini dinin emrine gore degistirmeye basliyor... Ailesi, kendi oz evladina oyle bir baski uyguluyor ki, hayati bir anda karariyor. Annesine, babasina kac defa anlayisli olmalarini soyluyorsa da ikna edemiyor gormek istemiyoruz." diyorlar kiza. Diana bu baski altinda ne kadar yasayacagini dusunuyor. Dininden vazgecmesi hic mumkun degil. Tek care kaliyor. Kendine yeni bir hayat aramak. Derken, bir gun okul cikisinda yanima yaklasti. Yuzu alev alev yaniyor gibiydi.Kipkirmizi. Boynunu bukup dedi ki: Durumum boyle, boyle. Musluman bir hanim olarak, hem bu anlayissiz ailenin yaninda kalamam, hem kendimi koruyamam. Sakin yanlis anlama! Allah'in ve Sevgili Peygamberin hatirina yemin ederim ki,baska bir maksatla degil, sadece bu guzel dinimi yasayabilmem icin soyluyorum. Beni koruman altina alir misin? Hanim olarak kabul eder misin?..."Beynimden vurulmusa dondum. Ailem geldi gozumun onune. Isın garip tarafi nisanlim geldi. Sasirdim kaldim. Diana ise, yikilmis benden cevap bekliyordu."Allah'im ne yapsam? Sirf dinini koruyabilmek icin, benimle guzel bir Amerikali kiza ne cevap verebilirdim?" Kekeledim haliyle: Sey. Aslinda, yani ben memlekette evliyim Olabilir. Ben baska bir istekte bulunmuyorum., beni hanimliga al yeter! Ben size ve hanimina hizmetci olayim. Yeter ki dinimden kopmayayim.Uuffff. Kafam allak bullak. Ne yapsam? Dudaklarim kurudu. Boncuk boncuk terlemeye basladim. Benim bu halime oyle kahroldu ki Diana,inanin yerim dibine girdim."Bana 1-2 gun musade et! Memleketime telefon acip, birseyler sorayim..." gibi kacamak cevaplar verdim. O gece gozume uyku girmedi.Nihayet soz verilen zamanda, Diana'ya yalan soyleyerek (Bunu ifade ederken kahroluyorum) dedim ki: "Kusura bakma. Ailem izin vermiyor..."Inanin, o genc musluman kizin gozlerinden, yanaklarina akan damlalar, beni vicdan denizinde boguyordu.O iffet misali Diana, son care olarak Mozambik'li Ziyad'a gidip diyor ki:Ne olur, durumum boyle boyle. Dinimi koruyabilmem icin, ailemin agir baskisindan kurtulabilmem icin, beni himayene al! Hanimliga kabul et. Sana ve hanimina hizmetci olayim ne olur?...Aldigi cevap enteresan. "Ne demek hizmetci olmak. Ben onun hizmetcisi olayim."Nikah kiyilip, Diana isim degistirerek Zaynep adiyla, Ziyad'in ikinci hanimi oluyor. Dini ugruna, hem de evli bir adama hizmetci olmaya razi olacak sekilde evlilik teklifi yapan Zeyneb'i,fedakarliginin karsiliginda Ziyad'in hanimi el ustunde tutuyor. Ne diyeyim, onlar kazandilar, ben ise kaybettim
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | |
Konu Sahibi Seher Yeli 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
20 kuruş (Bir İmamın İmtihanı) | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | maşuk | 3 | 2746 | 18 Nisan 2009 13:08 |
pc leşmiş insanlar | Serbest Kürsü | Seher Yeli | 0 | 1979 | 17 Nisan 2009 16:34 |
İmanın tadına varmak için… | Adap-Edep-Ahlak | Seher Yeli | 0 | 2109 | 15 Nisan 2009 19:45 |
Tüm kötülüklerden Allah’a sığınmanın sırları! | Adap-Edep-Ahlak | İLAHİ AŞK | 1 | 2117 | 15 Nisan 2009 19:43 |
Allah’la aramızı nasıl düzeltiriz? | Adap-Edep-Ahlak | Kara Kartal | 5 | 2315 | 15 Nisan 2009 19:37 |
10 Temmuz 2008, 10:50 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 1808 Üyelik T.:
11 Mayıs 2008 | Cvp: Bir Genç Kızın Imanı... (mutlaka okuyun bence) Bir lutuftur dinimizi aramak zorunda kalmadan, müslüman dogduk.. hiçbir baskıya ugramadan işkence görmeden namaz kıldık hatta kılmadıgımızı zaman zorlandık... zaynep ise aradı, buldu, savastı... işte aramızdakı fark bu... onun arayıp bulması bizim dogustan sahıp olmamız değil onun arayıp bulup yasaması, bizim elimizdeki nimetin farkında olmayısımız.... RAbbım razı olsun abla okunmaya deger dedigin gibi... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |