|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 29 Ağustos 2009 (14:39), Konuya Son Cevap : 13 Kasım 2022 (22:35). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
29 Ağustos 2009, 14:39 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Arım Balım Peteğim Arım Balım Peteğim Arım balım peteğim Genç adam, yaşlı karı-kocanın evlerine misafir olur. 75 yaşındaki amca karısından bir bardak daha çay isterken: "Çiçeğim, bir bardak daha verir misin?" der. Sonra da "Peteğim, şekersiz lütfen" diye ekler. Kendisine 65 yaşındaki tatlı karısının getirdiği tavşankanı çayı alırken de: "Bebeğim, sana çok zahmet oldu" der. Genç adam, yaşlı amcanın karısına kullandığı sevgi sözcüklerinden çok etkilenir: "Amcacığım, kaç yıllık evlisiniz?" diye sorar. Yaşlı ama dinç adam: "40 seneyi geçti evladım" der. Genç adam: "Vallahi tebrikler, Allah muhabbetinizi artırsın. Sürekli çiçeğim, peteğim, bebeğim gibi güzel sözlerle hitap ediyorsunuz." diyerek yaşlı amcayı tebrik eder. Yaşlı ve sevimli hanımı: "Doğru, bir kaç yıldır hep bana böyle hitap ediyor" deyip mutfağa doğru yöneldiğinde yaşlı amca genç adamın kulağına doğru eğilerek hikmetini açıklar: "Şşşt, çaktırma, 2 sene önce adını unuttum, hala hatırlayamıyorum..." ALINTI |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 70 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 101 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 84 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 100 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kurân-ı Kerîm | FECR | 0 | 117 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
18 Şubat 2012, 01:43 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Cevap: Arım Balım Peteğim Genç adam, yaşlı karı-kocanın evlerine misafir olur. 75 yaşındaki amca karısından bir bardak daha çay isterken: "Çiçeğim, bir bardak daha verir misin?" der. Sonra da "Peteğim, şekersiz lütfen" diye ekler. Kendisine 65 yaşındaki tatlı karısının getirdiği tavşankanı çayı alırken de: "Bebeğim, sana çok zahmet oldu" der. Genç adam, yaşlı amcanın karısına kullandığı sevgi sözcüklerinden çok etkilenir: "Amcacığım, kaç yıllık evlisiniz?" diye sorar. Yaşlı ama dinç adam: "40 seneyi geçti evladım" der. Genç adam: "Vallahi tebrikler, Allah muhabbetinizi artırsın. Sürekli çiçeğim, peteğim, bebeğim gibi güzel sözlerle hitap ediyorsunuz." diyerek yaşlı amcayı tebrik eder. Yaşlı ve sevimli hanımı: "Doğru, bir kaç yıldır hep bana böyle hitap ediyor" deyip mutfağa doğru yöneldiğinde yaşlı amca genç adamın kulağına doğru eğilerek hikmetini açıklar: "Şşşt, çaktırma, 2 sene önce adını unuttum, hala hatırlayamıyorum..
__________________ |
18 Şubat 2012, 01:44 | Mesaj No:5 | |
Cevap: Arım Balım Peteğim Alıntı:
| ||
18 Şubat 2012, 01:55 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Cevap: Arım Balım Peteğim bu kahkahanız Allah razı olsun ifadesine ise , evet Allah razı olsun böyle eşe ki, hanımını bir gül gibi gezdiriyor. Allah razı olsun bu paylaşımı açıp bizlere aile içinde nasıl bir sevgi saygı merhamet ve olgunlukla yaklaşmamızı gösteren kardeşimizden. Burdaki anlatılmak isteyeni anlayanlardanda Allah razı olsun... Bazıları için fıkra gibi görünsede benim için verilen msj önemli tabi buda bir bakış açısı...
__________________ |
18 Şubat 2012, 15:25 | Mesaj No:8 |
Cevap: Arım Balım Peteğim Ben de anlamadım bu gülmeyi?? Yetersiz kardeşim bu da sizin yorumunuza benden Abla bu anlatım insanlara ne güzel şeyler sunuyor Allah razı olsun bu amcadan eşini kırmadan onu üzmeden sevgi yolu ile yaklaşıyor nerde şimdi bunu yapacak erkek.
__________________ Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş | |
19 Mart 2017, 15:25 | Mesaj No:9 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
İnsanın ismimi unutsa diyesi geliyor çok güzel bir paylaşım..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
13 Kasım 2022, 20:27 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Bir müddet unutulsun bence 😊
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |