|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 21 Kasım 2011 (16:17), Konuya Son Cevap : 03 Eylül 2024 (20:16). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Kasım 2011, 16:17 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Arap ülkelerinde facebook yazımları!.. Arap ülkelerinde facebook yazımları!.. ''canım resmime maşallah dermisin? '' "haldun allahın izniyle rumeysa'yı dürttü". "27 ortak mümin kardeşiniz var." "mümin ilişki durumunu 4eş'li olarak değiştirdi" ''ali rıza kardeşin seni cuma namazı etkinliğine davet etti.'' "Ahmet size Selamün Aleyküm dedi" - Ve Aleyküm Selam De - Allah'a Havale Et - Şeytan Görsün Yüzünü olarak İşaretle" "Parolanız yanlış ya da abdestsiz giriş yaptınız ))
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Üfleyin dağıtın | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 41 | 12 Aralık 2024 19:26 |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 118 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 69 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 381 | 05 Eylül 2024 09:33 |
Yasdayız😭 | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 9 | 256 | 31 Temmuz 2024 13:05 |
21 Kasım 2011, 16:44 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Cevap: Arap ülkelerinde facebook yazımları!.. "mümin ilişki durumunu 4eş'li olarak değiştirdi" estf el azim, ne kadar cok güldüm esma hanım
__________________ Bismillah diyerek... |
21 Kasım 2011, 21:10 | Mesaj No:4 |
Cevap: Arap ülkelerinde facebook yazımları!..
Malesef bu mesaj bana hiç inandırıcı gelmediği gibi, bilakis ajitasyon ve ince aşağılamalar içeriyor kanımca. Şöyleki: __________________________________________________ ____________ ''canım resmime maşallah dermisin? '' __________________________________________________ ____________ Cümlesinde garip olan şey, birinin güzel olması mı, güzel olan bir nesneye maşaALLAH denilmesi midir_? Kim güzel olan bir şeye ALLAH subhanehu ne güzel dilemişte yaratmış demekte sakınca görebilir ki? Demek ki burada maşaALLAH kavramında zahatsız olan bir düşünce var demektir. __________________________________________________ ___________ "haldun allahın izniyle rumeysa'yı dürttü". __________________________________________________ ___________ Burada da Haldun isimli mevhum şahsın, Rumeysa isimli şahsı, sanal klişe tabirle ALLAH izni olmadan dürtmüş olması mı, yoksa bunu ALLAH ın iznine bağlaması mıdır garip olan. Ama bence bura da eylemin yapılışı değil, kimin tarafından ve hangi inançta yapılmış olması, yani müslüman birinin bu eylemi ve hayatının her eylemini ALLAH ın iznine bağlaması inancı tiye alınmaktadır. Yani burada da bu mevhum seneryoyu yazan kişinin müslümanların kullandığı inşaALLAH sözü ruhuna batmaktadır. __________________________________________________ ___________ "27 ortak mümin kardeşiniz var." __________________________________________________ ___________ Bu cümlede de hedef mümin kelimesi. Şöyle denilseydi; 27 ortak üçkağıtçı arkadaşımız var, 27 ortak kominist arkadaşımız var, 27 ortak kapitalist arkadaşımız var, 27 pür demokrat arkadaşımız var, 27 ortak yahudi arkadaşımız var, 27 hristiyan ortak arkadaşımız var, evet "Mümin" olmadıkça bu hikayeyi uyduran şahsın gözüne batmayacaktır. Yani göze batan şey ortak arkadaşlık değil, bunların Mümin sıfatını üzerinde taşımasıdır. __________________________________________________ __________ "mümin ilişki durumunu 4eş'li olarak değiştirdi" __________________________________________________ __________ Buradada ifade şöyle olsa mesela, kazanova ilişki durumunu 127. kez değiştirdi, çıtır 32 ye çentik attı ve ilişki durumunu 32. kez değiştirdi. Bu tür mesajlar tabii ve doğal gelecek gülünüp geçilecek, ama Müminin çok ender şartlarda başvurduğu çok eşlilik ruhsatı arkadaşları gerecek. Ha unutmadan para karşılığı ilişkilerse değişiklik bile addedilmeyecek. Oldukça sıradan ve hatta saatlere dakikalara inen bu değişiklik, insanların yüzünde sırıtma, bayağı sohbet tarzında tezahür edecek. Bence asıl acı olan bu olsa gerek... __________________________________________________ _____________ ''ali rıza kardeşin seni cuma namazı etkinliğine davet etti.'' __________________________________________________ _____________ Keşke demek doğru değil ama, Ah ALLAH için ikame edilmiş bir Cuma etkinliği olsaydı da, buna ben de kınayıcıların kınamalarına aldırmadan katılabilseydim. Cuma da saf saf kenetlenseydim kardeşlerimle, yürek yüreğe, omuz omuza. Öyle ya bu kenetlenmenin kaygısıdır Cuma dan rahatsız olma endişesi. Yoksa çiçekleri sulama etkinliği yapsa müslümanlar, hiç rahatsızlık olur muydu Cumalar... __________________________________________________ ____________ "Ahmet size Selamün Aleyküm dedi" - Ve Aleyküm Selam De - Allah'a Havale Et - Şeytan Görsün Yüzünü olarak İşaretle" __________________________________________________ _____________ Ahmet hello deseydi, tünaydın deseydi, hola deseydi hiç kulağa batmayacaktı. Ama ne zamanki Ahmet ALLAH ın selamı , esenliği ve mutluluğu üzerinize olsun dedi, ne zaman ki mutluluğunu ,esenliğini kullardan değilde ALLAH subhanehudan diledi ve bekledi, işte çıldırdıkları bu selamdır, hazmedemedikleri Ahmedin hayatını her daim ALLAH subhanehuya adamasıdır. (ALLAH subhanehunun selamı, rahmeti, bereketi,esenliği, mutluluğu Mümin ve Mümine bütün müslüman kardeşlerimin üzerine olsun) __________________________________________________ _____________ "Parolanız yanlış ya da abdestsiz giriş yaptınız" __________________________________________________ _____________ Abdest gibi bir temizlik eylemi elbette bedenleri kadar zihinleride pislik olanların içine sinmeyecektir. Öyle ya taharetsizlik ideolojilerine göre tahir olmaktan daha güzel bir şeydir. Böylelerine abdestten söz etmektense, necaseti ekmek arası onlara vermek daha sevimli gelecektir. Konunun başlığı bile Arap ülkelerinde diye başladığına göre ve İslami yaşam ince ince tiye alındığına göre, her zamanki tecrübelerimle ve sanal profil kırımıma sapasağlam güvenerek, forumlarda dolaştırılan bu yazı türk ırkçısı nasyonal bir sosyalistin necaset ve fucur dolu beyninden neşvü nema bulmuştur. Bu konuyu buraya açan kıymetli kardeşimin, yukarda dikkatini çektiğim hususlar dikkatinden kaçmış olabilir. Biraz gülelim ve eğlenelim derken, kendi öz kardeşlerimiz hakkında (ayet belki onlar sizden hayırlı olabilirler diyor) gaflete dalarak alay etmiş oluyoruz. Her şeyden önemliside , İslami ahlak değerimiz, yaşantımız yukardaki uydurulan hikayeyle alaya alınmış, hor ve hakir gösterilmeye çalışılmıştır. Ben yanlış algılamakta isem lütfen beni Mümin ve Mümine kardeşlerim uyarsınlar. ALLAH subhanehu arabıyla,acemiyle,türküyle kardeşliğimizi daha çok artırsın maşaALLAH... ALLAH subhanehu bizi hakka ulaşanlardan eylesin inşaALLAH. ALLAH subhanehunun selamı,rahmet ve bereketi üzerinize ve üzerimize olsun.Eyvallah... | |
21 Kasım 2011, 23:01 | Mesaj No:5 |
hocam latife yapmışlar yahu bu kadar ciddiye almasaydınız. biara islami facebook çıkacak demişlerdi muhtemelen ona binaen bunu yazmışlar ama güzel olmuş esma nur abla sağol
__________________ İmanı olanın, imkanı tükenmez. | |
21 Kasım 2011, 23:25 | Mesaj No:6 |
Kıymetli kardeşim aslında ben konuyu uzatma taraftarı değilim. Son bir örnek ve yorumla bitirmek istiyorum. Bana göre yukardaki hikaye ırkçılık ön vurgulu İslami ahlak ve yaşamı istihza konusu ile, eminimki müslüman olmayan bir düşünceden hasıl olmuştur. Bu düşünce kliğini zaten yukarda açıkça beyan ettim. Peki o zaman konuya şöyle bakalım; Sizce bir müslümanın yukardaki eylemleri herhangibir yerde işlemesi komik bir eylem biçi mi midir_? Örneğin araç kullanan bir müslüman besmeleyle binmişse aracına, veya gideceği yere inşaALLAH şuraya gideceğim demişse vs. vs. bu durum komiklik arzediyor mu? Arzetmiyorsa niçin bu diğer başka eylemlerde komiklik olarak lanse ediliyor._? Kıymetli kardeşim yanlış anlamayın öküzün altında buzağı aramıyorum, farazi komplo teoriside üretmiyorum. Yukarda istihza(alay) konusu edilen davranışlar, müslümanların davranışlarıdır. Bu eylem facede komik oluyorsa, araba kullanırkende veya başka bir eylemdede komik olur ki, bu heralde sizinde kabul edeceğiniz bir durum değildir. Ayrıca latife diye iyi niyetle yorumladığınız latifenin kaynağının asla bir müslüman kişilik olduğunu sanmıyorum. Öte yandan bu istihza dolu hikaye sadece müslüman forumlarında değil, müslüman karşıtı forumlarda, müslüman olmayan kişilerce de yayınlanmaktadır. Neyse ilk mesajımda durum hasıl olmuştur, sözü çoğaltmanın anlamı yok artık. Saygıyla... | |
02 Eylül 2024, 14:18 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
03 Eylül 2024, 20:16 | Mesaj No:8 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |