|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 11 Temmuz 2012 (09:28), Konuya Son Cevap : 11 Ekim 2012 (17:03). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Temmuz 2012, 09:28 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Bilgisayarcıları çıldırtan müşteriler))))) Bilgisayarcıları çıldırtan müşteriler))))) Bilgisayar şirketlerinin müşterileri için 7 gün 24 saat teknik destek sağladığı çağrı merkezlerinde operatör ile bilgisayar kullanıcıları arasında yaşanan diyaloglar fıkraları aratmıyor. Elektronik posta yoluyla binlerce kişiye ulaşan 'teknik destek sohbetleri' okuyanları gülmekten kırıp geçiriyor. Bilgisayarlarında karşılaştıkları sorunların çözümü için çağrı merkezlerini arayan kullanıcılar, kendilerine yöneltilen sorulara verdikleri ilginç cevaplar ve tepkilerle dikkat çekiyor. İşte diyaloglardan bazıları: - Teknik Destek: Nasıl bir bilgisayarınız var? - Müşteri: Beyaz - Teknik Destek: Ekranınızın solundaki 'Bilgisayarım' ikonunu tıklar mısınız? - Müşteri: Sizin solunuz mu, benim solum mu? - Müşteri: Merhaba. Ben Aysu. Bilgisayarımdan çıktı alamıyorum. Her deneyişimde 'yazıcı bulunamıyor' diye bir uyarı yazısı çıkıyor. Yazıcıyı kaldırdım ekranın önüne koydum, hala 'yazıcı bulunamıyor' diyor. - Teknik Destek: ... - Müşteri: Yazıcımdan renkli çıktı alamıyorum. Bir şeyi eksik mi yapıyorum acaba? - Teknik Destek: Yazıcınız renkli mi? - Müşteri: Aaah, afedersiniz ya... - Teknik Destek: Şimdi ekranınızın üzerinde ne var hanımefendi? - Müşteri: Eşimin doğum günümde hediye ettiği ayıcık. Niye? - Teknik Destek: Şifrenizi söylüyorum: küçük c, büyük a, küçük n, 7 - Müşteri: 7 büyük mü, küçük mü? - Teknik Destek: Hangi anti- virüs programını kullanıyorsunuz efendim? - Müşteri: Windows - Teknik Destek: O anti- virüs programı değil efendim. - Müşteri: Afedersiniz, Internet Explorer'dı. - Teknik Destek: Buyurun efendim? - Müşteri: Eee. İlk defa mail gönderiyorum da. - Teknik Destek: Tamam. Ben size yardım edeyim. - Müşteri: Adresteki 'a'yı yazdım da, çevresine daireyi nasıl çizeceğim? - Teknik Destek: Günaydın. Size nasıl yardımcı olabilirim? - Müşteri: Merhaba. Yazıcım çalışmıyor da... - Teknik Destek: Anladım. 'Başlat' tuşuna basar mısınız? - Müşteri: Bak dostum. Ben Bill Gates değilim. Bana öyle teknik konuşma! ALINTI
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 85 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 40 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 286 | 05 Eylül 2024 09:33 |
Yasdayız😭 | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 9 | 205 | 31 Temmuz 2024 13:05 |
TEPKİNİZ NE OLURDU? | Esmanur | Vasat | 3 | 141 | 27 Temmuz 2024 11:42 |
11 Temmuz 2012, 10:45 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: Bilgisayarcıları çıldırtan müşteriler)))))
- Müşteri: Merhaba. Ben Aysu. Bilgisayarımdan çıktı alamıyorum. Her deneyişimde 'yazıcı bulunamıyor' diye bir uyarı yazısı çıkıyor. Yazıcıyı kaldırdım ekranın önüne koydum, hala 'yazıcı bulunamıyor' diyor. - Teknik Destek: ... |
11 Temmuz 2012, 12:26 | Mesaj No:3 |
Cevap: Bilgisayarcıları çıldırtan müşteriler)))))
Teknik Destek: Şifrenizi söylüyorum: küçük c, büyük a, küçük n, 7 - Müşteri: 7 büyük mü, küçük mü? Allah iyiliğini versin esma abla | |
10 Ekim 2012, 21:54 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Bilgisayarcıları çıldırtan müşteriler)))))
WordPerfect'in yardım hattında banda alınmış bir telefon konuşması. Bu konuşma sonrası helpdesk elemanı işinden kovuluyor. Kovulduktan sonra da şirketi kendisini "Gerekçesiz" isten çıkardığı için mahkemeye veriyor. İşte Telefon Konuşması - Yardım hattı, buyrun, nasıl yardımcı olabilirim? - Bir sorunum var. - Nasıl bir sorun? - Yazı yazıyordum, birden bütün kelimeler gitti? - Gitti mi? - Yok oldu! - Ekranda şu anda ne görüyorsunuz? - Hiç bir şey. - Hiç bir şey mi? - Yazdığım hiç bir şey ekrana çıkmıyor. - Hala Wordperfect programında mısınız yoksa programdan çıktınız mı? - Bunu nereden bileyim? - Ekranda bir "C" harfi görüyor musunuz? - Bir "hece" mi. - Boş verin. Ekranda yanıp sönen bir çizgi var mi? - Söyledim ya hiç bir şey yazmıyor. - Monitör üstünde yanan bir lamba var mi? - Monitör ne? - Ekranı olan yer, televizyon gibi. Çalıştığını gösteren küçük bir lamba var mi? - Bilmiyorum. - Monitörün arkasına bakın, oraya bir elektrik kablosu giriyor olması lazım. Görebiliyor musunuz? - Evet. - Harika, o kabloyu takip edin duvarda elektriğe bağlı mi bana söyleyin. - Bağlı - Harika. Monitörün arkasına bakınca bağlı olan tek kablo mu gördünüz, yoksa iki tane mi? - Görmedim. - Tekrar bakar mısınız, ikinci bir kablonun da bağlı olması lazım. - Evet buldum. - Tamam, simdi onu takip edin bilgisayara bağlı mı diye bakin. - Kabloya ulaşamıyorum. - Ulaşmayın, bağlı mı diye bakabilir misiniz? - Olmuyor. - Bir şeyden destek alıp eğilip bilgisayarın arkasına baksanız - Eğilmek dert değil, karanlık olduğu için bakamıyorum. - Karanlık???!!!??? - Ofisin ışıkları kapalı, pencereden gelen ışık yetmiyor. - Ofisin ışıklarını yakın. - Yanmaz. - Neden? - Elektrikler kesik. - Elektrikler mi kesik. 'ım.!?(kısa bir sessizlik) Bilgisayarın kutusu, kitapları herşeyi duruyor mu? - Evet dolapta. - Simdi bilgisayarı sökün , aynen aldığınızdaki gibi paketleyin ve aldığınız dükkana iade edin. - Durum bu kadar kötü mu? - Korkarım öyle! - Peki tamam. Onlara ne diyeceğim? - "Ben bilgisayar kullanamayacak kadar aptalım" diyeceksiniz.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
11 Ekim 2012, 00:15 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 17509 Üyelik T.:
22 Mart 2012 | Cevap: Bilgisayarcıları çıldırtan müşteriler))))) insan okurken çıldırıyo sakin bi şekilde telefonu kapatmak yetenek olsa gerek herşeye rağmen güzeldi
__________________ Mevlana'ya sormuşlar: ''SEVGİLİ' nasıl olmalı' diye 'dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanılmalı' demiş... |
11 Ekim 2012, 15:01 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 20319 Üyelik T.:
18 Eylül 2012 | Cevap: Bilgisayarcıları çıldırtan müşteriler)))))
yani bu kadar olur hatta böyle bişey de oluyo demek sağolun |
11 Ekim 2012, 17:03 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Cevap: Bilgisayarcıları çıldırtan müşteriler))))) buna benzer seyler benımde basıma geliyor Adama program üzerinden cd yazmayı 2 gün boyunca birebir hem canlı hemde uzaktan destekle anlattım hala olmuyor aradasırada onuda geç, internet yok diye arıyor, diğer yanındaki pc de var mı var, o zaman internet için arkasına taktığımız kabloyu kontrol edin çıkartın yeniden takın diyom, mavi miydi sarımıydı diyoradam gitmiş baska kutudaki kabloları anlatıyor bana:D diyorum evde hiç sabit telefon kullandınmı onun kablosu vardır aynı ona benze bıraz daha genıs uclusu diye anlatıyorum artık |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |