|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 15 Temmuz 2007 (19:44), Konuya Son Cevap : 06 Kasım 2022 (23:42). Konuya 13 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Temmuz 2007, 19:44 | Mesaj No:1 |
Yalan İle ilgili Ayetler Yalan İle ilgili Ayetler Birbirinizin mallarını haksızlıkla yemeyin ve bile bile günahla insanların mallarından bir bölümünü yemeniz için onları hakimlere aktarmayın. (BAKARA SURESİ / 188) Gerçeği sürekli ters yüz eden, günaha düşkün olan herkesin vay haline. (CASİYE SURESİ / 7) İşte böyle; kim Allah'ın haram kıldıklarını (gözetip hükümlerini) yüceltirse, Rabbinin katında kendisi için hayırlıdır. Size (haklarında yasaklar) okunanlar dışındaki hayvanlar helal kılındı. Öyleyse iğrenç bir pislik olan putlardan kaçının, yalan söz söylemekten de kaçının. (HAC SURESİ / 30) Ki onlar, yalan şahidlikte bulunmayanlar, boş ve yararsız sözle karşılaştıkları zaman onurlu olarak geçenlerdir. (FURKAN SURESİ / 72) Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran, aşağılık, (KALEM SURESİ / 10) İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan va'di va'detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim. Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. Ben sizi kurtacak değilim, siz de beni kurtacak değilsiniz. Doğrusu daha önce beni ortak koşmanızı da tanımamıştım. Gerçek şu ki, zalimlere acı bir azab vardır." (İBRAHİM SURESİ / 22) Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah katındandır" derler. Oysa o, Allah katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. (AL-İ İMRAN SURESİ / 78) Kim de cimrilik eder, kendini müstağni görürse, (LEYL SURESİ / 8 Ve en güzel olanı yalan sayarsa, (LEYL SURESİ / 9) Biz de ona en zorlu olanı (azaba uğramasını) kolaylaştıracağız. (LEYL SURESİ / 10 ) | |
Konu Sahibi TufeyL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ebul vefa hz.'nin duası | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2445 | 19 Mart 2009 15:03 |
Cennet kapısını açan dua | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2432 | 19 Mart 2009 15:02 |
Gel sana dünyanın misalini göstereyim | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Ağlama_Karanfil | 1 | 2210 | 19 Mart 2009 14:58 |
BabaanneMaceraları | Fıkralar-Hikayeler | Kara Kartal | 2 | 2085 | 18 Mart 2009 00:02 |
Evlilik aşkı öldürür derler.YaLaN.. | Evlilik-Nikah Konuları | Mihrinaz | 5 | 2032 | 17 Mart 2009 22:43 |
15 Temmuz 2007, 19:45 | Mesaj No:2 |
RE: YALAN SÖYLEMEK....Ayeti Kerimelerle... ''Müslüman Herşeyi yapar ama Yalan söylemez'' [hz. Peygamber] ''Şaka da olsa yalan soylemeyin'' [hz. peygamber] Bir kadın, Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme gelip, şöyle dedi: "Bizi bir deveye bindir!" "Sizi devenin yavrusuna bindireyim," buyurdu. "Biz devenin yavrusunu ne yapalım!" "Her deve bir başka devenin yavrusu değil mi?" buyurdu. Enes radıyallahu anh. Tirmizî. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, "Ey iki kulaklı!" diye hitap ederek bana şaka yaptı. Enes radıyallahu anh. Tirmizî. Dediler ki: "Ey Allahın Resulü! Sen de şaka yapıyorsun." Şöyle buyurdu: "Ben yine de doğruyu söylerim." Ebû Hureyre radıyallahu anh. Tirmizî. | |
16 Temmuz 2007, 16:56 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: YALAN SÖYLEMEK....Ayeti Kerimelerle... Allah senden razı olsun mübarek insan.. ""Kul, şaka da olsa yalan söylemeyi, haklı da olsa münâkaşa etmeyi bırakmadıkça iyi bir mü’min olamaz. ...""" selametle kardeşlerim.. |
25 Şubat 2008, 15:53 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Yalan İle İlgili Ayetler Böylece her peygambere, insan ve cin şeytanlarından bir düşman kıldık. Onlardan bazısı bazısını aldatmak için yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapmazlardı. Öyleyse onları yalan olarak düzmekte olduklarıyla baş başa bırak. (En’am Suresi, 112)
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
01 Mart 2008, 00:23 | Mesaj No:5 |
Cvp: Yalan İle İlgili Ayetler
Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah katındandır" derler. Oysa o, Allah katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. AL-İ İMRAN SURESİ
| |
30 Kasım 2009, 22:46 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | re: Yalan Ayetleri- Medineweb
Birbirinizin mallarını haksızlıkla yemeyin ve bile bile günahla insanların mallarından bir bölümünü yemeniz için onları hakimlere aktarmayın. (BAKARA SURESİ / 188)
|
22 Aralık 2009, 21:30 | Mesaj No:7 |
re: Yalan Ayetleri- Medineweb
Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah katındandır" derler. Oysa o, Allah katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. (AL-İ İMRAN SURESİ / 78)
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |