|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 19 Eylül 2016 (16:56), Konuya Son Cevap : 02 Ağustos 2018 (00:43). Konuya 104 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Mayıs 2017, 14:01 | Mesaj No:61 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
arkadaşlar ben yediiklim 2016 soru bankası aldım isem yayıncılık muallim soru bankası aldım pegem ve filozof yayınların soru bankasını aldım deneme için beyaz kalem düşünüyorum farklı yayın evlerinden çözmek daha iyi demşti ablam ablam kitapçıda çalıştığı için bilgi sahibi |
04Haziran 2017, 05:12 | Mesaj No:63 |
Durumu: Medine No : 55009 Üyelik T.:
29Haziran 2016 | |
04Haziran 2017, 10:35 | Mesaj No:64 | |
25 Şubat 2011 | Alıntı:
genel yetenek genel kültür ve eğitim bilimlerinden bir şeyler yapmak lazım ki alan sınavında da netin iyi olursa güzel bir puanımız olur bu sene elimden geldiğince o kadar işin çocukların ve yaşlımın bir şeylerini eksik etmeden gy gk eğitim bilimlerine çalıştım çalışamadığım konular da oldu çalışıp da tam kavrayamadığım sorular da oldu sınav soruları bana zor ve karışık geldi ama vasat bir puan gelecek sanırım bu sitede küsürat bile doğru çıkıyor [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] şimdi alan sınavına çalışıyorum arkadaşım diğer kpss sınavı için 2-3 kaynaktan aynı üniteden soru çözmeyi tavsiye etmişti alan sınavında da öyle yapıyorum geçen sene biraz bakmıştım alan sınavına biraz okuldan kalan bilgiler de var ama her konu büyük bir itinayla çalışmak istiyor çalıştığım yerlerde de hala karıştırdığım konular da oluyor allahım zamanımızı bereketlendirsin lütfu ve keremi ile sevindirsin inşallah senin de son senen değil mi uranyum senin durumun nasıl kpss sonucu için | |
09Haziran 2017, 18:45 | Mesaj No:66 |
25 Şubat 2011 | evet öyle hocam 2 defa atama olacak eğitim bilimleri bazı konular mantıken yapılabilecek sorular ama konu bakmadan olmaz you tube'da eğitim bilimleri videolarına baktım ben soru bankası ve konu anlatım kitaplarım vardı ama videonun faydası daha çok gibi videoda bazı konular bana karışık gelince netten araştırdım okudum bilgileri ezber değil de konu çalışıp çok soru ile pekişecek konular bazı yöntemler var konuşma halkası çember akvaryum görüş geliştirme bunlar birbirine benzer ama ufacık değişiklikleri var bunları kavrama açısından çok uğraşabilirsin eğitim bilimleri dersleri öğrenme psikolojisi gelişim psikolojisi öğretim yöntem ve teknikleri materyal tasarım ölçme ve değerlendirme sınıf yönetimi rehberlik ve özel eğitim program geliştirme sanırım bu kadardı pegem eğitim bilimlerinde çok iyi sorular kaliteli oluyor konu anlatım kitapları değil de you tube videoları bakarak konu öğrenip soru ile pekiştir hocam yargı da iyi ama pegem bence en iyisi soru bankası ve deneme alırken farklı yayın evleri al ki konunun değişik ele alınış şekli ile soruları gör benim hocam yayınları denemesini çok övdüler ben de aldım ama normali benim hocam altın 6 denemesi de vardı onu almadım gy gk'de de var hocam gy gk de pegem yargı çok iyi ben denemede data yayınları ve beyaz kalem yayınları almıştım tarih coğrafya vatandaşlıktan benim hocam yayınları soru bankalarını temin etsen daha iyi olur hocam senin öabt'ye girmeden kazanabilir miyiz soruna da cevap vereyim hocam öğretmen olabilmen için lisans mezunu olacaksın yani tercih olana kadar mezun olmuş olacaksın formasyon belgen olacak imam hatip lisesi öğretmenliği yani İHL öğretmenleri p10 puanı ile öğretmenlik mülakata başvuruyorlar hocam p3 puanı ayrı hesaplanıyor ama senin tek puanın oluyor p10 puanın dikkate alınıyor din kültürü öğretmenliği yani dikab öğretmenliği için kpss gy gk eğitim bilimleri ve öabt sınavlarına girmen gerekiyor yani İHL öğretmenliği için ÖABT puanı baz alınmıyor hocam %15 gy %15 gk %20 eğitim bilimleri puanı alınıp P10 puanı oluyor p124 için de ÖABT puanının %50'si alınıyor daha önceki p10 puanınla birlikte hesaplanıp sana sonuç geliyor |
09Haziran 2017, 18:53 | Mesaj No:67 |
25 Şubat 2011 | öabt için en çok satan kitaplar arasında da olan soru bankaları aldık arkadaşlarımla isem muallim soru bankası kitap çok kalın bazı sorular ayrıntı yediiklim soru bankası kitap çok kalın bazı sorular ayrıntı pegem soru bankası pegem biraz kısa almış yargının soruları çok basit kalıyor ben bir de çok satanlar arasında olan filozof yayıncılık ikra soru bankası aldım aynı konuları 3-4 kaynaktan çözersen konu daha iyi pekişir beyaz kalem dikab denemesini çok övüyorlardı geçen sene bu sene onu aldım bir de uzman kariyer yayınları 7'li denemesini netten getirtdik hocam konu anlatım için isem yayıncılık you tube'da dikab videoları var onlara bakıyorum konu anlatım kitaplarından pegem ve aby yayınları güzel kısaca konu anlatım olsun dersen yediiklim konu anlatım var çok takıldığın hatırlamadığın yerlere netten de bakabilirsin ben burda da birçok önemli bilgi paylaşıyorum konu hep çalışayım bitsin sonra soru çözeyim dersen çalışmayı yetiştiremezsin kısaca konuya bakıp soru bankalarından çok soru çözerek pekiştirebilirsin baktık yine pekişmeyen konu var elindeki kitaplardan veya netten bakarsın hocam çalıştığın ile sorular farklı oluyor bazen soruda ne soruluyor anlamıyorsun bazı sorular çok kolay oluyor böyle kolay olur mu diye sakın düşünüp çelişkiye düşme allahım tüm girenlere yardım eylesin zaman içinden zaman açsın ki çok ders çalışabilelim inşallah |
10Haziran 2017, 13:41 | Mesaj No:68 |
Durumu: Medine No : 55009 Üyelik T.:
29Haziran 2016 | Hocam öncelikle bu kadar kitap ve video destekli bir çalışmayla bu sene kazanamama durumunuzu düşünmüyorum bile =) Allah azze ve celle hayırlı kapılar açsın :-) Müsaadenizle diğer sorularım: 1-) ÖABT'ye girmeden liselerde öğretmenlik yapmak nasıldır? Yani boş yere ÖABT zahmetine niye giriliyor gibi bi sual geliyor aklıma..? Acaba alım sayısı onda çok diye mi? (İnanın tam vâkıf değilim bu konulara, absürd sorular gelebilir şimdiden affola..)) 2-) Bu süreçte dershaneye gitmeyi elzem duyar mısınız? Sizce ne denli faydalı olur? 3-) Formasyon için alttan ders olsa gene de son sınıfta alabilir miyiz? Ayrıca alabilmek için para dışında belli bir ortalama isteniyor mu? 4-) Formasyon gerçekten zor mudur? Uzama gibi bir şeyi var mıdır? |
10Haziran 2017, 15:46 | Mesaj No:69 |
25 Şubat 2011 |
1-) ÖABT'ye girmeden liselerde öğretmenlik yapmak nasıldır? Yani boş yere ÖABT zahmetine niye giriliyor gibi bi sual geliyor aklıma..? Acaba alım sayısı onda çok diye mi? (İnanın tam vâkıf değilim bu konulara, absürd sorular gelebilir şimdiden affola..)) hocam ÖABT olmadan ihl öğretmeni olursun imam hatip ortaokul ve imam hatip lisesinde çalışabilirsin ihl öğretmeni çok alınmıyor bir de ihl öğretmeni isen meslek derslerine gireceğin için senden beklenilen daha fazla olur yani tercih meselesi ama az alınmasını da göz önünde bulundurmak lazım ama p10 puanın yüksek ise ihl öğretmenliği istiyorsan neden olmasın hocam ÖABT çok zahmet değil gy gk ve eğitim bilimleri çalışması yanında okul hayatı boyunca ÖABT konularını zaten görüyoruz ama tekrar ederek çok soru çözerek sınava hazırlanıyoruz |
10Haziran 2017, 15:52 | Mesaj No:70 |
25 Şubat 2011 |
2-) Bu süreçte dershaneye gitmeyi elzem duyar mısınız? Sizce ne denli faydalı olur? hocam dershanenin etkisi tabii olabilir ama you tube zaten dershaneyi ayağına getiriyor anlamadığın yeri tekrar başa alıyorsun yok bir daha videoya bakayım pekişsin diyorsun dershaneler çok para alıyorlar sen bir de ekstra internetten kitap alayım desen boşa külfet olur gibime geldi ben bu yorumu genel kültür dersleri videosuna bakarken yorumlarda birinin dershaneye yazılma pişmanlığını dikkate alarak da söylüyorum hocam elinde konu anlatım kitap olduktan sonra bir de 2-3 veya 4 soru bankası sen dershaneye gidip eve gelene kadar evde dünyanın sorusunu çözersin hocam benim açımdan soruyorsan zaten dershaneye gitme iznim de yok öyle bir lüksüm de yok çoluk çocuk arasında kitapdan çalışırsın anlamadığını netten bilgiye bakarsın çözümlü sorunun çözümünü okursun okul bilgilerine bakarsın yeterki sen ders çalışmak iste ve zamanın olsun |
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |