|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ali70,Açılış Tarihi: 23 Aralık 2013 (21:40), Konuya Son Cevap : 27 Nisan 2014 (00:01). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Aralık 2013, 21:40 | Mesaj No:1 |
İnsanların En Büyük Düşmanı İnsanların En Büyük Düşmanı İnsanları saptırmak için izin almıştır... İnsanın en büyük düşmanıdır (Çünkü şeytan, insan için apaçık bir düşmandır. (Yusuf Suresi, 5)) İnsanları her an gözler ve insana zarar verecek planlar ve oyunlar hazırlar (Araf Suresi, 27) Çoğu insan onun ne kadar tehlikeli olduğunun farkında değildir Gerçek şu ki, şeytan sizin düşmanınızdır, öyleyse siz de onu düşman edinin... (Fatır Suresi, 6) İnsanlar farkında olmasa da, küçük bir grup dışında çoğunun kontrolünü eline almıştır (Hatta şeytana uydum diye bir deyim vardır. İnsan bu durumu pek önemsemez) Sinsi ve yalancıdır İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan vaadi vaadetti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim…(İbrahim Suresi, 22) İtaatten ayrılmış saygısız ve nankördür (İsra Suresi, 27) Azgın ve kaypaktır (Hac Suresi, 3) Gücü yalnızca çağırmaya yeter (...Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. (İbrahim Suresi, 22) Her türlü hayırla ve iyilikle ilişkisi kesilmiştir ("her türlü hayırla ilişkisi kesilmiş" (Nisa Suresi, 117) ) İnsanlar üzerinde bir pisliktir (....şeytanın pisliklerini gidermek... - Enfal 11 - ) -------------------------------------------------------------
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
Konu Sahibi ali70 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ana baba ve çocuk muhabbetleri | Fıkralar-Hikayeler | vuslat_ | 3 | 1119 | 07 Nisan 2019 20:26 |
Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir / Duygusal... | Edebiyat | ali70 | 2 | 1730 | 17 Temmuz 2017 02:28 |
At Binmenin Faydaları/MEDİNEWEB | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | ali70 | 3 | 1457 | 13 Temmuz 2017 22:53 |
Kız Çocuğu Olanların Okumasını Tavsiye Ederim | İslamda Kadın ve Erkek | Allahın kulu_ | 1 | 1467 | 19 Aralık 2015 18:52 |
Allah'u Teala'nın Övdüğü Onlar | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | ali70 | 0 | 1358 | 19 Aralık 2015 18:46 |
23 Aralık 2013, 21:44 | Mesaj No:2 |
Cevap: İnsanların En Büyük Düşmanı Mevlananın Şemsi bir gün anlatır: ''Bir adam bana şeytan kim diye sordu. Sensin dedim. Adam çok bozuldu. Halbuki melek kim diye sorsaydı, yine sensin derdim. ------ Bazen halimize Melekler imrenir, Bazen de halimizden Şeytan bile iğrenir. (Mevlana) --------- İnsanoğlu ne garip değil mi?
06 Ocak 2014, 22:13 | Mesaj No:3 |
Cevap: İnsanların En Büyük Düşmanı
Derler ki şeytanın dünya üzerinde secde etmediği bir karış toprak yoktur... Yani o kadar çok ibadet etmiş ki, hiç bir insan belki onun kadar ibadet etmemiştir... Fakat kovulmuş, lanetlenmiş, cehenneme gideceği ölmeden önce müjdelenmiş birdir... Peki onu bu duruma getiren nedir? Gurur, kibir, isyan... İsyanının bile kaynağı kibirdir... Demişti ki: Ben ondan hayırlıyım... Peki aynada kendimize bir bakalım... Hangimizde yok kibir... Ben dedikodu yapmıyorum diyen biri varsa alnından öpeyim... Her dedikodunun arkasında kibir vardır... Nasıl mı? Adamı eleştiriyorsun, o şöyledir, böyledir... Kötü huylarının dedikodusunu yapıyorsun... Bu demektir ki; ondaki bu kötü huylar bende yok... Yani ben ondan hayırlıyım... Peki bu sözün ilk sahibi kimdi? Sözlerim ilk başta kendi nefsimedir...
06 Ocak 2014, 23:47 | Mesaj No:4 |
Korkularınız, üzüntüleriniz, pişmanlıklarınız, keşkeleriniz İnsanın hayatını zora sokan duygulardır. Bunun tek bir sorumlusu vardır. Kimisi Nefs der, kimisi Ben der. İsmi her ne olursa olsun, tek sorumlu Egonuzdur.
26 Nisan 2014, 21:33 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: İnsanların En Büyük Düşmanı
Hacım vesveseler neyin ürünüdür oda şeytanın tenkitlerin hangi basamaığıdır.
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
26 Nisan 2014, 22:47 | Mesaj No:6 | |
Cevap: İnsanların En Büyük Düşmanı Alıntı:
Ama şu da var ki vesvese şeytanın işidir. Eğer vesveseler oluyorsa bil ki doğru yoldasın. Ve şeytan üzerine üzerine geliyordur. Şeytanın istediği şekilde yaşayana vesvese gelmez. Zaten o şeytanın elinde oyuncak olmuştur. Pes etmemek gerek. İstikamet üzere yol devam, taaa ki son nefese kadar. Vesveselerin gelmesi gayet doğal. Ama önemli bir problem değil, bunun üzerinde fazla durmamak lazım. Asıl önemli problem, vesveselere karşı mücadeleyi bırakmaktır. İşte o zaman felaketimiz olur. Sevgilerimle...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
26 Nisan 2014, 23:00 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: İnsanların En Büyük Düşmanı Alıntı:
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin | |
27 Nisan 2014, 00:01 | Mesaj No:8 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |