|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 03Haziran 2010 (00:30), Konuya Son Cevap : 03Haziran 2010 (00:30). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03Haziran 2010, 00:30 | Mesaj No:1 |
Teslimiyet Teslimiyet İslam kelimesinin terim anlamına baktığımızda İslam barış ve selametin kökünden gelen teslim esenlik gibi manalara gelmektedir Genel itibari ile manevi anlamda düşünüldüğünde ise Allah'a güven itimat olarak başlayan bir süreç olduğunu açıkça gözlemleyebiliriz Bu sözkonusu teslimiyetin İslam'ın ilk tebliğ yıllarından günümüze kadar gelen süreçte gerek peygamber efendimiz(sav) hayatı olsun gerekse alimlerin yaşantısında olsun bu kavramı hayatlarının her akışında tam bir iman ve teslimiyet ile uygulayıp/yaşadıklarını idrak edebiliriz Dünya hayatı boyunca yaşantılarının her alanında Peygamber efendimiz'in (sav) yolunda yürüyen onun sünnetlerine uymaya gayret gösterip teslimiyeti bize en iyi biçimde yansıtan alimlerin bizlere örnek teşkil ettiğini görmemiz kaçınılmaz bir toplumsal realitedirBizim burada yapmamız gereken alimlerin bizlere sunduğu teslimiyet örneklerini hayatımızın her alanına işlememizdir Meşhur Fizilali Kuran tefsirinin yazarı Seyyid Kutubta 20yüzyılın en önemli ve Dünya üzerinde etki bırakan düşünürlerinden biridir O bizlere teslimiyetin en güzel örneğini sunmuştur İnandığı dava için hayatını ortaya koyan bu önemli şahsiyeti Kız kardeşi Emine Kutuba yazdığı mektupların birinde şunu söyler ; "Şimdi gelse de ölüm, artık beni korkutmaz Çünkü elimden geldiğince iyi olmaya çalıştım Hatalarımdan, yanlışlıklarımdan ise pişmanlık duyuyorum Bu hususta durumumu Allah'a havale ediyorum O'nun rahmetini ve affın umuyorum Cezasından ise tedirginlik duymuyorum Çünkü bunun hak ve adil bir ceza olacağından eminim İster hayır, ister şer olsun yapıp ettiklerimin sorumluluğunu üstlenmeye kendimi hazırladım Bu yüzden hesap günü hatalarımın cezasını çekmek beni üzmeyecektir" Ahzab suresi 33/23 ayeti ile de Kuranı kerimde bahsedilen Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söz e sadık kaldılar Onlardan kimi (Allah yolunda şehid edilmek suretiyle) adağını yerine getirdi, kimi de (şehid olmayı) beklemektedir (Ahidlerinde) hiçbir değişiklik yapmamışlardır" işte Kuranı kerimde Allah'a olan teslimiyeti bu biçimde vurgulamıştır ve Seyyid Kutubun yaşantısıda bu teslimiyete en güzel örnektir Acaba kaç kişi hayatını bu biçimde tam bir teslimiyet ile yaşamak için mücadele veriyor.Bi düşünelim 26-08-2008 | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2876 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3621 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3266 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7699 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7200 | 02 Ekim 2012 21:16 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |