|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İnceSızı,Açılış Tarihi: 03 Kasım 2012 (16:43), Konuya Son Cevap : 19 Mart 2024 (22:32). Konuya 9 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Kasım 2012, 16:43 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Bardağı yere bırakın bugün..! Bardağı yere bırakın bugün..! Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı. Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu : “Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?” '50gm!'... '100gm!'...'125gm'... diye öğrenciler yanıtladı. “ Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem,” dedi profösör, “ama, benim sorum şu ki : “Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?” ‘Hiçbir şey'… diye yanıtladı öğrenciler. “Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?” diye sordu profesör bu kez… “Kolunuz ağrımaya başlardı efendim” diye öğrencilerden biri yanıtladı “Haklısın, peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?” “Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı, batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!”….. Tüm öğrenciler çeşitli yorumlar yaptı ve gülüştüler “ Çok iyi. Peki tüm bu sorunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme olur muydu? ” diye sordu profesör. “ Hayır….” diye yanıtladı herkes ... Peki o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?” Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar. “ Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda? ” diye tekrar profesör sordu. “ Bardağı bırakın düşsün! ” diye öğrencilerden biri yanıt verdi. “Kesinlikle!” dedi, profesör. “Hayatın problemleri de böyle bir şeydir. Onları kafanda birkaç dakika tutarsın. Bir sorun yokmuş gibi görünür. Uzun bir süre düşünürsün. Başınız ağrımaya başlar. Daha uzun düşünün. Artık seni bitirmeye ve hiçbir şey yapamamana neden olur. Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir, fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi). Bu şekilde strese girmez, ve her gün taze bir beyin ile uyanır ve her konuyla ve yolunuza çıkan her mücadele ile başa çıkabilecek güçte olursunuz! Sevdiklerinize şunu hatırlatın : " Bardağı yere bırakın bugün..! "
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
Konu Sahibi İnceSızı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Geceleri Nurlandıran Kandiller | Namaz-Abdest-Teyemmüm | "Tebessüm" | 1 | 2001 | 16 Nisan 2013 09:39 |
Eşinizle kavga mı ediyorsunuz? | İslamda Kadın ve Erkek | ali70 | 3 | 2264 | 16 Mart 2013 13:49 |
Dünya Bir Beşik Mi? | Bilgi Dağarcığı | İnceSızı | 0 | 1724 | 01 Aralık 2012 01:52 |
Taşlar ağaçlar bile yahudilerden şikayetçi olacak | Hadis-i Şerif | nurşen35 | 1 | 2049 | 17 Kasım 2012 01:49 |
Hakimin Dört Suçu | Makale ve Köşe Yazıları | İnceSızı | 2 | 2119 | 16 Kasım 2012 13:17 |
04 Kasım 2012, 18:00 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Bardağı yere bırakın bugün..! Bugün ben bardağı yere bırakanlardanım Emeğine sağlık can suyum...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
04 Kasım 2012, 18:13 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 17173 Üyelik T.:
08 Mart 2012 | Cevap: Bardağı yere bırakın bugün..!
Sıkıntılı durumları akılda tutmakda ,dillendirmek de sıkıntıdan kurtulmamıza vesile olmuyor bu yazı müthiş! "Bardağı bırakın"
|
17 Mart 2013, 20:54 | Mesaj No:6 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Bardağı yere bırakın bugün..! bu kadarmı güzel anlatılabilir..emeğinize güzel gönlünüze sağlık sevgili incesızı.. bardağı sürahiyi bırakma zamanı şimdi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
03 Mayıs 2022, 23:59 | Mesaj No:7 |
18 Aralık 2010 | Her daim bardağı yere bırakanlardan olmak dileği ile inşaAllah ..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
12 Kasım 2022, 08:41 | Mesaj No:8 |
18 Aralık 2010 | Ne zaman nasıl bırakılır bilmem ama , bırakalım şu bardağı desekte olmuyo gibi .. Hayat bu barakılmıyo , bi kaç kere bırakmışım şimdilerde bırakılmıyo gibi
24 Ekim 2023, 22:20 | Mesaj No:9 |
18 Aralık 2010 | Sevdiklerinize şunu hatırlatın : " Bardağı yere bırakın bugün..! "
19 Mart 2024, 22:32 | Mesaj No:10 |
18 Aralık 2010 | Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir, fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi).
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |