|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Ali Parlak,Açılış Tarihi: 16 Aralık 2013 (13:44), Konuya Son Cevap : 10 Nisan 2019 (10:23). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
16 Aralık 2013, 13:44 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38986 Üyelik T.:
10 Şubat 2014 | Örtü(n)/Ali Parlak Örtü(n)/Ali Parlak ÖRTÜ(N) Örtün demiş bizleri yaratan. Örtünmüş emre uyup, bunun bilincine varan. Değil mi ki Allahu Teala da buyurmuştu, Ben gizli bir hazine idim. Demek ki güzelliklerin gizli kalması lazım. Bilinmek istedim demiş yüce Mevla, Bildirmiş kendini sevdiği kullarına. Mahrem olanlara ise göstermemiş kendini, Rabbini bilememiş pek çok insan var şu alemde, Bakmasını bilselerdi mahreme, Belki de bileceklerdi en önce... Gözlerini harama çevirmekten kaçın kardeşim, Mahreme bakmasını öğren, mahremce, edeple, Irzını koru, süsünü gizle, haramdan sakın, gizli bir hazinece. Bak emir de geldi başörtüsünü kapatın, Kapatan kapatmış da tek örtü saçlarda mı olacak? Ya göz kapakların ne olacak. Onlar örtü değil mi, niye açık hala göz kapakların? Yum gözlerini kapa başındaki örtüyü haramdan sakın. Senin mahremin yüce Mevladır, sadece O'na bakabilirsin. Bak Allahu Teala kıskançtır, seni de kıskanır... Bakma yiğidim başkasına, şimdi örtünme zamanıdır. Ali Parlak [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Konu Sahibi Ali Parlak 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Istiridyeler/Ali Parlak | Makale ve Köşe Yazıları | Ali Parlak | 2 | 1950 | 11 Şubat 2018 22:31 |
Sen Nesin Biliyor Musun/Ali Parlak | Makale ve Köşe Yazıları | nurşen35 | 2 | 1900 | 31 Temmuz 2017 12:37 |
Tecelliyat/Ali Parlak | Makale ve Köşe Yazıları | nurşen35 | 1 | 2023 | 04 Temmuz 2017 23:35 |
Zikir/Ali Parlak | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 1 | 1969 | 24Haziran 2017 13:58 |
ÜÇ ÇEŞİT KİTABIN VARLIĞI/ALİ PARLAK | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 1 | 1597 | 11Haziran 2017 11:19 |
08 Ocak 2014, 22:52 | Mesaj No:5 |
10 Şubat 2014 | Cevap: Örtü(n)
Bir gün oturmuşlar Bektaşi ile Mevlevi Sohbet ediyorlar aşktan edebi edebi Elbette ki tevhiddir aşıkların eğlencesi... Bir yolcu gelir oturur yanlarına usulca Merakla inceler iki aşığı sessizce Sorar, ''aranızdaki fark nedir'' diye iki dosta Sen Mevlevisin, elbisen bol ve uzun Sen Bektaşisin, elbisen dar ve kısa Acep bunların hikmeti ne ola... Mevlevi edeb ile başını eğerken önüne ''Biz,'' der, ''yanımıza gelenin kusurlarını örteriz Ondandır elbisemizin bol ve uzun olması...'' Bektaşi gülerek, bakar dar ve kısa elbisesine ''Bizim,'' der, ''kusurları örtmek gibi bir hünerimiz yoktur, Sadece yanımıza gelenin kusurlarını görmeyiz, o kadar...'' İşte böyledir kardeşim dünya hayatındaki imtihanımız Ya yanına gelenin kusurlarını örteceksin Ya da kimsenin kusurlarıyla uğraşmayıp görmeyeceksin... Ali Parlak
__________________ O'nunla var ol var olacaksan, Kurtul O'nsuz tüm var oluşlardan... |
19 Aralık 2014, 23:57 | Mesaj No:6 |
10 Şubat 2014 | Cevap: Örtü(n)/Ali Parlak BENİ ÖRTÜN BENİ ÖRTÜN Öncesi yoktu hiç bir şeyin zamandan Bilinmek, sevilmek istedi yüce Yaratan Batın isminin yüzünü aralayınca ademe Zahir ismi tecelli etti Settar'dan o an. Cibril geldi kucakladı güzel Resulü, İlk emiri kalpten kalbe ''oku''du. Titreyerek evine geldiğinde ilk sözü Beni örtün, beni örtün olmuştu... Resulüm, Mümin erkeklere söyle: Gözlerini bakılması yasak olana çevirmesinler. Mahrem yerlerini korusunlar. Bu, onların arınmasını daha iyi sağlar. (Nur 30) Arınmadan ahirette cenneti ummak olur mu? Mahrem yerini korumadan arınmak olur mu? Gözlerini çeviremiyorsan eğer yasak olandan, Yummayı da mı öğretmediler bu böyle olur mu? Cebrail, Habibullah'ın arkasından gelir onun evine, Allahın ikinci emrinden önce seslenir iltifat ile. Ey örtünüp bürünen, ey örtünüp bürünen Kalk ve uyar, ey örtünüp bürünen... Miraca çıkmıştı güzel Resul, yüce bir davetle, Bir yerden sonra Cebrail, atamadı bir adım bile. Yanmayı göze almıştı, yanarsam ben yanayım diye, Yandı, eridi, yok oldu, Aşk oldu, geçti ötelere. Resulün ayaklarına serilmişti tüm isimler ve sırlar, Gözlerini açıp ta dönüp bakmadı utancından hiç birine. Övüldü, sevildi, sevdirildi, örnek gösterildi... Mahreme kapanan, örtünen bu gözler hürmetine, Müjdeler ve hediyelerle döndü ümmetine... Ali Parlak [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ O'nunla var ol var olacaksan, Kurtul O'nsuz tüm var oluşlardan... |
10 Nisan 2019, 10:23 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Bilinmek istedim demiş yüce Mevla, Bildirmiş kendini sevdiği kullarına. Mahrem olanlara ise göstermemiş kendini, Rabbini bilememiş pek çok insan var şu alemde, Bakmasını bilselerdi mahreme, Belki de bileceklerdi en önce...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |