|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mustafa CİLASUN,Açılış Tarihi: 19 Mart 2018 (14:59), Konuya Son Cevap : 21 Mart 2018 (17:51). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Mart 2018, 14:59 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 30138 Üyelik T.:
23 Temmuz 2013 | Canı, cananına vakfeden cür'et.. Canı, cananına vakfeden cür'et.. Aşkı.. Şerh eden hal ehli Matem tutar mı, zaafa dalar mı Acıya Tutunarak zaafa dalmak, hiç hakikat vecdine vasıl olur mu Kalbi Nazargah bilmeyen Zaafa iltifat eden felahı bulur mu Nefsi için Ruhsata sığınan, Azimeti dikkate almayan utanır mı Hangi Taşı elime alsam, O an zikredilen kalpler aklıma gelir Yürekten Ayrışan farkını Fark etmeyen akla bilmem ne denir İnsana Ruhun, kalbin, aklın, İradenin neden verildi, tahkiki elzem Böylesi Bir nimet ve hasabını Merak etmeyen mükellefe ne söylenir Neden Anbean zikredilen Zaafa hasredilen hazza aşk deniyor Ruh Her uykuda Beden evini terk ediyor, can yetmiyor Beşeri Zaaf veya insani Telakkiler adına yaşanan neler varsa, Gafletten unutulan ve fakat vaktini Bekleyen hesap için hidayet bekleniyor Peki, Canı canana vakfeden Her lahza onu dinleyen akıl garipleşiyor Sevmek Masumiyet ve sadakat Ahde vefada şecaat, fedakarlık demektir Aşk Tensel haz veya dürtü Tezahürü değil, ruhi, akli , kalbi haşyettir Mustafa Cilasun
__________________ Efendim; Ne şairim ve ne de yazarım, Öte adına şahit olması için inandığını yazan adamım... |
Konu Sahibi Mustafa CİLASUN 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Niçin Yargılarsın, Anlamaktan Korkarsın | Makale ve Köşe Yazıları | nurşen35 | 1 | 1089 | 12 Nisan 2018 16:00 |
Hamaset, Cehalet Asrı anlayana garabettir | Makale ve Köşe Yazıları | nurşen35 | 1 | 1019 | 12 Nisan 2018 16:00 |
Ecel Vaktine Kadar Bekler, Umut Eder | Makale ve Köşe Yazıları | nurşen35 | 1 | 1118 | 12 Nisan 2018 15:59 |
Bu kadar Üzülme Küçüğüm | Makale ve Köşe Yazıları | Allahın kulu_ | 2 | 1838 | 12 Nisan 2018 15:59 |
Akla Hitap Eden Hesap Adına | Makale ve Köşe Yazıları | Mustafa CİLASUN | 0 | 1371 | 12 Nisan 2018 15:58 |
19 Mart 2018, 15:52 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Şair olmadığınızı,inandığınızı yazdığınızı belirtmişsiniz. Böyle duygu ve fikirler şair yüreği taşımayanda pek olmaz. Maneviyat kaleminize sağlık. Herzaman bizi bize anlatan cümlelerinizi bekleriz. Allahü Tealâ razı olsun
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
20 Mart 2018, 14:44 | Mesaj No:3 |
23 Temmuz 2013 |
Her ihsan ve imkanı bahşeden Yüce Mevlaya hamt ederim, insanlaşmak adınadır gayretim, beşeri zan ve zaaftan arınmaktır dileğim, hale nakşeden, kelam adına şuura davet eden, akla hitap eden bin bir ayetin serencamında mavera yolcuğuna gönül vermiş bir iradeyim, adamlığı veya niteliği öte için inşa etmeye gayret etmek ümidindeyim, beşeri asabiyet ve bilinçaltı ön yargısından azat olmaktır marifet adına azmim. Neyleyim her ayet ve sürelerinde akla hitap eden, onu hesaba çekmek için irade bahşeden, seçme ve tercih hakkı veren, zulmeden ve bu hakkı ihlal edene ihtar ederek akıbetini izah eden her ibret ve dersin, nasihatin insicamında iç sesini yazmaya çalışan ve paylaşan insanım..Şükran ve hürmetlerimle selametler dilerim..
__________________ Efendim; Ne şairim ve ne de yazarım, Öte adına şahit olması için inandığını yazan adamım... |
21 Mart 2018, 13:29 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Yillar sonra sizi gormek ne guzelll hosgeldiniz
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
21 Mart 2018, 17:51 | Mesaj No:6 |
23 Temmuz 2013 |
Eyvallah efendim, zatım için çok değerli ve vefakar alicenaplığınız için şükranlarımı teslim eder, Rabbimden umutlarınıza nail olmanız duasıyla hürmetle yad ederim..
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |