|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Abdulkadir Seven,Açılış Tarihi: 05 Nisan 2018 (21:35), Konuya Son Cevap : 05 Nisan 2018 (21:35). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Nisan 2018, 21:35 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 59513 Üyelik T.:
01 Mayıs 2018 | Medine'nin Gülünü Bilirmisiniz!../Abdulkadir Seven Medine'nin Gülünü Bilirmisiniz!../Abdulkadir Seven Medine'nin Gülünü Bilirmisiniz!.. Her gülün kendi içinde farklı bir özelliği ve farklı bir kokusu vardır. Onu hıssetmek ve dokunmak ınsanda adeta ıklım değişikliği uyandırır.insanlık tarıhıne baktığınızda güller üzerıne edebıyat ve farklı şiirler yazılmışdır.öylekı ınsanlar encok deger verdığı varlığı bır güle benzet mişdir.o güle baktığında sevdiği aklına gelır.Başında dedım ya kişiyi farklı iklime götürür. HERŞEY KİŞİNİN BAKIŞ AÇISINA BAĞLIDIR. Efendimizi tarif ederken kırmızı bir gülle tarif eder onda efendimizin güzel kokusunu alırız. Benimde güllere merakım vardır severım helekı medine gülünü,evimin bir kenarında hersabah işe gitmeden önce ona bakar konuşur adeta bir çocuğu sever gibi ona dokunmadan severım bana efendımı hatırlatır.medinenin sokaklarında kendımı hıssederım.Bir bakarım kı efendimin kabri başında yada ehli suffenın ders halkasında ,yeşil halıda bır namazda,cnnetül bakı nın ortasında,o kocaman mescıdı nebevının içinde ibadetten takatı kesılmış rahleyı yastık yaparak yatan ınsanlar aklıma gelır ve öyle dalar gıderım .sonra kendime geldiğimde bir bakarım kı gülümün boynu bükük yaprakları dimdik olmuş ve nebevi sevdama adeta cevap verır nıtelıkde bana bakıyor. Herşey bakış açısına bağlı,dedım ya;bir güle bakar gibi mü'min kardeşinin cemalıne bakacaksın efendım dıyor ya ''EN KÜÇÜK SADAKA MÜ'MİNİN MÜMİNE TEBESSÜMÜDÜR.'' Bizler böyle bakmalıyız kardeşimize ve öylede bakmak zorundayız.Rabbımız böyle buyurdu.helekı sahabelerı anlatırız ya;onlar kardeşinin bir hatasını görse yetmişüçkere (çoğulu ifade eder)hüsnüzan besler sonra hatasını söylermiş.bizler sahabeden dahamı kıymetlıyızkı,yada sevabımız daha mı cokkı hasenatlarımızı acımadan israf edıyorve dağıtıyoruz.efendımız der kı ''BIRBIRINIZI SEVMEDIKCE İMAN ETMİŞ OLAMAZSINIZ İMAN ETMEDIKCEDE CENNETE GIREMEZSİNİZ.'' ben senı sen benı sevmeye mecbursun dostum... Onun için değilmiki !küfür cephesi üzerimize yağmur gibi geliyor.eğer sevmeyi bilir teferruatlar da boğulmasan,kendi yorumlarını bu bızlerın vazgeçılmez ilkelerimiz demesen işde o zaman,o zaman VAHDET oluşur kardeşim. İNAN KARDEŞİM YAZACAK O KADAR SÖZ VAR Kİ KALEMİM KALKMIYOR .SÖZLERİM DÜĞÜNLENİP GIRTLAGIMA YAPIŞIYOR.BAŞINDA DEDİM YA DOSTUM HERŞEY BAKIŞ AÇISINA BAĞLI.... (GERÇEKTENDE MEDİNE GÜLÜ SEVGİYLE BÜYÜR) Ebu Ömer |
Konu Sahibi Abdulkadir Seven 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hendek ve Ateş Abdulkadir Seven | Makale ve Köşe Yazıları | Abdulkadir Seven | 0 | 1569 | 02 Eylül 2018 14:22 |
Mü'minin Silâhı: Sabır ve Dua/Abdulkadir Seven | Makale ve Köşe Yazıları | nurşen35 | 1 | 1358 | 07 Temmuz 2018 01:26 |
Şeytanla Dört Yandan Savaş / Abdulkadir Seven | Makale ve Köşe Yazıları | Abdulkadir Seven | 2 | 1216 | 03Haziran 2018 01:49 |
NEMLİ ÇİLEHANEM /Abdulkadir Seven | Makale ve Köşe Yazıları | Abdulkadir Seven | 0 | 1382 | 23 Mayıs 2018 00:15 |
Sevda Uğruna /Abdulkadir Seven | Makale ve Köşe Yazıları | Nebevi Sevda | 2 | 1770 | 22 Mayıs 2018 15:53 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |