|
Konu Kimliği: Konu Sahibi antivirüs,Açılış Tarihi: 22 Eylül 2008 (03:30), Konuya Son Cevap : 23Haziran 2021 (13:17). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Eylül 2008, 03:30 | Mesaj No:1 |
Mum Işığıdır Hüzün.... Mum Işığıdır Hüzün.... Biraz mum ışığıdır hüzün, biraz akşam alacasıdır Biraz gazete satan çocuk elleri, biraz bebek ağlamasıdır Tüy gibidir hüzün Hafif ve yumuşak, canlı ve ölü Hayattan ve ölüme dair… Hüzün, sâdıktır Hüzün deyince hüzünler kulübesi akla gelmez mi? Yakup Peygamber gönle düşmez mi? “Bana düşen sabr-ı cemildir” diyen, ağlamaktan gözlerine gece inen baba… Demek ağlamanın bu türlüsü sabra mâni değil… Sabrın bu türlüsüne de «hüzün» diyelim biz… “And olsun ki, sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz Sabredenleri müjdele! O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz, derler İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır Ve doğru yolu bulanlar da onlardır” 9 Ve Vahşî’nin hüznü… Kolay mıdır “Gözüme görünme!” sözüne muhatap olmak, kolay mı herkes göz göze, diz dize oturabilirken; ancak sütunların, duvarların gerisinden bakabilmek Ne derdini açabilir ne sevincini paylaşabilir; hep kamufle, hep perde, hep aracı… Ama o kâmil bir hüzünle taşıyor Hamza’yı vuran mızrağı, bir gün yalancı peygamberi vurduğunda gülüyor hüznün bu an acınılası mülkü… Hüzün, Allah Rasûlü’nün dostudur, takdim ederim “Hüzün dostumdur” buyurmuş hüzün Peygamberi -sallallahu aleyhi ve sellem-, ömrü hüzünden sağılmış yetim Hira, hicret, İbrahim, Tâif, Uhud, ifk, ne yana baksa hüzün… Hüzne, bu hüzün yeter “Ey yar, sen gittin bir hüzün kaldı bana Beni benden geçiren bir sözün kaldı bana” “Kızım,” demiş kızının kulağına: “Üzülme, baban bundan sonra hiç acı çekmeyecek” * * * “Yüreğim parça parça efendim Yüreğim parça parça Yürür üstüme acılar, efendim, yürür üstüme üstüme Asırlar hasretinde, efendim, duâlar dilimizde Sabır yüreğimizde efendim, Sabır yüreğimizde…” * * * Hüzün, güzeldir Şebnem Dergisi/Ayşenur Vural | |
Konu Sahibi antivirüs 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dua... | Dua Bölümü | Kara Kartal | 2 | 1977 | 28 Aralık 2008 21:34 |
Yüreğime Sor Beni | Şiirler ve Şairler | Kara Kartal | 1 | 2252 | 27 Aralık 2008 00:58 |
Kahve Gözlüm!** | Şiirler ve Şairler | Kara Kartal | 1 | 2296 | 27 Aralık 2008 00:46 |
Yokluğun Adı Yok | Şiirler ve Şairler | Kara Kartal | 2 | 2171 | 27 Aralık 2008 00:27 |
Bazı Çocukluk Çağı Hastalıkları | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | Tuba_ | 7 | 2688 | 24 Aralık 2008 22:36 |
14 Nisan 2014, 00:04 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Mum Işığıdır Hüzün....
İman ateşi ile yanan yürek yerinde duramaz. Durdukça daha çok yandığını hissedecek ve her durduğu dakikayı pişmanlık ile hüzün ile acı ile hatırlayacaktır... Müslümanın kalbi ömrünün sonuna kadar ALLAH'ın yüklediği misyonun endişesi ile atar. Bu misyon hüznü, yüreğin yanmasını yani acıyı getirecektir. ALLAH'a olan imanınızı test etmek istiyorsanız gözlerinizi mavi gökyüzüne kaldırıp bir düşünün... O acıyı hissediyor musunuz? Yüreğinizdeki koz halen yanıyor mu? Görevinizi yerine getirip-getirmediğiniz düşüncesi sizi terletiyor, ağlatıyor, yüzünüzden o hüzün ve boşa geçen zamanlarınızın pişmanlığı eksik olmuyor mu? Eğer öyleyse iman ile olan muhataplığınız sürmektedir. Bu hüznü iliklerine kadar hisseden hayatımızın pusulası Hz.MUHAMMED'e selam olsun. (Resulüm!) Onlar iman etmiyorlar diye neredeyse kendine kıyacaksın! (Kur'an - Şu'ara 3)
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
23Haziran 2021, 13:17 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Bu hüznü iliklerine kadar hisseden hayatımızın pusulası Hz.MUHAMMED'e selam olsun.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |