Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Makarna ve Pilavlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  20 Aralık 2011 (21:56), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2015 (20:58). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 20 Aralık 2011, 21:56   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.600
Konular: 582
Beğenildi:4844
Beğendi:6510
Takdirleri:26008
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)

DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)

<>>>>DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)<<<<<>


Sadece Bademli pilav da yapmıştım ama Duvaklı pilav’ın tadı da ayrı bir güzel kesinlikle deneyin derim.

Neler lazım

2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
Bir yemek kaşığı tereyağı
Üst harcı için

200 gr.kıyma
1 adet soğan
Bir avuç badem
bir tutam maydanoz
yenibahar,karabiber,çok az kimyon
Duvaklı pilavın yapılışı

Pirinci 2-3 kez yıkayıp,ılık suda bir saat kadar bekletin.
Tereyağını ve biraz zeytinyağını tencereye koyun,eritin.
Pirinci süzüp yağa ilave edin.Bir kaç dakika kavurup sıcak suyu ilave edin.Tuzunu da atın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın
Diğer tarafta bir soğanı ve kıymayı çok az yağla kavurun
İçine baharatlarını atın.
Bademi ayrı bir yerde kavurup harca ilave edin.
Son olarak maydanozu doğrayın.
Derin ve büyük bir servis kasesine harcı koyup dibine yayın
Üzerine pilavı ekleyip hafifçe bastırarak yerleştirin.
Düz bir servis tabağına ters çevirip soğutmadan servis yapın.



küçük bir not bademleri pilav pişdikden sonra katın pilava yoksa çıtırlığı gider . AFİYET OLSUN

Urfa Patlıcan Kebabı KAZAN KEBABI (kim ne derse desin güney goğu mutfağına laf yok )

Malzemeler

1 kg. Patlıcan
Köftesi İçin:
400 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
Kızartmak için: zeytinyağı
Sosu için:1 Tatlı kaşığı salça
Kazan kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin.
Patlıcan yemeklerinde mutlaka acı suyu çıksın diye patlıcanı tuzlayıp bekletirim. Fakat Bu yemekte öyle yapmadım.
Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dikkat edin dilimler kopmasın.
Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştirin. Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok.
Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 1.5 su bardağı suyla sulandırıp dökün.
Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini aliminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Daha sonra üzerini açıp, 15dakika da o şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın.
Tepsiden servis tabağına alırken yine dikkatlice alın ki, patlıcanlar bölünmesin.
Afiyet şifa olsun…

__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Fetolar bitmez ama! Taziye-İlan-Selamlaşma Kara Kartal 5 96 21 Ekim 2024 10:49
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz Turşular Esma_Nur 0 51 18 Ekim 2024 23:05
Tarifsiz Acımız Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 11 303 05 Eylül 2024 09:33
Yasdayız😭 Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 9 217 31 Temmuz 2024 13:05
TEPKİNİZ NE OLURDU? Esmanur Vasat 3 150 27 Temmuz 2024 11:42

Alt 26 Kasım 2015, 20:58   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1155
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: DUVAKLI PİLAV (Diyarbakır mutfağından)

cok lezzetli görünüyo ellerinize sağlık
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Medineweb Mutfağından Köfteli Tarifler Allahın kulu_ Köfteler 16 24 Nisan 2022 20:03
Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun... nurşen35 Diğer Tarifler/ Bilgiler 23 10 Mart 2019 10:02
Diyarbakır`da Ne Yapılmak İsteniyor? ahmetmeydani Makale ve Köşe Yazıları 0 10 Nisan 2013 21:50
Diyarbakır Zindanların da iki gün /İbrahim İnecik İBRAHİM İNECİK İbrahim İnecik 2 21 Mart 2013 08:23
Efendimzin mutfağından.... _bülbül_ Hz.Muhammed(s.a.v) 1 06 Ağustos 2009 11:21

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.