|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 03Haziran 2014 (02:10), Konuya Son Cevap : 03Haziran 2014 (15:29). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03Haziran 2014, 02:10 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Bunun da Elbette Bir Hikmeti Vardır Bunun da Elbette Bir Hikmeti Vardır Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki: Cenab-ı hak hakimdir , yani hikmet sahibidir, O'nun yarattığı her şey hikmetlidir. Mümin daima hayırlısını istemeli. Çünkü ; neyin kendisi için hayırlı olduğunu bilemez . Vaki olanda hayır vardır. Bir ayeti kerimede mealen ; '' Hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinize sevdiğiniz şey de kötülüğünüze sebep olabilir. Siz bilmezsiniz. Allah bilir.'' Bazı şeyler zorumuza gider, çok üzülürüz. ( Bu musibet başıma nerden geldi ) deriz. Halbuki bilmeliyiz ki , onlar bizim için kötüdür. Bir Padişah veziriyle ava çıkar. Tanınmamak için de kıyafetlerini değiştirirler. Avda Padişah avını vuramayınca Vezir '' Efendim üzülmeyin bir hikmet vardır '' der. Padişah çukura düşünce Vezir yine '' Efendim üzülmeyin bir hikmet vardır '' der. Padişahın gözüne bir çubuk gelerek , gözünü çıkarıp kör eder. Vezir yine '' Efendim üzülmeyin bir hikmet vardır '' der. Artık Padişah dayanamaz '' gözüm çıktı hala bir hikmet var diyorsun, defol buradan '' diyerek Veziri kovar. Vezir Padişahın yanından ayrıldıktan bir müddet sonra , eşkiyalar Padişahın bulunduğu beldeyi basar ve Padişahı yakalarlar. O her ne kadarda '' durun ben Padişahım'' dese de , inanmazlar alır , götürürler. Bir yere götürüp '' bizim reisimizin bir adağı vardı. Canlı olark ilk yakaladığınızı adak olarak kesin'' demişti. Onun için şimdi seni boğazlayacağız. Yere yatırırlar tam kesecekleri vakit içlerinden biri '' bunun bir gözü kör , durun körden kurban olmaz''. Durumu reislerine anlatınca Reisleride '' bırakın onu bir başkasını bulun'' diye emreder. Padişah ölmekten kurtulup saraya gelince '' hemen bana Veziri bulun '' fetva çıkarır. Vezir gelince Padişah '' özür diler, sen haklıymışsın seni kovdum ama yanlış yapmışım , hakkını helal et'' der. Vezir de '' Efendim üzülmeyin kovmanızda da bir hikmet varmış , siz kovmasaydınız sizin yerinize beni keserlerdi çünkü ; benim iki gözümde sağlam . İyi ki beni kovdunuz'' diye cevap verir. Padişah da , '' Sübhanallah '' seninle başa çıkılmaz. Dolayısıyla her şeye üzülmek doğru değildir. İstediğimiz şekilde neticelenmeyen bir iş için üzülmemeli ve üzerinde ısrar etmemeli. Onun da bir hikmeti vardır. M. Ali Demirbaş |
Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gündem Korona Aşısı | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 6 | 1501 | 10 Aralık 2020 12:20 |
DHBT Muhteşem Özetler | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | nurşen35 | 4 | 2281 | 08 Aralık 2020 18:40 |
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | nurşen35 | 1 | 985 | 08 Aralık 2020 17:46 |
TENKİD | Serbest Kürsü | nurşen35 | 0 | 870 | 08 Aralık 2020 12:44 |
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... | Namaz-Abdest-Teyemmüm | nurşen35 | 0 | 1004 | 04 Aralık 2020 13:56 |
03Haziran 2014, 02:37 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Bunun da Elbette Bir Hikmeti Vardır Alıntı:
yıllardır uğraşıyorum ama hâlâ bir sonuç yokuzgn yani bunun da bir hikmeti vardüşünceli000 rabbim en yakın zamanda görmek nasip etsin | |
03Haziran 2014, 11:20 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Bunun da Elbette Bir Hikmeti Vardır |
03Haziran 2014, 15:29 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Bunun da Elbette Bir Hikmeti Vardır |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |