|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi: 06 Şubat 2023 (20:57), Konuya Son Cevap : 08 Şubat 2023 (16:37). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Şubat 2023, 20:57 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | 7.4 ayeti 7.4 ayeti Eski alimler deprem kaç derece olmuşsa Kuran'ın o suresine ve ayetine bakar ona göre ibret alirlarmış. 7. Surenin 4.ayeti Araf suresi Bismillahirrahmanirrahim Nice memleketleri helak ettik. Onlara azabımız gece uykusuna dalmışken yahut gündüz istirahat halindeyken gelmiştir. Araf süresi 4. Ayet Subhanallah
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gazze de ateşkes | İslami Haberler | Esma_Nur | 4 | 53 | 17 Ocak 2025 18:19 |
Help Abd yanıyor | Gündem/ Manşetler | Vasat | 1 | 48 | 11 Ocak 2025 22:01 |
Niye bu kadar mutsuzsunuz? | Psikoloji | Esma_Nur | 3 | 82 | 03 Ocak 2025 21:45 |
Tüyler diken diken | İlahiler/Ezgiler | Kara Kartal | 0 | 45 | 30 Aralık 2024 18:17 |
Gassal | Film Kutusu | Kara Kartal | 10 | 367 | 28 Aralık 2024 19:59 |
07 Şubat 2023, 11:12 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Yalnız 7.7 diye güncellendi nasıl olacak? Sen bilirsin tabi ))
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
07 Şubat 2023, 18:33 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
İlim ehli bunu hiç doğru bulmuyor ayetin başı sonu var her duyduğunuza inanmayın deniyor.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
08 Şubat 2023, 00:30 | Mesaj No:4 |
15 Kasım 2011 |
Deprem, sel, yağmur, kar bunlar Allah'ın ayetleridir. Yağmur, kar nasıl normal hadiseler ise depremler de böyledir. Doğuyu kar kaplar yolları kapanır aylarca. Doğuda kara küfredeni, musibet olarak göreni duydunmu? Allah doğuda yaşayanları cezalandıriyor denilirmi? Karadeniz yağmur sel erozyon heyelan bölgesidir. Bölge halkını mı cezalandıriyor Allah?? Felaketin yaşandığı bu bölgeler kadim deprem bölgesi ve ülkenin en verimli arazileri buralarda. Neden mi? Alüvyonu, minerali, madenleri, yeraltı suları bol bölgeler. Bunu sağlayan depremlerdir. Şimdi bu ayeti tutup önünü ardını kırpıp ibret alalım diye depremle ve kaybettiğimiz binlerce insanın cezalandirılması ile ilişkilendirirsek çuvallarız. İklim-coğrafya ile uyumu yakalamıştır insanlık her daim. Deprem bölgesine, heyelanlı bölgeye, sel bölgesine yerleşim yapacaksanız coğrafyaya kafa tutamazsınız. Uyumu yakalamak zorundasınız. En eski medeniyetlerden bu yana, köylerde, yaylalarda, dağlarda, dere kenarlarında, deprem bölgelerinde yaşıyorsa cografyayla uyumu yakalamak zorundadır insanoğlu. Doğuda yaşayan biri, kışın kardan yazın sıcaktan, dağda yaşayan sert soğuktan zor yaşamdan, karadeniz deki yağmurlardan şikayet etmez. Birlikte uyumlu bir dil kullanır birbirlerine zarar vermeden hatta birbirlerini geliştirerek geçinip giderler. İnsanın üstünlük kurmaya kalktığı yerde tabiat her zaman kendini hatırlatır. İster anlarsın ister kafayı kuma gömersin. Ama birden bire gelmez. Mutlaka kendini hatırlatır. Bizim ibret almamız, kafamızı kullnamamız, olayları degerlnedirmemiz, ders çikarmamız şu ayeti depremle iliskilendirmek ve Allah'ın cezası olarak görmek gibiyse way halimize. Allah sınar, imtihan eder, kimine hatirlatma, kimine belki ceza kimine eceldir. Biz bilemeyiz Allah bilir. Öyleyse.... Kuran; kainat ayetleriyle uyum yakalamamızı ister, ters giden birşeyler varsa düzeltmemizi, imar etmemizi ister. Sünnetullahın önünde değil yanında olmamızı ve dahası söz geçiremediğimiz konularda parmak sallayarak, sorumluluğu üzerimizden atarak "Allah'ın cezalandirması" iftirasindan kesinlikle uzak durmamızı emreder. O takva ve mağfiret sahibidir. Onun kaderinden sadece ve sadece yine O'na sığınırız. Bize düşen sabretmek, eğrilerimizi yamuklarımızı düzeltmek, kendi hesabını görebilir olmak... Bırak bu üç harfli beş noktalı cifirli sırlı işleri Kartal. Zaten tutturamadın.)))
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
08 Şubat 2023, 12:14 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Paylaşmışlardı bende önüne ardına bakmadım. Ayeti verince Allah belalarını verdi gibi olmuş asla öyle düşünmemiştim Deprem yıkıcı bir afet olunca onu vurgulayıp ders çıkaralım âyet üzerinden istedim. Ne bileyim herkes depremin şiddetini ayetle bağlayinca bende düşünmedim hiç. Allah affetsin. Bu ayet o ayet deil onu anladım Bana göre deil ablam kesinlikle tutmamışken rezil oldum
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
08 Şubat 2023, 16:37 | Mesaj No:6 |
15 Kasım 2011 |
7.4, 7.6, 7.7 Allah'ın kainat âyetleri
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |