|
Konu Kimliği: Konu Sahibi karlofca61,Açılış Tarihi: 07 Aralık 2007 (14:44), Konuya Son Cevap : 08 Aralık 2007 (00:22). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Aralık 2007, 14:44 | Mesaj No:1 |
namaz kılanın önünden geçmek. namaz kılanın önünden geçmek. : KİTÂBU`S-SALÂT Konu : Namaz kılanın önünden geçmek Ravi : Ebû Saîd-i Hudrî Hadis : Ravi, bir cum`a günü kendisini gelenden geçenden setredecek bir şeye doğru namaz kılıyormuş. Ebû Muayt oğullarından bir genç, önünden geçmek istemiş. Ebû Saîd radiya`llâhu anh, göğsüne bir yumruk vurup (onu) defetmiş. O genç etrâfına bakınmış. Onun önünden başka geçecek (yol) bulamamış. (Dönüp yine geçmeğe davranmış. Ebû Saîd radiya`llâhu anh daha şiddetli sûrette defetmiş. (O genç) Ebû Saîd`e söğdükten sonra (Medîne`de vâlî olan) Mervân (b. el-Hakem)in yanına gidip Ebû Saîd radiya`llâhu anh`in ettiği muâmeleden şikâyet etmiş. Arkasından Ebû Saîd de Mervân`ın yanına girmiş. (Mervân): "Yâ Ebâ Saîd, (şu) kardeşinin oğlu ile ne alıp veremiyorsun?" demiş. O da: "Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem`den işittim, buyurdu ki: İçinizden biri kendisini gelenden, geçenden koruyacak bir sütreye karşı namaza durup da biri önünden geçmeğe davranacak olursa onu defetsin. Dinlemezse onunla mukâtele etsin. Çünkü o, ancak bir şeytandır." cevâbını vermiş. HadisNo : 310 Fasil : KİTÂBU`S-SALÂT Konu : Namaz kılanın önünden geçmek Ravi : Ebû Cüheym b. el-Hâris (b. es-Sımna) el-Ensârî Hadis : Şöyle demiştir: Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: Musallînin önünden geçen kimse, üzerine ne kadar (günah) aldığını bilse o (musallî)nin önünden geçmektense kırk (bilmem ne kadar zaman yerinde) durmayı daha hayırlı bulur. Râvî der ki: Kırk gün mü, ay mı, yoksa yıl mı dedi? bilemiyorum. HadisNo : 311 | |
Konu Sahibi karlofca61 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Peygamberimiz s.a.v Hakaret edenin sonu........ | Bilgi Dağarcığı | Tuba_ | 3 | 2517 | 09 Eylül 2008 14:48 |
Yaratıcı Bir Öğretmendir | Allah(c.c) | Mihrinaz | 1 | 2005 | 13 Mart 2008 21:04 |
Ey Ağlamak........ | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Beytül Ahzan | 3 | 2378 | 13 Mart 2008 20:50 |
***Birinci Muradın Duası...** | Dua Bölümü | karlofca61 | 0 | 2399 | 04 Mart 2008 18:00 |
seccadenin feryadı | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Kara Kartal | 2 | 2136 | 25 Şubat 2008 12:55 |
08 Aralık 2007, 00:22 | Mesaj No:2 |
Cvp: namaz kılanın önünden geçmek. Gerçekten güzel ve farklı bir konu olmuş. 6 yaşındaydım sanırım.Büyükbabam namaz kılarken önünden geçmiştim.Büyükbabam bu yüzden benimle 1 hafta konuşmamıştı.O günden sonra hep dikkat etmişimdir. (Büyükbabam bana ilmi konularda ders verirdi.Allah ondan razı olsun ve Allah rahmet etsin)
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |