|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MusabBinumeyr,Açılış Tarihi: 22 Temmuz 2012 (11:59), Konuya Son Cevap : 22 Temmuz 2012 (11:59). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Temmuz 2012, 11:59 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13855 Üyelik T.:
22 Mayıs 2011 | Ben Namazı Bırakıyorum Artık Ben Namazı Bırakıyorum Artık Ben Namazı Bırakıyorum Artık ! "Bir zaman sinnen, cismen, rütbeten büyük bir adam bana dedi: “Namaz iyidir. Fakat hergün, hergün beşer defa kılmak çoktur. Bitmediğinden usanç veriyor.” O zâtın o sözünden hayli zaman geçtikten sonra, nefsimi dinledim. İşittim ki, aynı sözleri söylüyor. Ve ona baktım, gördüm ki, tembellik kulağıyla şeytandan aynı dersi alıyor. O vakit anladım: O zat o sözü bütün nüfus-u emmârenin namına söylemiş gibidir veya söylettirilmiştir. O zaman ben dahi dedim: Madem nefsim emmâredir. Nefsini ıslah etmeyen başkasını ıslah edemez. Öyle ise nefsimden başlarım." Böyle bir sorunun aklımıza gelmesi çok normal. Fark ettiyseniz Said Nursi dahi "Nefsimi dinledim. İşittim ki, aynı sözleri söylüyor." demiş. Biz bir gece saat 2 civarlarında Sözler Köşkün de otururken her zamanki gibi biri geldi ve "Hadi beyler yatsıyı kılalım da artık yatalım" dedi. Saatinde geç olması sebebiyle birisi mırın kırın etmeye başladı. "Ya bilader hergün hergün 5 defa kılıyoruz yeter artık. Bi sefer kılmasak ne olur ki?" Her halde biraz uyku sersemiydi. Gerçekten bile bile şöyle bir sefer kılmazsak ne olur ki? - Ne kadar masum gözüküyor öğle değil mi? - Sadece bir sefer çok değil. Kuranda tam 70 defa emredilen namazı bir defa kılmazsak ne olur ki? - Allah'ın Kuranı'nı hiçe saysak ne olur öyle değil mi? Neyse olaya dönelim. Orada olan bir kardeş bu sözünün üzerine öyle bir örnek vermişti ki benim tüylerim diken diken olmuştu. Buyrun: "Bak kardeşim sana birşey söyleyeceğim. Mesela düşün ki biz askerdeyiz. Karşımızda bir komutan dikilmiş kaşlarını çatmış bize doğru bakıyor ve sana emrediyor "Askeeer Yat!" yatarsın öyle değil mi? Sonra komutan tekrar emrediyor "Askeeer Kalk" kalkarsın öyle değil mi? Peki komutanın bu dediklerini yapmassan sana ne yapabilir. Şöyle sağlam bir Osmanlı tokadını ağzının üstüne yersin öyle değil mi? Peki fani bir komutanın bile emirlerini şaşmaksızın yerine getirirken, komutanlar komutanının bize emrettiği emirlerini nasıl geri çeviririz. Bu nasıl bir nankörlüktür Rabbim. Başka bir yerde Üstadın tespitiyle Rabbim bize her gün 24 altın veriyor. Fakat tek şartı var. Her gün 1 tanesini geri istemesi . Evet çok mübarek birisi değilsen günde 5 vakit namaz, abdest dahil tam 1 saate denk geliyor. Herhalde o bir taneyi de geri veremeyecek kadar nankör değilizdir öyle değil mi? 5 VAKİT NAMAZ Günde 1 Saat Haftada 7 Saat Ayda 1 Gün Yılda 12 Gün Rabbim beni bu kadarını da veremeyecek kadar nankör eyleme.. |
Konu Sahibi MusabBinumeyr 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bİr fİrakın ardından | Makale ve Köşe Yazıları | YaŞuHa | 1 | 2622 | 09 Aralık 2013 22:01 |
Hikaye okumakta fayda var | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | GÖKCEN_AZRA | 2 | 2476 | 25 Kasım 2013 14:27 |
Köle Olabilmek | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | mehmet akif2 | 2 | 2547 | 17 Kasım 2013 13:01 |
Nereye atıyorsun adımlarını /medineweb | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | su damlası | 3 | 2648 | 17 Kasım 2013 12:50 |
Suriyeli Kardeşimizin Feryadı | Videolar/Slaytlar | YaŞuHa | 1 | 1956 | 10 Kasım 2013 13:57 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |