|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 18 Eylül 2007 (12:03), Konuya Son Cevap : 21 Aralık 2012 (11:32). Konuya 74 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Eylül 2007, 12:03 | Mesaj No:1 |
Kötü Ahlak Kabir Azabına Sebep Olur Kabir azabı... İmam Sadık (a.s) şöyle buyuruyor: “Sa’d bin Muaz’ın ölüm haberini Resulullah (s.a.v)’e verdiklerinde, Hazret kalkıp ashabıyla birlikte onun evine gittiler. Resulullah’ın emri ile Sa’d’a gusül verdiler. Gusül işlemi bitinceye kadar Hazret kapı önünde ayakta bekledi. Gusül, henut ve kefenleme işleminden sonra onu bir tabuta bırakıp defnetmek için kabristana götürdüler. Cenazeyi teşyi ederken Hz. Resulullah (s.a.v) ayak yalın ve abasız olarak hareket ediyordu, kabrin yakınına ulaşana dek bazen tabutun sağ bazen de sol tarafını tutuyordu. Hz. Resulullah (s.a.v)’ın bizzat kendisi kabrin içine girip cenazeyi kabre bıraktı; taş, tuğla ve diğer şeylerin getirilmesini emretti. Bizzat kendisi iyice cenazenin üzerini kapatıyor ve: “Ben onun yakında çürüyeceğini biliyorum; ama Allah(c.c.), kulu bir iş yaptığında onu sağlam yapmasını sever” buyuruyordu. Daha sonra mübarek elleriyle onun üzerine toprak döküp, güzelce mezarını düzlediler. Bu esnada Sa’d’ın annesi kabrin kenarına gelerek: “Ey Sa’d ! Cennet sana kutlu olsun” dedi. Hz. Resulullah (s.a.v) bu sözü ondan duyar duymaz şöyle buyurdular ki: “Ey Sa’d’ın annesi! Sus! Allah(c.c.)’tan taraf bu kadar kesin ve yakin ile konuşma. Şimdi Sa’d kabir azabına duçar olmuştur ve bundan dolayı eziyet görmektedir.” Daha sonra Hazret orada bulunanlarla birlikte mezarlığı terkedip, geri döndüler. Bu arada halk Hazret’e: “Ya Resulullah ! Sa’d için yaptığın işleri, şimdiye kadar hiç kimseye yaptığını görmedik. Ayak yalın, abasız onun cenazesini teşyi ettiniz; tabutun bazen sağ bazen de sol tarafından tutuyordunuz !” dediler. Hz. Resulullah (s.a.v) onlara: “Melekler de abasız ve ayakkabısız idiler; ben de onlara uydum” cevabını verdi. Halk: “Bazen tabutun sağından, bazen de solundan tutuyordunuz” dediler. Hazret: “Elim Cebrail’in elinde olduğundan dolayı o tabutun neresinden tutuyorduysa, ben de o tarafından tutuyordum” buyurdu. Halk bu sözleri duyunca: “Ya Resulullah ! Sa’d’ın cenazesine gusül verilmesini emrettiniz, bizzat kendiniz ona namaz kıldınız, mübarek ellerinizle onu kabre bıraktınız, kabri kendi elinizle düzelttiniz, bütün bunlara rağmen, yine de: “Kabir Sa’d’ı sıktı” buyurdunuz. Hz. Resulullah (s.a.v) cevaben: “Evet, kabir azabına duçar oldu. Çünkü o, evinde kötü ahlaklı idi, kabir azabı bundan dolayı idi” buyurdular. | |
Konu Sahibi TufeyL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ebul vefa hz.'nin duası | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2448 | 19 Mart 2009 15:03 |
Cennet kapısını açan dua | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2434 | 19 Mart 2009 15:02 |
Gel sana dünyanın misalini göstereyim | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Ağlama_Karanfil | 1 | 2215 | 19 Mart 2009 14:58 |
BabaanneMaceraları | Fıkralar-Hikayeler | Kara Kartal | 2 | 2089 | 18 Mart 2009 00:02 |
Evlilik aşkı öldürür derler.YaLaN.. | Evlilik-Nikah Konuları | Mihrinaz | 5 | 2035 | 17 Mart 2009 22:43 |
18 Eylül 2007, 12:15 | Mesaj No:2 |
Cvp: Kötü Ahlak Kabir Azabına Sebep Olur böylesine mübarek ve kutlu bir cenaze merasimi ile şereflenen Sa'd bin Muaz ın ahlakı kabrini daraltıysa nicedir halimiz.. Rabbim bizi Kur an ahlakıyla ahlaklandır..gizli açık, bilerek ve bilmeyerek işlediklerimizden Sana sığınırız..bize merhamet buyur..her halimizden sana sığınırız..Afüvv isminin hürmetine bağışla..hayatlarımızı kontrol eden Sensin..özümüzü ve sözümüzü bir tut.. Rabbimiz bizi doğru yola ilet..kendilerine nimet verdiklerinin yoluna..gazaba uğramış ve sapmışlarınkine değil..(amin) | |
18 Eylül 2007, 13:35 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Kötü Ahlak Kabir Azabına Sebep Olur Allah’ım! Dilime, kullarının hidayetine vesile olacak sözleri cari kıl; bana takvayı ilham et; beni en temiz şeye muvaffak et ve en beğenilen işe ata. Allah’ım! Beni örnek yola sevket; dinin üzere ölüp, dinin üzere dirilmeyi hakkımda kararlaştır. Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve beni ifrat ve tefrite düşmekten koru, itidalli olmaya muvaffak et. Beni dürüstlük ehlinden, doğruluk kılavuzlarından ve salih kullarından kıl. Kıyamette felahı ve cehennemden kurtuluşu bana nasip et. |
18 Eylül 2007, 13:38 | Mesaj No:5 |
Cvp: Kötü Ahlak Kabir Azabına Sebep Olur şu rahmet ve mağfiret ayının hürmetine mim_ nun un dualarını kabul buyur Allah ım.. canı gönülden amin ve ecmain kardeşim.. | |
18 Eylül 2007, 13:47 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Kötü Ahlak Kabir Azabına Sebep Olur
[COLOR=#ff0000]şu rahmet ve mağfiret ayının hürmetine [HIGHLIGHT=#002060]İNZARIN VE ZİKRULLAH IN [/HIGHLIGHT]dualarını kabul buyur Allah ım.. canı gönülden amin ve ecmain kardeşim.. |
18 Eylül 2007, 14:35 | Mesaj No:7 |
Cvp: Kötü Ahlak Kabir Azabına Sebep Olur şu rahmet ve mağfiret ayının hürmetine zikrullah ından dualarını kabul buyur Allah'ım.. Aminnn Amin... Bi dua edenimiz bile yok... | |
18 Eylül 2007, 14:39 | Mesaj No:8 |
Cvp: Kötü Ahlak Kabir Azabına Sebep Olur Allah ım ne ise duası hayırlısı üzerinde sabit kıl inşaallah.. ecmain deyince sende giriyon duanın içine.. | |
18 Eylül 2007, 14:41 | Mesaj No:9 |
Cvp: Kötü Ahlak Kabir Azabına Sebep Olur Bildiğiniz üzre isim ile sabitlenince daha bir hızlı oluyor.. [FONT=Trebuchet MS][COLOR=#366092]Amminnn Aminnn Allah razı olsun... teşekkür ederim bana dua ettiğiniz için... | |
18 Eylül 2007, 14:48 | Mesaj No:10 |
RE: Kötü Ahlak Kabir Azabına Sebep Olur
mim_nun işe el atmış. hızlandırılmış dua..baksana cevabına zikrullah..hem hızlı, hem ismin ,hemde renkli renkli.. Allah kabul etsin inşaallah.. | |
Konuyu Toplam 10 Kişi okuyor. (0 Üye ve 10 Misafir) | |