|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi: 11 Nisan 2009 (00:09), Konuya Son Cevap : 27 Temmuz 2018 (14:45). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Nisan 2009, 00:09 | Mesaj No:1 |
Yolculuk Namazı Yolculuk Namazı Sefere çıkan kimseye, abdest alıp iki rekat namaz kılmak menduptur Fahr-ı Kainat -sallallahü aleyhi ve sellem- Efendimiz sefere çıkarken abdest alır, iki rekat namaz kılar, aynı şekilde de seferden dönüşünde eve uğramadan mescide girip iki rekat namaz kılardı Ümmetine yolda tembihte bulunarak şöyle buyurmuştur: "Bir kimse sefere çıkmayı isterken çoluk çocuğunun yanında kılacağı iki rekat namazdan daha üstün bir şey bırakmış olmaz -Namaz onun yerine hayru'l Halef olur-" (Tebarâni) Kâ'b bin Mâlik -radıyallahü Anh- diyor ki: Hazret-i Peygamber -sallallahü aleyhi ve sellem- seferden dönüşünde (Medine'ye) gündüz kuşluk vakti girer, önce mescide uğrar, orada iki rekat namaz kıldıktan sonra evine giderdi Bazen de eve gitmeyip mescitte otururdu
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konu Sahibi NUR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hadîsi anlamak için nelere dikkat etmeli | Hadis-i Şerif | NUR | 0 | 2569 | 10 Ağustos 2009 21:09 |
Allah Rızası İçin Hadis Uyduranlar/Medineweb | Hadis-i Şerif | Mihrinaz | 1 | 2979 | 10 Ağustos 2009 21:07 |
18.HAFTANIN KONUSU:Çocuklar Dünya Hayatının Süsü... | Hafta'nın Konusu | NUR | 1 | 2973 | 10 Ağustos 2009 00:05 |
35.Haftanın Misafiri Elifzişan | Hafta'nın Misafiri | kurtmehmet | 11 | 6742 | 09 Ağustos 2009 23:35 |
Çocuklar Ümmetin Geleceğidir! | Çocuk ve Aile Sağlığı | NUR | 0 | 2582 | 07 Ağustos 2009 23:03 |
17Haziran 2018, 19:25 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Sefer (Yolculuk) Namazının Kılınışı Sefer (Yolculuk) Namazının 1. Rekatı Niyet edilir: “Niyet ettim Allah rızası için çıkacağım sefer niyetine iki rekat namaz kılmaya” Tekbir getirilir: İki elin avucu açık olarak baş parmakların kulak yumuşağına değeceği şekilde eller kaldırılır ve “Allah’u Ekber” denir. Sübhaneke okunur. Euzü Besmele çekilir: “Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim” Fatiha okunur: Zamm-ı sure okunur: (Kuran ı Kerimden en az üç ayet okunur). “Allah’u Ekber” denir ve Rükü’a eğilinir: “Subhane Rabbiyel Azim” üç kere denir. Rükü’dan doğrulur: “Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd” denir. “Allah’u Ekber” denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere “Subhane Rabbiyel Ala” denir. “Allah’u Ekber” denir ve Doğrularak oturulur, sonra tekrar. “Allah’u Ekber” denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere “Subhane Rabbiyel Ala” denir. “Allah’u Ekber” denir ve İkinci rekat için ayağa kalkılır. Sabah Namazının Sünneti 2. Rekat Besmele çekilir: “Bismillahir rahmanir rahim” – Fatiha okunur: Zamm-ı sure okunur: (Kuran ı Kerimden en az üç ayet okunur). “Allah’u Ekber” denir ve Rükü’a eğilinir: “Subhane Rabbiyel Azim” üç kere denir. Rükü’dan doğrulur: “Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd” denir. “Allah’u Ekber” denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere “Subhane Rabbiyel Ala” denir. “Allah’u Ekber” denir ve Doğrularak oturulur, sonra tekrar. “Allah’u Ekber” denir ve Secdeye gidilir: Secdede üç kere “Subhane Rabbiyel Ala” denir. “Allah’u Ekber” denir ve Oturulur. – Ettehıyyatü okunur. – Salli ve Barik duaları okunur. – Rabbena atina ve Rabbenağfirli duaları okunur. Selam verilir. Önce sağa sonra ise sola selam vermek sureti ile selam verilir. Selam şöyle verilir. “Es Selamu Aleykum Ve Rahmetullah” denir.Daha sonra, tesbihat ve dua ile namaz sonlandırılır. Seferden dönüşte kılınacak olan namaz ise aynı şekilde kılınır. Ancak niyeti şu şekilde yapılması gerekmektedir. Niyet edilir: “Niyet ettim Allah rızası için dönmek nasip olan sefer niyetine iki rekat namaz kılmaya”
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
18Haziran 2018, 18:23 | Mesaj No:3 |
özür dilerim ama sanki niyette dalgınlıkla Allah rızası için diye yazmayı unutmuşsunuz çok özür dileyerek belirtmek istedim saygılar
| |
18Haziran 2018, 19:20 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Estağfirullah hocam Niyette Allah rızası için belirtmişim hata nerede hocam anlayamadım
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
19Haziran 2018, 18:37 | Mesaj No:5 |
hocam yine özür diliyorum ben dikkat etmemişim hakkınızı helal edin estağfurullah hata demek ne haddime dalgınlık demiştim | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |