|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi: 21 Ağustos 2009 (00:47), Konuya Son Cevap : 29 Mart 2022 (09:04). Konuya 30 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Ağustos 2010, 17:09 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 |
Oruç Hakkında soru cevap olarak bu başlık altında ele alalım ...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
28Haziran 2011, 20:38 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: ORUÇ HAKKINDA SORU CEVAP KISMI Alıntı:
İmsak vaktine kadar niyetin gerekliliğini savunan alimler şu hadisi delil olarak alıyorlar: "Fecrin doğuşundan önce oruca azmetmeyenin (niyet etmeyenin) orucu yoktur" (Nesaî, Sıyâm, 68; et-Tirmizî, Savm, 33; Muvatta, Sıyâm, 5; Darimî, Savm, 10)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
28Haziran 2011, 23:29 | Mesaj No:14 |
Cevap: ORUÇ HAKKINDA SORU CEVAP KISMI
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Allah razı olsun. Ben oruç tutma niyetindeydim, sahura kalktığımda imsak vakti geçmişti niyet etmeden tekrar uyudum sabah kalkınca niyet ettim o yüzden kafam karıştı, Rabbim kabul eder inşallah. | |
21 Temmuz 2011, 15:46 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: ORUÇ HAKKINDA SORU CEVAP KISMI
ramazan yaklaştı bu ayla ilgili bilmediğiniz öğrenmek istediğiniz şeyleri burdan sorarak öğrenebilirsiniz değerli üyelerimiz
|
23 Temmuz 2011, 11:48 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: ORUÇ HAKKINDA SORU CEVAP KISMI
Ben soruyum ilk önce oruçluyuz ve bayıldın karşındaki oruçlu oldugunu bildigi halde su verdi sadece o gün için mi tutulur? şimdiden teşekkürler mecnun kardeşim..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
23 Temmuz 2011, 14:38 | Mesaj No:17 | |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: ORUÇ HAKKINDA SORU CEVAP KISMI Alıntı:
sadece o gün için tutarsınız..yani bir defa öyle olmuş tek gün yemişseniz tek gün tutacaksınız şafii mezhebine göre orucunuz bile bozulmuyor böyle bir durumda..bilinçli değilsiniz ve isteyerek suyu içmiyorsunuz kendinize geldikten sonra su içmezseniz eğer kazaya bile gerek duyulmuyor.. hanife mezhebini tam bilmiyorum bozulup bozulmadığını bilmiyorum ama bozulsa bile bilinçli bozmadığınız için sadece o gününkini kaza edersiniz..kefaret gerekmiyor benim bilgim bu yönde ama hocalarmızda okuyunca cevaplarlar | |
25 Temmuz 2011, 20:19 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: ORUÇ HAKKINDA SORU CEVAP KISMI
arkadaşlar benım bir sorum olacak nacizane oruçlu iken ağrılar için jel sürülebilirmi? birde nemlendirici veya güneş koruyucu krem kullanılabilirmi? şimdi belkide ikiside krem sonuçda diyeceksiniz ama ağrı için sürülen jel zorunlulukdandır diğeri ise keyfi oluyor sanırım . şimdiden
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
29 Temmuz 2011, 04:09 | Mesaj No:19 | |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: ORUÇ HAKKINDA SORU CEVAP KISMI Alıntı:
Günümüzde tevhidin gerçek anlamının önünde çok büyük engellerin var olmasından dolayıdır. İstiyorumki bizler dinimizin asıllarını oluşturan meseleler hususunda olabildiğince bilgi sahibe olalım ve yaşantımızı bu sağlam bilgiler üzere bina edelim asıl amacım budur. Fakat Esma-nur bacımın bu sorusunada cevap vermeden geçmek doğru olmaz. Oruç çok eski bir ibadet şeklidir en makbul oruçta hz.Davud'un orucudur. hz.Davut bir gün oruç tutar birgün yerdi. Oruç ibadeti cenabi Allah'ın çok önem verdiği bir ibadet şeklidir. Oruç demek havanın aydınlanmaya başladığı vakitle birlikte başlayan havanın kararması ile birlikte son bulan zaman dilimi içerisinde vucudun yemekten içmekten veya vucuda doyuruluk sağlayacak herhangi bir katkı maddesinin verilmemesi yani iğne türü şeyler verilmemesi insanın kendisini aç bırakmasıdır Vucuda doyurucu katkı vermediği müddetçe vucuda herhangi bir şey sürmek 'jel krem yağ su gibi) orucu bozmaz. Fakat benim tavsiyem vucudu doğal şekliyle bırakmak ve orucu şuurlu bir şekilde tutmak takvaya en yakın olanıdır. Allah'a emanet olunuz
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. | |
29 Temmuz 2011, 04:10 | Mesaj No:20 | |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: ORUÇ HAKKINDA SORU CEVAP KISMI Alıntı:
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. | |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |