|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 29 Ağustos 2008 (00:02), Konuya Son Cevap : 29 Mayıs 2019 (16:25). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
29 Ağustos 2008, 00:02 | Mesaj No:1 |
Ramazan Manileri Ramazan Manileri Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdüm Aldanma sağa sola, Gel gidelim hak yola, Güzel oruç tutanın, Âkıbeti hayrola. Akşam ezanı dinlemek Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu söylemek Arnavut’ musun Tatar’ mısın Ekşili çorba yapar mısın Sana davul çalıyorum amma Acaba sen oruç tutar mısın Bak geldi etli dolma, Çok yiyip göbek salma. Üstüne bir kahve iç, Terâvihe geç kalma! Besmeleyle çıktım yola Selam verdim sağa sola A benim ağalarım Namazınız mübarek ola. Bu aya hürmet gerek, Nîmete şükür gerek, Mübârek Ramazan’da, Hakka ibâdet gerek. Cebimin ağzı dardır İçinde şeker vardır. Sabreyle aman gönül, İftara neler vardır? Bu gece ayın evveli Açıldı İslâm’n gülü Geldi Mübarek ramazan Mesrur etti cân ü dili. Evveli rahmettir kula Girelim sıdk ile yola Hulûs ile eyleyelim Ta ki dua makbul ola Eski cami direk ister Söylemeye yürek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister Davulun içi pekmez, Çalarım fakat ötmez. Bir bahşiş vermezseniz, Davulcu buradan gitmez. Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mü’mini sevindir. Davulumun ipi kaytan, Kalmadı sırtıma mintan, Virin ağalar bahşişim, Alayım sırtıma mintan Çatal kaşık elimde, Besmele var dilimde, Fazla kaşık salladım, Bir sızı var kolumda Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu. Günâhın olsa yığın, Yine de O’na sığın. Gazabından fazladır, Rahmeti Allah’mın. Gökyüzünün melekleri Devran eder felekleri Bu ayda ikram edenin Zayi olmaz emekleri | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2879 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3623 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3268 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7713 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7210 | 02 Ekim 2012 21:16 |
29 Ağustos 2008, 00:03 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Ramazan Manileri
Süslersin şu cihânı Hoşgeldin yâ Ramazan! On bir diye sevinme Teravihten erinme İbadetler şükürdür Bunu bil ki öğünme Ne uyursun ne uyursun, Bu uykudan ne bulursun, Al aptesti kıl namazı Cenneti alayı bulursun. Misafirim nazlandı, Börek diye sızlandı, Bir sini börek yedi, Biraz olsun uslandı. , Maniler çiçeklidir. Birbirine eklidir. Davulcunun daveti, Mutlaka böreklidir. Karşıma fener geldi, Aklıma neler geldi, Börek bekledim ama, Sofraya döner geldi Rabbimizin nîmeti, Ölçülür mü kıymeti? Bu ayda müminlere, Saçar bolca rahmeti. |
08 Eylül 2008, 16:57 | Mesaj No:3 |
Cvp: Ramazan Manileri [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dün başladı ramazan ne oluyor müslüman Ne ar kalmış gençlerde ne de azıcık iman Nerde görse yarini sanki azmış bir eşek Utanmasa dolmuşa serecek yatak döşek Cahile lafım yok da bilene ne demeli Gözleri görüyorken kalpleri de görmeli Sokakları ülkemin sanki ecnebi yunan Bırak göğsü açanı beli tezgâha sunan Cahilin alâmeti isyanda cesarettir Ahlakta mahkumiyet en büyük esarettir Ne his kaldı gönülde ne de iman neşesi Her sokağı ülkemin efes tuborg şişesi Milletin çekirdeği özü ailesidir Lafı değil kişinin işi ainesidir Anneye bak kızına hicâb giydiremiyor Beybabalar oğlunu eve girdiremiyor Annenin evladının her sözünü yapması Kendi doğurduğunun cariyesi olması Kıyamet alameti benim söylediklerim Bu günü gördüm ise kıyameti beklerim Her cümlenin sonunda küfür aldı başını Utanırım sormaya küfredenin yaşını Milletim dönsün diye terkettim ben işimi Rabbimden bekliyorum en güzel bahşişimi Kimin nesli bu millet yoksa internetin mi Yahut tele-kanalizasyon illetinin mi Sesini çıkarmazsan bugün eleştirmezsen Yarın çok geç olacak sözü birleştirmezsen Evlilik kölelikmiş bekarlık da sultanlık Sonudur bekarlığın kaçınılmaz buhranlık Artislik olsun diye söylüyorum sanmayın Tek derdim odun gibi cehennemde yanmayın Gözlerim kan çanağı oluyor hep duygudan Derdim uyandırmaktır milletimi uykudan Sözüm aza değildir azmış cahil çokluğa Cenneti hiçe satan namusu da tokluğa Dertgahiyim sözümü söyleyip de durayım Sen davul ol ben tokmak kas kafana vurayım Recep Üçüncü | |
08 Eylül 2008, 17:00 | Mesaj No:4 |
Cvp: Ramazan Manileri [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] On bir ayın sultanı Şehr-i ramazan geldi Bağışlanma fermanı Şehr-i ramazan geldi Dua dua göklere Uçacağım an geldi En güzel dileklere Şehr-i ramazan geldi Kalplerimize şifa Ruhumuza can geldi Gelin edelim ifa Şehr-i ramazan geldi İftarın habercisi Bir güzel ezan geldi Sahurda davulcusu Şehr-i ramazan geldi İlim irfan ibadet Edecek zaman geldi İsteyelim hidayet Şehr-i ramazan geldi Sahurda manilerle Davulcuya şan geldi Fitre ve bahşişlerle Şehr-i ramazan geldi Kimsesiz ve evsize Sığınacak han geldi Yoksul yetim öksüze Şehr-i ramazan geldi Oku her hecesi ile Mübarek kuran geldi Kadir gecesi ile Şehr-i Ramazan geldi Her hayrı bol bol yapın Dopdolu mizan geldi Yalnızca hakka tapın Şehr-i ramazan geldi Rabbimizden hediye Bayram ve seyran geldi Affedilelim diye Şehr-i ramazan geldi Ramazan Üçüncü | |
23 Temmuz 2012, 23:03 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Ramazan Manileri
Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri yolda düşürdüm Akşam ezanı dinlemek Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu söylemek Aldanma sağa sola Gel gidelim hak yola Güzel oruç tutanın Âkıbeti hayrola. Arnavut'musun Tatar'mısın Ekşili çorba yapar mısın Sana davul çalıyorum amma Acaba sen oruç tutar mısın Bak geldi etli dolma Çok yiyip göbek salma. Üstüne bir kahve iç Terâvihe geç kalma! Bekçiniz kapıya geldi Cümlenize selam verdi. Darılmayın iki gözüm Bahşişin almaya geldi. Besmeleyle çıktım yola Selam verdim sağa sola A benim ağalarım Ramazanınız mübarek ola. Bu aya hürmet gerek Nîmete şükür gerek Mübârek Ramazan’da Hakka ibâdet gerek. Bu aya sultan ay derler Kaymak ile baldan yerler Ezelden adet kılınmış Bekçiye bahşiş verirler. Bu gece ayın evveli Açıldı İslâm’ın gülü Geldi Mubarek ramazan Mesrur etti cân ü dili. Cebimin ağzı dardır İçinde şeker vardır. Sabreyle aman gönül İftara neler vardır? Çatal kaşık elimde Besmele var dilimde Fazla kaşık salladım Bir sızı var kolumda Davulumun ipi kaytan Kalmadı sırtıma mintan Virin ağalar bahşişim Alayım sırtıma mintan Davulun içi pekmez Çalarım fakat ötmez. Bir bahşiş vermezseniz Davulcu buradan gitmez. Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mü'mini sevindir. Duvardan kedi atladı Bekçinin ödü patladı. Merak etme bekçi baba Bey kesesini yokladı. Eski cami direk ister Söylemeye yürek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister Evveli rahmettir kula Girelim sıdk ile yola Hulûs ile eyleyelim Ta ki dua makbul ola Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu. Gökyüzünün melekleri Devran eder felekleri Bu ayda ikram edenin Zayi olmaz emekleri Göz aydın hepimize Mübârek günler bize Onbir ayın sultanı Hoş geldin evimize. Günâhın olsa yığın Yine de O’na sığın. Gazabından fazladır Rahmeti Allahımın. Hakk’ın bize ihsanısın Hem ayların sultanısın Sen bir saadet kânısın Ey mâhı sultan merhaba Halayıklar halayıklar Ocak başında uyuklar Davulumun sesini duyunca Pirincin daşını ayıklar. Hava sıcak terlerim Birçok mâni derlerim Davet verdim bu akşam. Sizleri de beklerim. Herkes sabırla bekler Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz. Hazırlansın yemekler. Hoşafın suyu boldur Bir kepçe daha doldur Sahurda köfte varmış Ne olur erken kaldı rİnananlar oruç tutar Gönüller hep bir atar Sevinir hep müminler Allah diyenler artar. İşte geldim iki büklüm Üstümdedir davul yüküm A benim ağalarım Selamun aleykum İşte geldi gidiyor Mutlu günler bitiyor Onbir ayın sultanı Bize vedâ ediyor. Karşıma fener geldi Aklıma neler geldi Börek bekledim ama Sofraya döner geldi Kavuştuk Ramazan’a Hem de büyük ihsana Bu ayda oruç tutmak Huzur verir insana Maniler çiçeklidir Birbirine eklidir Davulcunun daveti Mutlaka böreklidir Misafirim nazlandı Börek diye sızlandı Bir sini börek yedi Biraz olsun uslandı Ne uyursun ne uyursun Bu uykudan ne bulursun Al aptesti kıl namazı Cenneti alayı bulursun. On bir diye sevinme Teravihten erinme İbadetler şükürdür Bunu bil ki öğünme Onbir ayın sultanı Kıymetlidir her ânı Süslersin şu cihânı Hoşgeldin yâ Ramazan! Pilavın kokusu var Mâninin arkası var Bahşişimi yollayın. Gözümün uykusu var. Rabbimizin nîmeti Ölçülür mü kıymeti? Bu ayda müminlere Saçar bolca rahmeti. Ramazan’ım merhaba Bizlere verdin sefâ Rabbimize hamdolsun Her nefeste bin defa. Sahur oldu ışıyor Bülbüller ötüşüyor İftara çay deyince Yüreğim tutuşuyor. Sahur vakti emîndir. Hoşaf suyu serindir. Aman eli çabuk tut Yetimi sen sevindir. Sâlih olan seçilir Gök kapısı açılır. Oruçlunun üstüne Ne rahmetler saçılır. Secdeye varan başla Gözlerden akan yaşla Müslüman arkadaşla Ne güzeldir Ramazan Sofrada fakir olsun Tabağı çukur olsun. Karnı doyduktan sonra Duâyı okur olsun. Sokak yolu dar mıdır? Minaresi var mıdır? İftara kal diyorlar Acep aslı var mıdır? Şükür bu aya girdik. Akşam hilâli gördük Sevinçlere garkolup Yüzü secdeye sürdük Tepsiler dizi dizi Dâvete bekle bizi Adresi iyi yaz ki Kolayca bulam sizi Uyumasın gözümüz Doğru olsun sözümüz Her iki cihanda da Ak olmalı yüzümüz. Var hânene selâm et! Hâlin olsun selâmet Son günler yaklaştıkça Çoğalır oldu dâvet Yaram derindir eşme. Aman derdimi deşme Sahurda börek yoktu. Gözlerim oldu çeşme. Yemekler boldur gayet Beni de edin davet Birlikte yer içeriz Şöyle ederiz sohbet. Yeni cami direk ister Bunu söylemeye yürek ister Benim karnım toktur ama Arkadaşım börek ister. Yün yatakta yatarız Yapma çiçek satarız Biraz bekle davulcu Şimdi bahşiş atarız. |
29 Mayıs 2019, 16:25 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Aldanma sağa sola Gel gidelim hak yola Güzel oruç tutanın Âkıbeti hayrola. Ekşili çorba yapar mısın Sana davul çalıyorum amma Acaba sen oruç tutar mısın Bak geldi etli dolma Çok yiyip göbek salma. Üstüne bir kahve iç Terâvihe geç kalma! Cümlenize selam verdi. Darılmayın iki gözüm Bahşişin almaya geldi. Selam verdim sağa sola A benim ağalarım Ramazanınız mübarek ola. Nîmete şükür gerek Mübârek Ramazan’da Hakka ibâdet gerek. Bu aya sultan ay derler Kaymak ile baldan yerler Ezelden adet kılınmış Bekçiye bahşiş verirler. Açıldı İslâm’ın gülü Geldi Mubarek ramazan Mesrur etti cân ü dili. İçinde şeker vardır. Sabreyle aman gönül İftara neler vardır? Besmele var dilimde Fazla kaşık salladım Bir sızı var kolumda Davulumun ipi kaytan Kalmadı sırtıma mintan Virin ağalar bahşişim Alayım sırtıma mintan Çalarım fakat ötmez. Bir bahşiş vermezseniz Davulcu buradan gitmez. Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mü'mini sevindir. Bekçinin ödü patladı. Merak etme bekçi baba Bey kesesini yokladı. Eski cami direk ister Söylemeye yürek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister Girelim sıdk ile yola Hulûs ile eyleyelim Ta ki dua makbul ola İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu. Devran eder felekleri Bu ayda ikram edenin Zayi olmaz emekleri Göz aydın hepimize Mübârek günler bize Onbir ayın sultanı Hoş geldin evimize. Yine de O’na sığın. Gazabından fazladır Rahmeti Allahımın. Hem ayların sultanısın Sen bir saadet kânısın Ey mâhı sultan merhaba
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |