|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 07 Kasım 2016 (21:33), Konuya Son Cevap : 25 Mayıs 2024 (15:45). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Kasım 2016, 21:33 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | PASTANE USULÜ ISLAK KEK PASTANE USULÜ ISLAK KEK 5 adet yumurta 1 bardak şeker 1 bardak süt 1 bardak un 1 bardak sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao Sosu için: 1 bardak şeker 1 bardak süt 1/2 bardak sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao Üzerine; Hindistan cevizi veya fıstık Pastane Usulü Islak Kek Tarifi Yapılışı Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır. Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir. Homojen bir hamur elde edilir. Diğer yandan da borcam kap yağlanır. Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir. Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır. Kaynayınca altı kapatılır. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür. Kek soğuyunca üzerine hindistan cevizi eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun. Yumuttayı fazla bulup,kokusu olur diyenlere,bu tarifte ve diğer yumurtalı kek,pandispanya,pasta hamurlarınıza mutlaka limon rendeleyin..Kesinlikle güzel sonuc alacaksınız.. Dışı ıslak,yoģun çikolata tadında,tam pastane usulü bir ıslak kek...denenmistir 😊..yapanlara simdiden afiyet şifa olsun..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ÖSYM 2025 Sınav Takvimi | ÖSYM'den Duyurular | Mihrinaz | 0 | 21 | 14 Kasım 2024 11:14 |
Hazmedemiyoruz! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 7 | 86 | 13 Kasım 2024 15:52 |
Kadın İstihdamı | İslamda Kadın ve Erkek | Mihrinaz | 6 | 110 | 11 Kasım 2024 09:33 |
Yeriniz Kişiliğiniz | Kişisel Gelişim ve Psikoloji | Vasat | 25 | 430 | 09 Kasım 2024 23:49 |
Şerefi Gemilerin Sırtında | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 65 | 02 Kasım 2024 20:04 |
07 Kasım 2016, 21:43 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Ellerine saglik emine hocam tam öğrencilere göre bir tarif drs aralarinda yesinler ,hem performanslari artar hem keyifleri yerine gelir;) ellerinize sağlik
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
07 Kasım 2016, 23:30 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
Emine eline sağlık çok güzel görünüyor ama un az gibi geldi Un az olup ıslatınca daha yumuşak olur sırrı bu mu acaba |
07 Kasım 2016, 23:37 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Aynen öyle göknurkeklerde unu az tuttugunda sünger gibi oluyor..göze az gelip biraz fazla koyunca daha yogun ve tok bir kek hamuru oluyor.tercihimiz süngerimsi yumusak kekten yana Sende dene kuzucuklarına..benimkiler mest oldular
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
08 Kasım 2016, 08:19 | Mesaj No:6 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Bizimkiler böyle incik boncuk tarifler iştegüzel tariflerini bizlerlede paylaşsa memnun olurduk...börek çörek tariflerimizde çok...ilgilisine..)))
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
08 Kasım 2016, 15:22 | Mesaj No:8 | |
Alıntı:
fetullah gülenin burnuna benzeyen pastamsı bir şey geldi önüme. Önce dikkatlice baktım başladım besmele çekmeye. Üzerine bide dört ihlas beş muavezeteyn okuyarak başladım yemeye. Yemekten bir saat sonra başladım kendime ne olur ne olmaz diye yasin okumaya | ||
08 Kasım 2016, 15:52 | Mesaj No:9 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
bizim tariflerimizde endişe edecek birşey yok..içiniz rahat olsun Bugüne kadar bişey olmamış size bundan sonrada olmaz merak etmeyin)) hem nimetle şaka olmaz ,onu yapıp önünüze getiren eşle şaka hiç olmaz tarifiniz ilginç ve de alakasız olsa da,konumuza renk kattınız .))) her zaman bekleriz
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
08 Kasım 2016, 21:41 | Mesaj No:10 | |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Alıntı:
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Pastane Usulü Ay Çöreği" | su damlası | Pastalar | 0 | 28Haziran 2015 20:38 |
Krem Şantili Islak Kek /medineweb mutfağı | su damlası | Pastalar | 1 | 14Haziran 2015 23:38 |
KAKAOLU ISLAK KURABIYE | Lalü Aşk | Pastalar | 3 | 19 Mart 2015 13:16 |
PASTANE SİMİDİ | Esma_Nur | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 04 Nisan 2012 14:21 |
PASTANE POĞAÇASI TARİFİ | Esma_Nur | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 06 Şubat 2012 19:54 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|