|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 21 Şubat 2022 (13:02), Konuya Son Cevap : 21 Şubat 2022 (13:02). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Şubat 2022, 13:02 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Müslüman Depresyona Girer mi? Müslüman Depresyona Girer mi? Müslümanın psikolojik sorunları olur mu? İnançlı insan depresyona girer mi? Sıkça sorulan sorular arasındadır. Cevap: Evet inançlı insanlarda depresyona girebilir. Müslüman insanların da psikolojik problemleri olabilir. SORU: Problemler kişiyi Allah'a yaklaştırır mı? CEVAP: Kişinin problemine, kişiliğine, anlayış biçimine göre değişir. Hatta uzaklaştırabilir, bazen kulluğun ve ibadetin hazzını dahi azaltabilir ( Allah muhafaza etsin) Bu düşünceler yüzünden yıllarca problemlerini içinde büyüyüp, neredeyse nefes alamayacak duruma gelmiş danışanlarla karşılaşınca onlar adına çok üzülüyorum. Oysa başlangıçta ufak bir destek alsalardı çok daha huzurlu bir yaşamları olabilirdi. Geçenlerde 45 yaşını aşmış bir danışanım " 47 yaşımı geldim, kendimi bildim bileli ibadetlerimi yapar, insanlara faydalı olmaya çalışırdım. Ama yine de içimde anlayamadigim bir tatminsizlik, sırtımda ağır bir yük olurdu. Bu hafta kıldığım namazdan bile tat almaya başladım. Sanki sırtımda yıllarca yük taşımışımda geçen hafta onu bırakmışım gibi hafifledim." deyişinden sonra yazmaya karar verdim. Çünkü o da yıllarca sorununu görememiş, hayatın bu olduğunu zannetmiş, ve bu sıkıntıları kulluğun bir gereği olarak görmüştü. Oysaki Allah'a huzurlu bir kalple gitmek kadar güzel bir duygu olabilirmiydi. Sağlıklı olmak ruh ve beden bütünlüğü ile sağlanabilir. Bu sebeple ruhsal iyilik hali, şükretmeyi becerebiliyorsa insanın Rabbiyle olan bağını, muhabbetini artırır. Alıntı.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 46 | 09 Aralık 2024 17:02 |
53 Yıllık Esad Rejimi Çöktü | Gündem/ Manşetler | Vasat | 8 | 78 | 08 Aralık 2024 09:59 |
Bu Esadçılık Nereden Çıktı? | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 0 | 41 | 07 Aralık 2024 22:45 |
Esad Rejiminin İnsan Mezbahası | İslami Haberler | Vasat | 3 | 52 | 07 Aralık 2024 22:15 |
Halid b. Velid ve Yermük Zaferi (flood) | Tarih | Mihrinaz | 7 | 70 | 07 Aralık 2024 19:53 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |