|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 05 Kasım 2017 (20:26), Konuya Son Cevap : 14 Eylül 2020 (17:09). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Kasım 2017, 20:26 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "İncir Reçeli "/ medineweb mutfağı "İncir Reçeli "/ medineweb mutfağı Malzemeler 550 gr. İncir 1.5 su bardağı şeker Yarım su bardağı su 6-7 diş limon tuzu 2 adet karanfil 1 çay kaşığı tereyağı İncir Reçeli Nasıl Yapılır? İncirleri soyun ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün. Yayvan bir tencereye dizin. Üzerine şekeri ve suyu ve 2 adet karanfili ekleyip kısık ateşte şekeri eriyene kadar tutun. Yarım çay kaşığı tereyağını ilave edin ve orta ateşte suyu kıvamlı bir hâl alana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon tuzunu ekleyin. Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Hemen tüketmeye başlayacaksanız, kavanoza koyup soğuduktan sonra kapağını kapatın. NOTLARIM: İncirler mutlaka yumuşayıp, biraz dağılıyor. Reçeli kaşıkla karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlarsanız, meyveler daha az zedelenmiş olur. Tereyağını reçelin üzerine kefinin çıkmasını önlemek için ekliyoruz. Gerçekten işe yarıyor. Afiyet olsun...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 278 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 2906 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 178 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 216 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 213 | 16 Mart 2024 15:39 |
14 Eylül 2020, 17:09 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
İncir reçelini birde böyle deneyin incir reçelini denk düşürmek cidden kolay değil taze incir geldi deniyim bakalım dedim sonuç muhteşem kokusu ve görseli resim gibi oldu dağılmadan harika yalnız tarifde tepsinin üzerini kapamamışdı ben kapadım daha yumuşak oldu, birde iki kg kdr vardı benim incir bir saatte anca kıvam oldu foto benden FIRINDA TAZE İNCİR REÇELİ Malzemeler 1200 gr taze incir 2,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu HAZIRLANIŞI İncirleri yıkayıp baş kısımlarını kesin ve ikiye bölün. Üzerlerine şeker ve suyu ekleyip direkt fırına sürün. Eğer akşamdan şekerle beraber bekletirseniz suyunu salar. O zaman daha az su eklemeniz yeterli olur. 200 derecelik fırında reçelin suyu kıvam alana kadar pişirin.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Makarna ve Pilavlar | 6 | 15 Mart 2022 09:55 |
"Gül Reçeli/ medineweb | su damlası | Reçeller/Marmelatlar | 3 | 07Haziran 2019 08:48 |
"Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Köfteler | 0 | 24 Ocak 2018 14:51 |
"SU BÖREĞİ TADINDA FIRINDA MAKARNA TARİFİ"/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 1 | 28 Aralık 2017 13:33 |
"Bardakta Bisküvili Çilek Soslu Muhallebi"/Medineweb mutfağı | su damlası | Pastalar | 10 | 20 Aralık 2017 18:43 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|