Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Salatalar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  13 Ekim 2011 (22:05), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2015 (17:58). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Ekim 2011, 22:05   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj : 5.675
Konular: 586
Beğenildi:5001
Beğendi:6704
Takdirleri:26831
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Atıştırmalık Nohut Kızartması/medineweb mutfağı

Atıştırmalık Nohut Kızartması/medineweb mutfağı

Atıştırmalık Nohut Kızartması





Benim gibi çayın yanına tuzlu bir şeyler seviyorsanız ve evde atıştırmalık bir şeyler yoksa size kızartılmış nohutu tavsiye ederim. Benim dondurucumda mutlaka haşlanmış nohut bulunur. Bu şekilde kullanımı çok pratik oluyor.


Nasıl yapılır?

Eğer dolabınızda yoksa akşamdan istediğiniz kadar nohutu ıslağa bırakın. Sabah düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün. Ayrı bir kap içine kızartacağınız kadar nohutu alın. İçine arzu ettiğiniz baharatlardan katın. Veya hiç baharat atmadan, sadece tuz, çok az zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı kadar un serpip karıştırın. Ben içine acı pulbiber, biraz kimyon, karabiber ve tane kişniş attım. Bir tepsi içerisine yağlı kağıt serin. Nohutu döküp yayın. 200 derecelik fırında 30 dakika kadar kızartın. Bunu aynı şekilde teflon tavada, ocak üzerinde de yapabilirsiniz.

İçi yumuşak dışı hafif kuru bir kıvamı oluyor. Siz isterseniz daha çok kurutabilirsiniz. Yani nohutların leblebi kıvamında olmasını beklemeyin. Bizim evde bir kısmımız baharatlı, bir kısmımızda sade seviyor. sadenin tadıda orjinal oluyor. MUTLAKA DENEYİN EFENDİM PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ


birde kurban bayramı yaklaşıyor eti dolapda nasıl saklamalıyız. Bundan bahsetmek isterim.


Kıymayı buzdolabı poşetine koyduktan sonra top şeklinde bırakmayın. Bu şekilde kullanmak için çıkardığınızda dışı çözülüp, içi donuk kalıyor. Oysa elinizle kıymayı veya kuşbaşını yassıltıp inceltirseniz acil kullanmanız bile gerekse kısa sürede etiniz çözülecektir.Hemde dondurucuya yerleştirirken kolaylık sağlayacaktır.

Ben diğer sebzeleri dondururkende aynı işlemi uyguluyorum.

Bu da benden size küçük bir püf noktası


birde ufak hatırlatma“Ette siyahlanma oluyorsa o kıymanın içerisine mutlaka su katılmıştır. Kıymaya su katıldığı gün kıymayı daha parlak yapar ve yağsız görünür. Ancak bir ya da iki gün bekletilince kıymanın renginde siyahlanma olur. Tavuk taşlığı da kıymayı kıpkırmızı yapar, yağsız gösterir. Kelle eti, paça eti, dalak da katılıyor. Kıymanın içinde bir şey katıldığı zaman birkaç gün bekleyince kesinlikle renginden belli eder.”Bilginiz olsun
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Çoğu şeyin sebebi DAYIM:) Forum Oyunları Kara Kartal 11 66 20 Şubat 2025 13:47
Dualarda sayı şartmı? Soru Cevap Arşivi Esma_Nur 4 191 05 Ocak 2025 11:05
Meğer Yalanmış Gündem/ Manşetler Esma_Nur 0 109 30 Aralık 2024 19:18
Üfleyin dağıtın Videolar/Slaytlar Esma_Nur 0 76 12 Aralık 2024 19:26
Fetolar bitmez ama! Taziye-İlan-Selamlaşma Kara Kartal 5 156 21 Ekim 2024 10:49

Alt 14 Ekim 2011, 16:44   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj : 513
Konular: 114
Beğenildi:32
Beğendi:0
Takdirleri:112
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Esma Hanım bütün yemeklere baktım ellerinize saglık cok güzel görünüyorlar
ama benim karnım acıktı .))
yapmayın böyle lütfen, benim gibi elinde hüneri olmayan birine bunları gösterip
caresiz bırakmayın .((
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla
Alt 14 Ekim 2011, 18:04   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj : 5.675
Konular: 586
Beğenildi:5001
Beğendi:6704
Takdirleri:26831
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
iklimya Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Esma Hanım bütün yemeklere baktım ellerinize saglık cok güzel görünüyorlar
ama benim karnım acıktı .))
yapmayın böyle lütfen, benim gibi elinde hüneri olmayan birine bunları gösterip
caresiz bırakmayın .((

beyzacım ltfn kendine haksızlık etme senki ilim yaymaya çalışan kardeşimizsin eminim aynılarını büyük bir beceri ile yaparsın .( aynı şehirde olsak ben sana canın ne istiyorsa yaprdım emin ol) ama sen ilim öğretmeye devam et yemek yapmak her kişinin ilim yaymak er kişi işidir
SELAMETLE güzel bacım .
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2015, 17:58   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:49
Mesaj : 2.631
Konular: 164
Beğenildi:1156
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart re: Atıştırmalık Nohut Kızartması/medineweb mutfağı

Cahide jipek tarifleri cok guzel
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
"Etli Nohut "/medineweb mutfağı su damlası Et Yemekleri 0 31 Mayıs 2018 12:04
KEŞKEK /medineweb mutfağı aslıı Makarna ve Pilavlar 7 21 Şubat 2017 23:27
Etimek Tatlısı /medineweb mutfağı KardelenGül Tatlılar 3 09 Kasım 2016 12:21
Çiçek poğaça/medineweb mutfağı 9Esra Börekler ve Hamur İşleri 9 09 Kasım 2016 12:12
Sürpriz Kurabiye /medineweb mutfağı Esma_Nur Kurabiyeler 0 08 Ocak 2013 23:53

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.