|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 13 Ekim 2011 (22:05), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2015 (17:58). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]() Atıştırmalık Nohut Kızartması/medineweb mutfağı Atıştırmalık Nohut Kızartması ![]() Benim gibi çayın yanına tuzlu bir şeyler seviyorsanız ve evde atıştırmalık bir şeyler yoksa size kızartılmış nohutu tavsiye ederim. Benim dondurucumda mutlaka haşlanmış nohut bulunur. Bu şekilde kullanımı çok pratik oluyor. Nasıl yapılır? Eğer dolabınızda yoksa akşamdan istediğiniz kadar nohutu ıslağa bırakın. Sabah düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün. Ayrı bir kap içine kızartacağınız kadar nohutu alın. İçine arzu ettiğiniz baharatlardan katın. Veya hiç baharat atmadan, sadece tuz, çok az zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı kadar un serpip karıştırın. Ben içine acı pulbiber, biraz kimyon, karabiber ve tane kişniş attım. Bir tepsi içerisine yağlı kağıt serin. Nohutu döküp yayın. 200 derecelik fırında 30 dakika kadar kızartın. Bunu aynı şekilde teflon tavada, ocak üzerinde de yapabilirsiniz. İçi yumuşak dışı hafif kuru bir kıvamı oluyor. Siz isterseniz daha çok kurutabilirsiniz. Yani nohutların leblebi kıvamında olmasını beklemeyin. Bizim evde bir kısmımız baharatlı, bir kısmımızda sade seviyor. sadenin tadıda orjinal oluyor. MUTLAKA DENEYİN EFENDİM PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ ![]() birde kurban bayramı yaklaşıyor eti dolapda nasıl saklamalıyız. Bundan bahsetmek isterim. ![]() Kıymayı buzdolabı poşetine koyduktan sonra top şeklinde bırakmayın. Bu şekilde kullanmak için çıkardığınızda dışı çözülüp, içi donuk kalıyor. Oysa elinizle kıymayı veya kuşbaşını yassıltıp inceltirseniz acil kullanmanız bile gerekse kısa sürede etiniz çözülecektir.Hemde dondurucuya yerleştirirken kolaylık sağlayacaktır. Ben diğer sebzeleri dondururkende aynı işlemi uyguluyorum. Bu da benden size küçük bir püf noktası ![]() birde ufak hatırlatma“Ette siyahlanma oluyorsa o kıymanın içerisine mutlaka su katılmıştır. Kıymaya su katıldığı gün kıymayı daha parlak yapar ve yağsız görünür. Ancak bir ya da iki gün bekletilince kıymanın renginde siyahlanma olur. Tavuk taşlığı da kıymayı kıpkırmızı yapar, yağsız gösterir. Kelle eti, paça eti, dalak da katılıyor. Kıymanın içinde bir şey katıldığı zaman birkaç gün bekleyince kesinlikle renginden belli eder.”Bilginiz olsun ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Forum Oyunları | Kara Kartal | 11 | 66 | 20 Şubat 2025 13:47 |
![]() | Soru Cevap Arşivi | Esma_Nur | 4 | 191 | 05 Ocak 2025 11:05 |
![]() | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 109 | 30 Aralık 2024 19:18 |
![]() | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 76 | 12 Aralık 2024 19:26 |
![]() | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 156 | 21 Ekim 2024 10:49 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | ![]()
Esma Hanım bütün yemeklere baktım ellerinize saglık cok güzel görünüyorlar ama benim karnım acıktı .)) yapmayın böyle lütfen, benim gibi elinde hüneri olmayan birine bunları gösterip caresiz bırakmayın .((
__________________ Bismillah diyerek... |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 | |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]() Alıntı:
beyzacım ltfn kendine haksızlık etme senki ilim yaymaya çalışan kardeşimizsin eminim aynılarını büyük bir beceri ile yaparsın .( aynı şehirde olsak ben sana canın ne istiyorsa yaprdım emin ol) ama sen ilim öğretmeye devam et yemek yapmak her kişinin ilim yaymak er kişi işidir ![]() SELAMETLE güzel bacım .
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
Durumu: ![]() Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | ![]()
Cahide jipek tarifleri cok guzel
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Etli Nohut "/medineweb mutfağı | su damlası | Et Yemekleri | 0 | 31 Mayıs 2018 12:04 |
KEŞKEK /medineweb mutfağı | aslıı | Makarna ve Pilavlar | 7 | 21 Şubat 2017 23:27 |
Etimek Tatlısı /medineweb mutfağı | KardelenGül | Tatlılar | 3 | 09 Kasım 2016 12:21 |
Çiçek poğaça/medineweb mutfağı | 9Esra | Börekler ve Hamur İşleri | 9 | 09 Kasım 2016 12:12 |
Sürpriz Kurabiye /medineweb mutfağı | Esma_Nur | Kurabiyeler | 0 | 08 Ocak 2013 23:53 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|