|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi: 13 Ocak 2015 (00:55), Konuya Son Cevap : 18 Mayıs 2019 (13:15). Konuya 19 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27Haziran 2015, 01:19 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: patlıcan yemekleri
Anladim patlican yemegini herkes seviyor 57 uye okuyor Yarin ki menum Belli patlican yemegi
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
27Haziran 2015, 01:47 | Mesaj No:12 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: patlıcan yemekleri patlıcan sofraların baştacı.davetlerin vazgeçilmezi.bir sebze etle buluştuğundada..salataya girdiğindede..yalnız başına piştığinde bile(közlemişi kızarmışı).ancak bukadar güzel ve lezzetli sonuçlar verebilir..kıymeti bilinesi bir sebze..onsuz sofra eksik sanki..ana yemeklerin baştacı olmayı hep hakediyor..hal böyle olunca nerde patlıcan yemeği tarifi varsa yurdum insanı orda demektir herkese hayırlı sahurlar..patlıcan lı bir yemeğin bulunduğu hayırlı iftarlar
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
27Haziran 2015, 16:38 | Mesaj No:13 |
09 Kasım 2013 | Cevap: patlıcan yemekleri
Patlicani bnde cok severim salatasin tursusuna kadar cok guzel bir sebze gercekten etli etsiz her tur yemegi guzel sukurler olsun rabbim verdigin butun nimetlerine elhamdulillah
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
18Haziran 2017, 04:03 | Mesaj No:14 | |
15 Kasım 2011 | Alıntı:
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
18Haziran 2017, 04:35 | Mesaj No:15 |
09 Kasım 2013 |
Yarin iftara misafirim var ne yapsam
18Haziran 2017, 04:35 | Mesaj No:16 |
09 Kasım 2013 |
9 kisi simdiden iftarda patlocan yapmayi sahurda n karar verip illa patlicansiz olmaz deyup konuya dalmis bulunuyorlar afiyet olsun su damlasi mihrinaz editlerimize tesekkurler konuyu zenginlestirdiler
18Haziran 2017, 11:48 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | benim bugüne misafirim var yoğurtlu çorba fırında patates baget karnıyarık pirinç pilavı salata kadayıf hoşaf zaten her zaman oluyor daha sonra da meyve tek çeşit yemek de yeterliydi ama bayan misafirim et yiyemediği için tavuk da yapacağım yemek miktarlarını çok tutmuyacağım ama kalan ertesi güne zaten yenir yaprak sarması börek başka salata çeşitleri yapılsa zaten yenmiyor iftarda sen de malzemene göre yaptığın bedenen gücünü aşmamak şartıyla iftar menünü oluşturabilirsin sen de ne hazırladığını yaz bizlere fikir olsun |
19Haziran 2017, 01:20 | Mesaj No:18 |
09 Kasım 2013 |
Mercimek corbasi Taze fasulye zeytinyagli Firinda kofte Pilav Bezelye tursusu salata kirmizi biberli salata Kara lahana dolma Sekerpare Bahcemizde dut ve can erigi malta erigi Cok yapmisim sadece meyve yedik kimse yemek yemedi corba salata meyve cay tatli yetti fakat insanin gozu ac oluyor
19Haziran 2017, 01:49 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
evet çok şey hazırlamışsın yarın da yersiniz bir de dolma tatlı çok olunca buzluğa koyuyorum ben benim de bugün yemeklerim arttı misafirim de tatlı getirince kadayıfın bir kısmını saklama kabı ile buzluğa koydum yoksa hepsi araya giderdi bitene kadar |
18 Mayıs 2019, 13:15 | Mesaj No:20 |
15 Kasım 2011 |
Patlıcan kilosu 5 tl Etsiz tarif yok. Kuşbaşı 45tl. Mutfak yangın yeri. Zeytinyağlısını yapalım mutfaklarının vazgeçilmezi patlıcanın dedim ammmaaa...Kırmızı biber kilosu 20 tl- biber 5 tl- soğan domatese hiç girmeyeyim... Et daha iyi sanki))))Ekmek yoksa pasta yesinler demek gibi birşey oldu))) Tane ile alın demekten başka önerim yok. Buyurun tarife... Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri 4-5 adet patlıcan 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 1 adet kuru soğan 2 adet domates rendesi (ben 4-5 yemek kaşığı domates sosu kullandım) yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi'nin Yapılışı İlk olarak patlıcanlar alacalı soyularak uzunlamasına 4’e bölünür, sonrasında küp küp dilimlenir. Patlıcanlar tuzlu suda yaklaşık 20dk kadar beklemeye bırakılır. Bu arada soğanlar yemeklik doğranır. Kırmızı biber ve yeşil biberin içleri boşaltılır, doğranarak hazır edilir. Tencereye zeytinyağı alınarak soğanlar eklenir, hafif pembeleştikten sonra biberler eklenir. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra suyunu süzüp yıkanan patlıcanlar ilave edilir. Son olarak domates sosu da eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak yemeğin kendi suyu ile pişmesi sağlanır. Patlıcanlar yumuşayıp piştikten sonra ocak kapatılır. Afiyet olsun Bu yemeği ister soğuk ister sıcak tüketebilirsiniz. Patlıcan yemeği püf noktası Patlıcanların acısının çıkması için küp küp doğrandıktan sonra tuzlu suda bekletilmelidir.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |