|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 21 Ekim 2017 (19:55), Konuya Son Cevap : 21 Ekim 2017 (19:55). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | ![]() "PIRASA DOLMASI"/medineweb mutfağı 2 adet kalın pırasa 300 gr. orta yağlı kıyma 1.5 su bardağı pirinç 1 orta boy soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz, 5-6 dal dereotu 1 adet domates 2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nar ekşisi Yarım çay bardağı zeytinyağı Sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı tuz Pırasa dolması nasıl yapılır? Pırasaları yıkayıp, 7-8 cm. boyunda parçalara kesin. Parçaların içine parmağınızla bastırıp katların ayrılmasını sağlayın. Pirinci yıkayın. Üzerine kıymayı ekleyin. Soğan ve sarımsağı soyup küçük doğrayın. maydanoz ve dereotunu doğrayın. Domatesi rendeleyin. Salça, yağ ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Kuru gibiyse biraz su ekleyebilirsiniz. Katlara ayırdığınız pırasa parçalarının içine, baş taraflarında birer parmak boşluk kalacak şekilde iç malzemesinden doldurun. Bir tencerenin dibine pırasa yaprakları veya maydanoz, dereotu saplarını dizin. Üzerine pırasa dolmalarını yerleştirin. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını, nar ekşisi ve tuzu da koyup eritin. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ekleyin. Kaynayınca dolmaların üzerine dökün. Dolmaların üzerine bir ağırlık koymanıza gerek yok. Ağzını kapatın ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirin. Afiyet şifa olsun. Not: Pırasaları 2-3 gün dışarıda bekletirseniz yumuşar ve katların ayrılması daha kolay olur.
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 348 | 01 Kasım 2024 20:21 |
![]() | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 3802 | 16 Nisan 2024 23:11 |
![]() | Salatalar | su damlası | 0 | 205 | 17 Mart 2024 18:01 |
![]() | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 258 | 17 Mart 2024 17:56 |
![]() | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 243 | 16 Mart 2024 15:39 |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Makarna ve Pilavlar | 6 | 15 Mart 2022 09:55 |
"Çok Pratik Domates Çorbası (Sütlü) "/medineweb mutfağı | su damlası | Çorbalar | 0 | 29 Mayıs 2018 18:23 |
"SU BÖREĞİ TADINDA FIRINDA MAKARNA TARİFİ"/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 1 | 28 Aralık 2017 13:33 |
"HAVUÇLU TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI"/medineweb mutfağı | su damlası | Çorbalar | 0 | 28 Aralık 2017 13:22 |
"Bardakta Bisküvili Çilek Soslu Muhallebi"/Medineweb mutfağı | su damlası | Pastalar | 10 | 20 Aralık 2017 18:43 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|