|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 27Haziran 2009 (09:51), Konuya Son Cevap : 21 Kasım 2018 (22:18). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27Haziran 2009, 09:51 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | İlim İçin Baş Açmak İlim İçin Baş Açmak Selamün aleyküm, Evvela Allah razı olsun! Biraz evvel gelen bir soruya verdiğiniz cevabı okudum.Orada "bencillik,elim kirlenecek diye çamura düşmüş insanlara elini uzatmaktan kaçınmaktır."diye söylemişsiniz,tamamen katılıyorum. Aslında bugün ve daha öncesinde kafamda mevcud olan bir soruyu sormama vesile de oldu bu cümleniz. Hocam,öğretmenlik mezunuyum ve başımı açmak istemediğim için çalışmıyorum.Bu tavrımı,kendimi düşündüğümü öne sürerek eleştiren arkadaşlarım var.İnsanlara faydalı olmanın başörtüden daha önde olduğunu,bu şekilde oturarak hiç de iyi yapmadığımı düşünüyorlar. Etrafıma şöyle bir bakıp kimlerin öğretmanlik yaptıklarını görünce,"Acaba haklılar mı?"diye düşünmeden edemiyorum. Bu ikilemi nasıl aşarız? Gerçekten elim kirlenecek diye kaçıyor muyum yoksa? Allah yardımcımız olsun ![/b] Hayır, hayır aziz talib-i ilim. Aklı amuda kaldırmamak lazım. Zira ilim öğrenmenin ve öğretmenin tek yolu okul değildir, memur olmak değildir. Bunun bin bir yolu vardır. Ve okullar esasen ilim öğretilen yerler olmaktan çıkalı çok olmuştur. Tercihiniz muhteremdir, takvaya uygun olandır, azimettir ve Rabbimizden onun emirlerine uyarak arzunuzu is'af edeceğiniz bir imkan bahşetmesini niyaz ediniz. Hiçbir tumturaklı gerekçe, Allah'ın emrine imtisal etmemeyi mazur kılmaz. Bir zamanlar yapılan sağ sol kavgasında (hercümerç) Komünizmle mücadele ettiği söyleyen bir grup arkadaşa "Niçin namaz kılmıyorsunuz?" deyince, onlar "Biz cihad ediyoruz, cihad daha büyük ibadet" diyorlardı. Bu da tıpkı ona benziyor. Bu tür yaklaşımlar nefsin hoşuna gitse de Allah'ın hoşuna gitmez. Mustafa İslamoğlu |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 52 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 59 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 65 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 74 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kurân-ı Kerîm | FECR | 0 | 87 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
27Haziran 2009, 21:33 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: İLİM İÇİN BAŞ AÇMAK
Bu konu hakkında bir çok eser neşredilip deklare edilmiştir, kurtmehmet abimizin dediği gibi Hiçbir gerekçe, Allah'ın emrine imtisal etmemeyi mazur kılmaz ...
|
20 Kasım 2018, 15:49 | Mesaj No:5 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Bu tür yaklaşımlar nefsin hoşuna gitse de Allah'ın hoşuna gitmez. ewet000
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
21 Kasım 2018, 22:18 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 19480 Üyelik T.:
23Haziran 2012 |
Kul ne der diye değil Rabbim ne söyler diye bakılmalı hayata
__________________ Ey ehli kainat ben gönül verdim Gönlün en güzeline Güzelliğin en çok onda güzel gördüğüme... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |