|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 14 Temmuz 2009 (18:53), Konuya Son Cevap : 09 Kasım 2010 (23:24). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Temmuz 2009, 18:53 | Mesaj No:1 |
İMAMOLOJİ - 1 (Bir imamın şiir defterinden) İMAMOLOJİ - 1 (Bir imamın şiir defterinden) İMAMOLOJİ - 1 (Bir imamın şiir defterinden) Serüveni tamamlanmadan bir kalem darbesi ile telef olan çizgi film karakteri gibi hissediyordu kendini genç imam… yıllar sonra da olsa ziyaretine müftü beyin gelecek olması sevindirmişti hırçın yüreğini… derin bir nefes aldı buna da şükür, dedi... Sonra ön sağ kapısında “resmi hizmete mahsustur” yazısı yazan bir araba eğlendi. “gayri resmi hizmete mahsustur” yazsaydı belki de daha önce, yıllar önce gelirdi... böyle düşündü İmam. Sistemin inşa ettiği amir arabadan indi Selamünaleyküm, dedi. Yani, “benden emin ol” dedi. Ve aleykümselam dedi, imam. Amir kurmaylarıyla camiye girdi İmam ezildi, sevindi, heyecandan ellerini koyacak yer bulamadı. Sonra… camiyi gezen cici amir yatay yüzeyli ne kadar yer varsa parmaklamaya başladı ne kadar köşe varsa eliyle teğet geçti ne kadar halı varsa kenarını kaldırdı. ne kadar sarık varsa ve cüppe… tuvalet… … Cici Amir imama döndü “iyi, güzel“ dedi. İmam cici amire döndü “sağolun” dedi. Cici amir başka bir şey sormamıştı. denetimini yapmıştı. Çok resmi olan Amir “Resmi hizmete mahsustur” yazan arabasına bindi ve resmi resmi gözden kayboldu. İmam şaşkındı!.. Bu işten hiçbir şey anlamamıştı. şöyle düşündü: "Bu ülkede din hizmeti temiz işliyor" temizlik imandan, imanının gereğiydi. imam imanını yokladı imanı aynıydı. artmamıştı. yıllar sonra gerçekleşen bir ziyaret kendinden çok tozlara yapılmış bir ziyaretti. Muhabbet, meveddet, meşveret niye olmamıştı? acaba, dedi kendi kendine: Temizlik İmandandı da… Muhabbet Küfrandan mıydı? İmran Ali (22.10 2008)
__________________ İmanı olanın, imkanı tükenmez. | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2912 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3661 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3305 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7872 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7347 | 02 Ekim 2012 21:16 |
14 Temmuz 2009, 19:04 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: İMAMOLOJİ - 1 (Bir imamın şiir defterinden)
İmran Aliyi tanıyorum çağırdım üye oldu. Forumu beğenmedi heralde bi kaç kez geldi dahada gelmedi Konuya dönersek; Genel olarak her şahsı aynı kefeye koymamakla beraber malesef resmi prosedür böyle işliyor..Mezkur durum sadece diyanet alanında değil, tüm alanlarda mevcut olmasıda ayrı düşünülesi bir konu... |
14 Temmuz 2009, 19:06 | Mesaj No:3 |
ecrin kendisi gelmezse biz getiririz ben şahış olarak kendini tanımıyorum ama yazılarını sürekli okuyorum...
|
14 Temmuz 2009, 19:11 | Mesaj No:4 |
Ben çağırdım sizde 2.baskıyı yapın Muhakkak karşılaşmışsındır, Keremmisali de var oda imam ve böyle zülfiyare dokunan çalışmaları mevcut...Kalemlerine sağlık diyelm... |
16 Temmuz 2009, 22:42 | Mesaj No:5 |
RE: İMAMOLOJİ - 1 (Bir imamın şiir defterinden)
Öncelikle selamünaleyküm. Yazıyı burada görmek benim için sürpriz oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim...
| |
16 Temmuz 2009, 23:20 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: İMAMOLOJİ - 1 (Bir imamın şiir defterinden)
İmran Ali kardeşim güzel bir paylaşım teşekkürler. Şöyle düşünelim bugün dünyada ve özellikle ülkemizde sınıf ayrımı had safhada Peygamber efendimizin asrına baktığımızda isteyen herkes rahatlıklıkla efendimize ulaşabiliyordu buda İslamı en güzel şekilde yaşayan bir toplumun örnekliği ve ahlakıydı.Din sınıfı diye bir ayrım söz konusu değilken bugün din sınıfı denen ve kendini ulaşılmaz görebilen peygamber örnekliğinden uzak bir yapı ile karşı karşıyaz. |
17 Temmuz 2009, 16:47 | Mesaj No:8 | |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: İMAMOLOJİ - 1 (Bir imamın şiir defterinden) Alıntı:
hoş geldiniz..sizi daim burda görmek isteriz.. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |