|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 30 Temmuz 2009 (17:39), Konuya Son Cevap : 16 Nisan 2014 (20:35). Konuya 9 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Temmuz 2009, 17:39 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Ruh, Mezarlık, Türbe ve Ziyaret Yerleri ile İlgili Bazı Yanlış İnançlar Ruh, Mezarlık, Türbe ve Ziyaret Yerleri ile İlgili Bazı Yanlış İnançlar Ruh, Mezarlık, Türbe ve Ziyaret Yerleri ile İlgili Bazı Yanlış İnançlar Ziyaret yerlerindeki ağaçları kesenler çarpılır. Türbeden dışarıya bir şey, bir nesne götüren kişiler çarpılır. Mezarlığı parmağı ile işaret etmek iyi değildir. Parmakları ile işaret eden kişilerin parmakları kurur. Kurban kesilirken hayvan dilini dışarı çıkarırsa kurban sahibi o yıl içerisinde ölür. Bir çocuk sürekli ağlarsa o evde mutlaka ölüm meydana gelir. Ayakkabı çıkarıldığında ters dönerse, ayakkabı sahibinin tez vakitte öleceği düşünülür. Yatarken çorapları baş tarafa koymak iyi değildir, insan çabuk ölür. Ölünün elbiseleri ölü yıkayıcılarına verilir. Mezarlıktan ağaç kesilmez. Ağaçta cin olduğuna inanılır. Gece ölen kişinin üzerine sabaha kadar bıçak konulur. Yoğurdun güzel olması için mezardan çırpı toplanarak, kaynayan sütün altına atılır. Ölünün yıkandığı evde üç gün ışık yanar. Baş sağlığına gelen kişilerin ayakkabıları ters çevrilmez. Mezar kazıcısına para verilmezse ölünün rahatsız olacağına inanılır. ALINTI |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 75 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 106 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 87 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 105 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kur'ân-ı Kerim Genel | FECR | 0 | 139 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
08 Kasım 2010, 00:08 | Mesaj No:3 |
bi şey anlatacam tamamen gerçektir bizim lisedeki tarih öğretmenimiz izmirde arkadaşalrı ile bi türbeye gidiyolar türbede bi tepede yani yukarı tırmanıyosunuz ağaçların arasından vede türbenin etrafındaki ağaçlarda eşarp cabut bez falan bağlıymış öğretmenimiz ve arkadaşaları türbden inmişler aşağıya en aşağıdaki ağaca bi adet bez bağlamışlar sonraki hafta gelip bi bakıyolar ağaçın her tarafı bez dolmuş ya RABBİME sen dua ediyosun istiğfar ediyosun namaz kılıyosun bez ne oluyoyadüşünceli000
__________________ her şeyin bir zamanı vardır sadece sabret.... | |
08 Kasım 2010, 00:12 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 |
Rahmanı bırakıp Yarattığı mahlukattan meded ummak Allahım helakı çoktan haketmemize rağmen Yine bizi koruyup gözeten ve Rahmeti ile esirgeyensin Manevi alemi bırakıp Maddi alemden medet ummak bu Yüzden İmam İbni teymiye sevilmiyor emin olun onların putlaşsdırdıklarına karşı hakkı söylediğ için....
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
25 Aralık 2011, 15:01 | Mesaj No:5 |
Cevap: Ruh, Mezarlık, Türbe ve Ziyaret Yerleri ile İlgili Bazı Yanlış İnançlar
__________________ Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş | |
26 Aralık 2011, 11:15 | Mesaj No:6 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Ruh, Mezarlık, Türbe ve Ziyaret Yerleri ile İlgili Bazı Yanlış İnançlar Alıntı:
AMN HOCAM BUNLARI NASIL GÜNDEME GETİRDİNİZ YA ÇARPILIRSAK
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
26 Aralık 2011, 11:44 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Ruh, Mezarlık, Türbe ve Ziyaret Yerleri ile İlgili Bazı Yanlış İnançlar
İnanmak tamamda bu kadarıda pes dedirtiyor dayımı defnederken yan tarafda bir cenazenin gömülüşüne şahit oldum meftayı yerine yerleştirdiler baş ucuna 2 tane lamba koydular merak ettim amca bu nedir neden koydunuz dedim oğlumun bulunduğu yeri ışıtacak dedi eminmisin dedim eminim dedi yüzündeki ifade içimi titretti elimdeki dua kitabını görüş açısı hizasına kaldırdım ama o benim kadar merak etmedi bu nedir neden okuyorsunuz diye Allah c.c. gönül kapılarımızı açsın şuur versin..Birde yeni gelin gelmiştim kayınvalidem ot süpürge ile yanıma geldi anne bu ne dedim bunu 40 gün yanında bulundur dedi sandım beni dövecek ne kadar anlattımsada anlamadı al kızları varmış onlar süpürgeyi görünce korkarmış la havle dedim Allah c.c. duasız bir anımızı boş geçirtmesin ...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
26 Aralık 2011, 11:56 | Mesaj No:8 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Ruh, Mezarlık, Türbe ve Ziyaret Yerleri ile İlgili Bazı Yanlış İnançlar
ALINTI[/QUOTE] Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
16 Nisan 2014, 20:34 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Ruh, Mezarlık, Türbe ve Ziyaret Yerleri ile İlgili Bazı Yanlış İnançlar
allah razı olsun fecr hocam bu batıl inançların çoğunu yeni duydum bunlara inanmak ne acı birşey |
16 Nisan 2014, 20:35 | Mesaj No:10 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Ruh, Mezarlık, Türbe ve Ziyaret Yerleri ile İlgili Bazı Yanlış İnançlar Alıntı:
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |